Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Witajcie w Wyżełkowie 20:47, 07 mar 2013

Do góry
Łał...nie wiem na co patrzeć najpierw i co chwalić, sporo się tego nazbierało, hortensja piękna, widać że jej dobrze i kwiaty już niedługo na święta pewnie będą, warzywnik i szklarnia dużo pracy włożyłaś, ale będzie rewelacyjnie, a ten iglaczek u fryzjera to już zupełnie mnie z nóg zwalił, sekatorek cię kocha, a ty jego
Witajcie w Wyżełkowie 20:24, 07 mar 2013

Do góry
Sezon na warzywniku rozpoczęty, specjalnie dla niego wzięłam dzień urolpu

Warzywnik przekopany i zagrabiony, grządki wg płodozmianu wyznaczone. Ścieżki rozłożone, tym razem na folii, bo w zeszłym roku przerastały chwastami i trudno było wypielić te kratki. Pozostało tylko rozłożyć linię kroplującą i można sadzić warzywka.

Szklarnia też, umyta, zdezynfekowana i zamieszkały juz w niej sadzonki bukszpanu, które zimę spędziły w garażu.

Paleta zasłania wejście, kiedy drzwi są otwarte i pewnie nikt się nie domyśli dlaczego a moje psiaki wiedzą

A parapety zarosły sadzonkami, które już niedługo zamieszkaja w szklarni, sałata i kalarepa a pomidory będą musiały jeszcze trochę pomieszkać w domu, bo mówią, że zima jeszcze ma pokazać pazurki.

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:00, 07 mar 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Jessss dziewczyno ile Ty masz tych pelargonii ....szklarnia się przyda hahah
No to balkony u Ciebie ukwiecone będą ...nie ma co
Piękne

witaj Zeta.....

masz rację szklarnia by się przydała.....

ale nie mam na nią kasy.........
Kubusiowo 22:30, 06 mar 2013

Do góry
Tess no to mnie jedynie pociesza - ten śnieg. Co do mojego siania i przesadzania - ja to po prostu uwielbiam! Gdybym miała Kubusiowo przy sobie to już by tam stała wielka szklarnia zapełniona wysiewami! A potem pikowanie! A potem radocha, że rośnie! Kocham to, ot co
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:16, 06 mar 2013

Do góry
Jessss dziewczyno ile Ty masz tych pelargonii ....szklarnia się przyda hahah
No to balkony u Ciebie ukwiecone będą ...nie ma co
Piękne
Pszczelarnia 18:05, 04 mar 2013

Do góry
Ha, ja u Ciebie, a Ty u mnie
Patrzę i myślę, że szklarnia by Ci się przydała
Raczkująca ogrodniczka 19:56, 03 mar 2013

Do góry
szklarnia z tego co tam widzę jest w dobrej kondycji ja bym ja zostawił

Raczkująca ogrodniczka 19:51, 03 mar 2013

Do góry
sa zdjecia

jak widzicie moj ogrod to dlugasny prostokat z bezpomyslowo posadzonymi roslinkami i krzaczorkami po bokach.

po srodku rosnie kamelia obrosnieta zielskiem
na prawo od niej zas dwa niezdidentyfikowane przeze mnie jeszcze krzaczorki. Za nimi miesci sie 'pracownia malarska' moich chlopcow (lat 5 i 3) oraz budka na narzedzia i stara szklarnia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 28 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Martek.. nie mądra tylko życiowa kobieta jestem.....
W szklarni masz rację , pomidory, ogórki długo się trzymają bez chorób. Widzę ile są u mnie , a ile u sąsiadów w gruncie. No i są wcześniej Tylko taka szklarnia to zajmuje miejsce i nie jest estetycznym elementem ogrodu..... Wiec naszą postawimy w miejscu widocznym (wstydzić się jej nie będę)... tylko uporządkuję teren.. i ją przeniosę, bo jakos za cholerkę mi nie leży tu gdzie jest

Lepsze jej miejsce wybrałaś Aniu bo tu blisko domu to faktycznie mało pasuje do budynku i zieleni .Jak ją postawicie w rogu tam gdzie myślę będzie super.
Coś za coś jak zarośnie jakimś żywopłotem czy krzaczkami to też będzie dyskretnia w terenie.
Jak widać po forum jest wiele ludzi,którzy mają sporo gruntu powinni się chętni ujawniać.
Szkalrnie naprawdę są super rozwiązaniem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:58, 28 lut 2013

Do góry
Martek.. nie mądra tylko życiowa kobieta jestem.....
W szklarni masz rację , pomidory, ogórki długo się trzymają bez chorób. Widzę ile są u mnie , a ile u sąsiadów w gruncie. No i są wcześniej Tylko taka szklarnia to zajmuje miejsce i nie jest estetycznym elementem ogrodu..... Wiec naszą postawimy w miejscu widocznym (wstydzić się jej nie będę)... tylko uporządkuję teren.. i ją przeniosę, bo jakos za cholerkę mi nie leży tu gdzie jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:21, 28 lut 2013

Do góry
Ginger napisał(a)
Aniu ta szklarnia ! cudo! Przez takie widoki szukam dla siebie tylko w mniejszej wersji niż Twoja

Takiej nie znajdziesz, chyba, że ktoś juz zerżnął nasz pomysł
Dziś był u mnie kolega, który robi nam konstrukcje (nie tylko tej szklarni, ale wogle do pracy, współpracujemy razem)... i się zastanawialiśmy, że może by faktycznie się ogłosił, że robimy takie szklarnie.. problem żaden, kwestia raczej czy się będzie opłacało Można robić duże, małe, różne...
Tu wielkość-wysokość szklarni do człowieka.. czyli do mojej mamy

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:10, 28 lut 2013

Do góry
Aniu ta szklarnia ! cudo! Przez takie widoki szukam dla siebie tylko w mniejszej wersji niż Twoja
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:34, 27 lut 2013

Do góry
Ania, jestem! Szklarnię podziwiam ze wszystkimi. Należą się gratulacje. Nie wiedziałam, że jest taka duża. Na zdjęciach wydawała się mniejsza. Rację mają dziewczyny, Ty jej tak nie chowaj. Taka szklarnia to powód do dumy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:46, 27 lut 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ale ja sam tego nie zrobię Hi hi właśnie szukam fachowca który by mi to zrobił

Ale Ty chcesz taką w stylu angielskim.. my możemy tylko w tym stylu co widać

Ktoś pytał o cenę tej szklarni.. już nie pamiętam, ale chyba gdzieś już podawałam... To jest wielka szklarnia, bo ma 6m długości i prawie 3 szerokości ...
Chociaż późno posadziłam (jak zwykle nie miałam czasu)... to już 23 maja miałam swoje ogórki, a na sałatę nie mogłam patrzeć.
To z maja

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:41, 27 lut 2013

Do góry
Romka, Ula, Danusia, Zeta, Hania (bo my praktyczne kobiety jesteśmy , Justyna, Ela, Gierczusia, Vita.....
Szklarnia - z jednej strony pożyteczna, a z drugiej strony kiepska to ozdoba ogrodu.... i chcę ją wyeksmitować, to z jej powodu całą jesień i pół zimy myślę... Przeniosę na pewno .. o ile znajdę na tyle czasu, bo przenosiny to demolka połowy ogrodu.... czyli znów prawa flanka na lewą flankę.. do przesadzenia duuuuużo.... . ale trzeba w końcu zrobić ład i porządek w ogrodzie. Tylko się pytam kiedy???
Że się do ogrodu zabrałam od tyłka strony.. teraz nic tylko kopię i przesadzam.. M zawsze mówi, że moje prace w ogrodzie to jak operacja wojenna, prawa flanka idzie na lewą i odwrotnie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:01, 27 lut 2013

Do góry
Bardzo fajna szklarnia i dużo miejsca na warzywka.
Ja szklarni na razie nie planuję, ale w dobie podtruwania konsumentów warto to rozważyć by mieć własne, zdrowe warzywka.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:07, 27 lut 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
cholera ja na tym się nie znam nie wiem co mam wybrać hi hi

Ja wybrałabym poliwęglan. Szklaną mam, i co roku wypada jakaś szyba, a to od gradu, a to od niesionych wiatrem gałęzi. Ciągle wybieram z ziemi szklane odpryski. Ale teraz musiałabym na nowo zmieniać, i nie mam pomocy. Zostaje reperacja.
A Twoja, Aniu, szklarnia, pełen profesjonal!
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:58, 27 lut 2013

Do góry
Wow ale szklarnia ......a jakie warzywka hahah
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:30, 27 lut 2013

Do góry
U Ciebie i alejki bez liści piękne) a szklarnia marzenie
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:27, 27 lut 2013

Do góry
Wspaniała szklarnia Aniu
i jak profesjonalna charakterystyka techniczna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies