Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:24, 27 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Już czwarty wątek nadrabiam czytaniem. Toć syna przeganiam od kompa, że północ, a on się śmieje, że mama dalej siedzi. A ja nie nadążam z pracą, ogrodem, czytaniem, sprzątaniem w domu... A tu ciągle stron przybywa. Chyba zacznę czytać pismo obrazkowe

Witaj
Oglądaj tylko pismo obrazkowe i bądż na bieżaco Przygarniemy Cię do naszej klubokawiarni. Z gory proszę o wybaczenie bo nawet nie jestem w stanie odwiedzić moich ulubionych wątków przyjaciół forumowych.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:22, 27 cze 2014

Do góry
Nicole i Jagoda wielkie dzieki za porady, w weekend porezerwujemy bilety. Takie wcześniejsze rezerwacje są niezbędne w każdej pieknej stolicy.
Na szczęście mamy apartament w centrum Rzymu, będziemy chodzić pieszką tylko nad morze pojedziemy kolejką.
Lipiec to nie jest szczyt sezonu, we wrześniu i pażdzerniku ceny są astronomiczne, teraz jest znośniej. I obłożenie na booking.com zaledwie 50% .
W upały będziemy sobie robić popoludniową sjestę a wieczorem szwędać się po centrum i chłodzić przzy fontannach. Ah ale do tego czasu chyba zejdę z powodu nadmiaru obowiązków w pracy....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:18, 27 cze 2014

Do góry

Witajcie
Z powodu niedoczasu znów muszę program naprawczy wprowadzić Czyli starym zwyczajem odpowiadam na pytania a macham i pozdrawiam zbiorowo
Zanim odpowiem na pytania skladam raport: posadziłam 3 róże (astrid grafin - Robaczkową , J.W Goethe, Ascot). Red Leonardo mi nigdzie nie konweniuje, muszę go dalej poprzymierzać. Burgundy ice jest zbyt piekna aby jej nie wyeksponować na pierwszym planie i najbardziej by mi pasowala pod miskantami morning ligt...ale ta rabata nie jest przewidziana na róże... Myśle zatem dalej.
William Sh. został dzisiaj przesadzony, gdyż zbyt mocno go przypalało słońce i cierpiał, wkopałam go w lekkim cieniu stożka wielkoluda. Kupiłam 10 ostrozek... Kilka dni temu 5.... Prawie wszystko posadzone.... Tylko kombinuje na ktorą rabatę różną wkopac rozowe ostrózki. Dzisiaj przesadzalam szalwię purpurową i hosty bo mi nie konweniowały.....a najbardziej wnerwiają mnie żółte trytomy...wszędzie wyłaża Podobno mi wygniły zima..... ale największy zgrzyt mam przy mojej świeżej rabacie różowo-pórpurowej.., wylazly wielkie żółte lilie... Ktore rok temu wyżarły ślimaki i zapomniałam je przesadzić....

Mirka napisał(a)
Marzena ja po poradę.Wysadziłam w tym tygodniu swoje sadzonki bukszpanów będę hodować na kulki kiedy je przyciąć?Jak znajdziesz chwilkę to fotki u mnie na ostatniej str.Dzięki

Zapowiadaja teraz upaly i palace slonce więc nie ryzykuj ciecia, moje brzydko wygladaja po cięciu w skwarze. Odczekaj aż sie zaaklimatyzują i jeśli dasz radę to ciachnij je przy sprzyjajacej pogodzie. Teraz pilnuj podlewania, o maly wlos mój wielkolud - stozek bukszpanowy padłby w upaly, ledwo go uratowałam...

Iwk4 napisał(a)
Obejrzałam róże Robaczka, cudne. A czy na ogrodowisku ma swój wątek?

Niestey nie ja czytam wątek na innym forum, zdjecia juz oglądałam a teraz czytam o tym skąd milość do róż sie wzięła

Rench napisał(a)
Tez czekam na foty
A widziałaś różyczkę Falstaff ?
Jest niesamowita, Viva przywiozła dla Ewy na spotkanie u Ani

Rench. Falstaff i Prince jest na mojej liscie chciejstw. Na razie mysle jeszcze o posrednim kolorze różu - Leonardo i Pomponella, Prince Alexandra of Kent, Heatcliff... Zatem Renatko jestem ugotowana na amen....

Fotki beda w sobote
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:01, 27 cze 2014

Do góry
Miszczu nigdzie mi red Leonardo nie pasuje. Mus kupić róźowego
Wersja mini mini 23:59, 26 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Dzięki
Rubrum na razie nie widziałam, ale widziałam coś inszego (tylko nie sprawdziłam dokładnie co to jest) - wyglądało jak przerośnięty konwalnik, taki powiedzmy carex w kolorze jak rubrum. Jeżeli chcesz, to mogę przy okazji fotkę zrobić i Ci przesłać. Chyba, że szukasz czegoś o pokroju rubrum, to nie będę zawracać Ci tym głowy.

Justynko ja po prostu szukam czerownej trawy. Madzia kupiła mi dzisiaj dwie szt rubrum...wiecej nie ma...
Więc jeśli mozesz to zrób zdjęcie
Małymi kroczkami do celu... 17:00, 26 cze 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Paula, ale się napracowaliście!
Rabatka pięknie przygotowana, nic tylko sadzić

Teraz wszędzie róże królują. Madżenka ma taką rabatę z magnolią pośrodku, do tego bonica + bukszpany + trawy. Ślicznie wygląda. Zerknij, może coś wykorzystasz u siebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1410

Pozdrowienia zostawiam

Witaj Jolu, zerkałam na tą rabatę, prezentuje się pięknie...myślałam o bukszpanach,nie wiesz czy ten Pan, od którego kupiłaś w zeszłym roku bukszpany jeszcze je ma? Uciekam zerknąć do Ciebie
Ogród dla Agusi 21:29, 25 cze 2014

Do góry
Przybiegłam na festiwal róża tu zachwyciły mnie piekne zdjęcia!

Aniu jak sprawują się Twoje najciemniejsze róże, czy slońce je przypalało?
Może niedoskonały ale..... 21:25, 25 cze 2014

Do góry
Witam wielbicielke kwitnących Trafiłam so Ciebie z wątak o pururowych różach. Czy mozesz napisać jak w tym roku sie sprawują te najciemniejsze róże?
Róże ciemne różowo-fioletowe 21:21, 25 cze 2014

Do góry
Zaznaczam wątek, bo w tym roku mój ogród wzbogacił się o 9 ciemnopurpurowych róż. Gdy zakwitną pokaże fotki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:15, 25 cze 2014

Do góry
Przepiękne kolory! Takie purpurowe lilie muszę zakupić!

Ps. Wczoraj skasowałam słupek, pierwszy raz od 20 lat....
Wersja mini mini 20:41, 25 cze 2014

Do góry
Justynka nie mogę się doczekać fotek nowej rabaty. Obiecuję lookać za burgundy dla Ciebie!
Gdybyś gdzieś widziała trawy rubrum daj proszę znać
Ogród Tosi 20:39, 25 cze 2014

Do góry
Tosia mam nadzieję dla moich ambrowców. Napisz proszę , zerok temu też cierpiał zanim się ukorzenił? Miłka mnie pociesza, że jej też był niemrawy w pierwszym roku...
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:34, 25 cze 2014

Do góry
Akcja sadzenia rodka w piątek mocarna!! Tylko Ty tak potrafisz
Ogród Magdalenka 20:28, 25 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
I tak bym wzięła

Qurcze nie doczytałam, że jej szukasz, a własciwie nie skojarzyłam, bo bym Ci na bank kupiła. Ale jedno Ci powiem, mojego egz za żadne skarby nie oddam. Nie można kupić w necie?
Ogród do kwadratu 20:27, 25 cze 2014

Do góry
Aguś czy Ty jeszcze do domówilaś jakieś róże? Zdradzisz tajemnicę Twocih planowanych kompozycji?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:20, 25 cze 2014

Do góry
Motylku urpasza się o fotki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:18, 25 cze 2014

Do góry
Tess napisał(a)

No to przebił mojego
No własnie to mnie irytuje, że mówiąc do mnie "przypomnij mi" zwala na mnie to "zapamiętanie", a ja przecież najczęściej zupełnie nie pamiętam, o czym miałam przypomniec

Przepraszm że się wcinam w fotki z relacji trawnikowej
Polecam za pomocą tabletów lub smartfonów wysłać zaproszenie w kalendarzu - spotkanie - na określony dzień, godzinę, mozna ustawić kilka przypominaczy. Kalendarz elektroniczny warto stosować nie tylko w pracy, na M też dziala
I się nie wyprze, że nie przypomniałam. Jesli wyjątkowo uparty typ, można utawić powtarzanie w cyklu jednodniowym , tygodniowym, etc
A liste zakupów wysylam notatnikiem z ipada w ostatecznosci mailem odbieranym na komórce i warto ustawić sie jako odbiorca VIP coby delikwentowi przypomniało w każdej chwili, że ma odczytać wiadomosć.
Ot takie sztuczki babskie
I skutkuje ......

Ps. Na 3:00 w nocy też można ustawić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:05, 25 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Z różami to ja cię rozumiem doskonale,antidotum nie wynaleziono
A teraz jeszcze zobaczyłam u rosomanes Ebb Tide z Sharifą Asma ,przepadłam

Ja juz po prostu nie mogę tego oglądać.... Mam 20 róż zapisanych na liście chciejstw!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:04, 25 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Też widziałam ogród z różami, śliczne
zaczynam demolkę, a dopiero robiłam, nie mogę patrzeć, wnerwia mnie...czy ja kiedy popatrzę i nie będę narzekać?tzn M, nie chce róż, ja tak, on chce trawy i już

Trawy i róże to piekne połączenie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:03, 25 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

To już wiem jaki drugi język na studiach wybiorę Bo myślałem o francuskim! Mogę być Waszym podwykonawcą

Sebciu po niemiecku ja się dogadam, francuski zna córka, został Ci rynek rosyjski, potencjał ma olbrzymi. Ah te miliony ha i rubli do zagospodarownia

Ofkors o angielskim nie mówimy, bo to oczywista oczywistość
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies