Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Dwa ogrody 22:18, 03 maj 2019

Do góry
róże wymykają się mojej kontroli, będą wyższe od podpór
angielki

White Cover

buki ostro ruszyły

zakwitnie kalina

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:29, 03 maj 2019

Do góry
kalina eskimo cudna i pięknie delikatnie pachnie

obiela śliczna

...uDany ogród 18:34, 03 maj 2019

Do góry
TAR napisał(a)
ja poluje na te pink sensation i nigdzie jej nie ma. ale dokupie sobie eskimo, bo sliczne sa i te od Dany popcorn, Rotundifolium i te tomentosum

Gosiu mam na tyle derenia wyciagnietego na nóżce i watanabe tez jest na nożce ze starbursty sie tam wpasuja idealnie. poza tym jak deren i kalina skoncza kwitnac to zaczna hortki, do towarzystwa maja sosne koreanska, bedzie slonce z azurowym cieniem, powinno im pasowac

Tez tak długo szukałam i jak spotkałam jeszcze dość dużą to jej nie wypuściłam z rąk

Eskimo jest zjawiskowa!
U mnie większość krzaczków , może sobie sprawię coś na pniu?

Tak wyprowadziłam Roseum tylko jej kijka muszę podstawić, bo stary się złamał

widać ją pośrodku

...uDany ogród 18:28, 03 maj 2019

Do góry
ja poluje na te pink sensation i nigdzie jej nie ma. ale dokupie sobie eskimo, bo sliczne sa i te od Dany popcorn, Rotundifolium i te tomentosum

Gosiu mam na tyle derenia wyciagnietego na nóżce i watanabe tez jest na nożce ze starbursty sie tam wpasuja idealnie. poza tym jak deren i kalina skoncza kwitnac to zaczna hortki, do towarzystwa maja sosne koreanska, bedzie slonce z azurowym cieniem, powinno im pasowac
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:00, 03 maj 2019

Do góry
Haniu, pięknie u Ciebie, tak elegancko. Kalina mnie zachwyciła (kupiłam właśnie krzaczek kaliny 'Brukwooda' i drugi 'koreańskiej' - pachną obłędnie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:59, 03 maj 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Hania ja odnoszę wrażenie że u Ciebie ziemia non stop wzruszona. Wygląda to świetnie
A ta kalina długo kwitnie?

Niewiele mam wyściółkowanych rabat, więc grudki są widoczne. Takie rabaty łatwiej mi pielęgnować.
W zależności od aury kalina kwitnie od 2 do 3 tygodni. Upały i susza mają wpływ na długość kwitnienia.
...uDany ogród 15:49, 03 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

co to za kalina z takim nietypowym kolorem pąka. Jak się rozwinie też taki będzie?

Przepiękna każda odsłona ogrodu.

Co za warzywniak! Na zdjęciu skrzynie wydają się wielkie?

Gosiu to kalina japońska Pink Sensation, jak się rozwinie będzie różowa
Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba, dziękuję!
Warzywnik w trakcie produkcji Jest duży , ale tak wymierzyłam skrzynie, że z każdej strony sięgam do środka, będę mogła normalnie je obsługiwać

Kalina Pink Sensation dzisiaj, w tle kalina koralowa Roseum

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:57, 03 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wykorzystałam dogodną aurę i dwa majowe dni poświęciłam ogrodowi. Po ostatnich opadach deszczu tempo wzrostu roślin ozdobnych i chwastów nabrało przyspieszenia. To już ostatnia runda pielenia. Potem do wnętrza rabat nie będzie już dostępu. Rekordzistką samosiewu została firletka omszona.
Skosiłam trawę, ścięłam większość szafirków. Czas cebulowych powoli się kończy. Kolorystyka ogrodu nieco się uspokoiła.
Sąsiadka mnie dzisiaj pytała, co u mnie tak pachnie. Zapach był wyczuwalny na kilkanaście metrów. Sprawczynią była kalina angielska.

Hania ja odnoszę wrażenie że u Ciebie ziemia non stop wzruszona. Wygląda to świetnie
A ta kalina długo kwitnie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:44, 03 maj 2019

Do góry

tamaryszki, kalina, cedry libańskie

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:31, 03 maj 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Masz tych pięknych magnolii multum. Co jedna to ładniejsza

Trzymam kciuki za pogodę i czekam na wieści kiedy Cię na małym ekranie będę mogła obejrzeć

Jak byli nagrywać, mówiłam ile mam magnolii, wszyscy stwierdzili, że giną. Całe szczęście, jakieś kwitły, paulownia kwitła, powojniki, tamaryszki, kalina. Dam zna ć i dziękuję
...uDany ogród 08:13, 03 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
i jeszcze kalinowo

co to za kalina z takim nietypowym kolorem pąka. Jak się rozwinie też taki będzie?

Przepiękna każda odsłona ogrodu.

Co za warzywniak! Na zdjęciu skrzynie wydają się wielkie?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:35, 02 maj 2019

Do góry
Wykorzystałam dogodną aurę i dwa majowe dni poświęciłam ogrodowi. Po ostatnich opadach deszczu tempo wzrostu roślin ozdobnych i chwastów nabrało przyspieszenia. To już ostatnia runda pielenia. Potem do wnętrza rabat nie będzie już dostępu. Rekordzistką samosiewu została firletka omszona.
Skosiłam trawę, ścięłam większość szafirków. Czas cebulowych powoli się kończy. Kolorystyka ogrodu nieco się uspokoiła.
Sąsiadka mnie dzisiaj pytała, co u mnie tak pachnie. Zapach był wyczuwalny na kilkanaście metrów. Sprawczynią była kalina angielska.

Magnolia Stellata ocaliła jeden pączek przed przymrozkami. Pierwsze kwiaty niestety przemarzły po kilku dniach kwitnienia.

Wczoraj jedliśmy pierwszy raz własny szpinak, a dzisiaj rzodkiewkę. Jagody kamczackie już uformowały owoce. Pod koniec maja będą zjadliwe.

Dyrektory się rozwinęły i zbielały.

A ja nie mogę się nadziwić misternej konstrukcji pręcików. Jakby ktoś na końcach dodał kropelki metalu.

Ogród Basi 18:46, 02 maj 2019

Do góry

Kalina sztywnolistna. Zaczyna kwitnąć.

Kalina japońska.

Ogród Basi 18:37, 02 maj 2019

Do góry
Zdjęcia z dzisiaj. Tu kalina miniaturowa, która nie kwitnie. Na drugim zdjęciu kalina ale jaka? Ewo (Nallar) pomóż odgadnąć.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:07, 02 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Małgosiu, jaka piękna i kolorowa wiosna u Ciebie
Jaka to kalina? Jest piękna. Ja właśnie kupiłam sobie kalinę 'koreańską' i 'Brukwooda', pachną nieziemsko, ale nie są szczepione na pniu jak twoja, to krzewy takie od ziemi, jeszcze młode.

Dzięki Aga za miłe słowa.
Tą moja kalina pochodzi z czasów"przedogrodowiskowych" i o ile dobrze pamiętam to jest to kalina Eskimo.
Zaczyna kwitnienie na bladoróżowo a w miarę jak rozwijają się te jej kule to stają się bielusieńkie. I mocno, słodko pachną - szczególnie wieczorem. Późną jesienią liście przebarwiają się jej na ciemnoczerwone, ale nie co roku. Czasem zostajeppa takie brunatno zielone na całą zimę. Nie wiem od czego to zależy...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:29, 01 maj 2019

Do góry
Małgosiu, jaka piękna i kolorowa wiosna u Ciebie
Jaka to kalina? Jest piękna. Ja właśnie kupiłam sobie kalinę 'koreańską' i 'Brukwooda', pachną nieziemsko, ale nie są szczepione na pniu jak twoja, to krzewy takie od ziemi, jeszcze młode.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:29, 01 maj 2019

Do góry
Moja kalina już tak pachnie że w całym ogrodzie ją czuć i aż sąsiedzi zza płotu się pytają o ten zapach

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:53, 01 maj 2019

Do góry
Tiarelki od Sylwii i nowa kalina

Fantastycznie rośnie powojnik Polish Spiryt - zasuwa niesamowicie!
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:16, 01 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nie samowity
Już w pąkach bardzo urokliwy był.BARDZO
Zarażasz nic bardzo.ale twarz muszę mieć przemyślane nasadzenia.
To nic ,że mam większy areał.Kwiatowe zostają tutaj.
Rabat jest i tak dużo.Pracy też z nimi sporo
.Nie mogę sobie dołożyć więcej niż mogę to przerobić.
Widzę tez ciągle kusisz się na nowe roślinki .Kalina piękna

Zmieniam tuje na krzaczki bo mam za zielono muszę zbastować z pracą w ogrodzie bo zdrowie nie bardzo pozwala .nie dokładaj pracy bo i tak jej jest dużo .Moja siostra powiada że zielsko to też rośliny.A u derenia czekam na dalszy rozwój bo w środku tych płateczków różowych /to chyba podsadki ----muszę się doszkolić/to są małe kuleczki i czekam aż się rozwiną .
Ogród bez roweru 23:09, 30 kwi 2019

Do góry
Kalina japońska Watanabe w początkowej fazie kwitnienia. Taka podoba mi się najbardziej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies