Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:34, 25 cze 2018

Do góry
Iwona napisałaś na którymś watku ostatnio że skrzyp nie lubi takich pulchnych wypracowanych gleb. Czy myślisz że jeśli bym zaczęła tak graczkować te wszystkie dobroci to jest szansa że się go pozbędę?
graczkując usuwam go i korzenie też ale napewno nie super dokładnie, mam wrażenie że jego rozłogi są kilometrowe...
Moja codzienność - ogród Oli 10:48, 25 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

masz skrzyp? cudownie bo ja też
on chyba nie do pokonania...

mam na tyłach tego multum, wyrywasz a on dalej odrasta trzeba nauczyć się z nim żyć
Działeczka Asi :) 17:15, 24 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Asiu a jaki on ma kolor w innych porach roku? Gubi listki na zimę? Szybko na wiosnę jest ładny? Masz więcej fotek z nim?
Ślicznie Ci ta działaczka wyszła

Aniu, wydaje mi się, że ma taki wyrazisty kolor aż do jesieni. Zmienia się tylko odcień. Na zimę gubi listki, a na wiosnę jak to berberysy szybko wypuszcza
Działeczka Asi :) 15:17, 24 cze 2018

Do góry
asiak napisał(a)

To Orange Ice Świeci cały czas

Chwasty są, tylko ich nie pokazuję
Asiu a jaki on ma kolor w innych porach roku? Gubi listki na zimę? Szybko na wiosnę jest ładny? Masz więcej fotek z nim?
Ślicznie Ci ta działaczka wyszła
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:48, 24 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
myślę że Hani chodziło o to jak dba o glebę Polinka z gęsto posadzonymi już roślinami.

Cześć Aniu
Myślałam wczoraj o Tobie! Wątek Twój uśpiony, pewnie ostro działasz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:30, 23 cze 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

Proponuję przeczytać wątek Mariposy. To króciutki wątek i jak na razie o walce o poprawę gleby. Mariposa to wręcz wzór do naśladowania dla początkujących ogrodników
U niej też znajdziesz informacje o wątkach godnych przeczytania przed walką o jakość gleby.
W dziale "projektowanie" niemal w każdym wątku zaczynamy od wzbogacenia gleby i poprawy jej struktury.

Polinko, macra rośnie wszędzie swietnie
myślę że Hani chodziło o to jak dba o glebę Polinka z gęsto posadzonymi już roślinami.
Szmaragdowy Zakątek 23:31, 22 cze 2018

Do góry
Margarete – ok., to zrób listę spotkaniowych weekendów…będziemy kombinować jak „rozmnożyć” czas, żeby wszędzie pojechać

Margarytka40 – szkoda, szkoda…może innym razem się uda.

anna_t – no…Ty to już powinnaś w doopę dostać…kto to widział tak długo się ukrywać.

paniprzyroda – to ja dziękuję, że znalazłyście czas, żeby do mnie przyjechać!!!
Mariolka, znalazłam tą hostę co chciałaś (dobrze pamiętam, że to była „June Fever”?) Oczywiście rosła sobie tam gdzie ją szukałam. Ukopię na jakieś najbliższe spotkanie i Ci przywiozę.
Tu ma być ogród :) 12:59, 22 cze 2018

Do góry
ale cudne połączenie!
Szmaragdowy Zakątek 21:39, 21 cze 2018

Do góry
To ja też bym poprosiła taki priv o spotkaniu..jeśli mnie jeszcze chcecie..chciałabym w końcu być
Tęskno mi
Na zielonej... trawce :) 09:08, 21 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

Będzie ale na spokojnie, spisuje dane i twoje wytyczne i będę szukać
Lista zadań się wydłuża...

Cieszę się, oczywiście zdaj relację Mam nadzieję, że poszukiwania są owocne
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:09, 20 cze 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Iwonka, Anula- cwaniaczki Wy jedne To jeszcze powiedzcie, jak kąt zrobić piękny, żeby się dwa końce obrzeży cudnie zlazły ku sobie
Mam piłkę do drewna w kilku wariantach- myślicie, że da radę?

to już chyba z twierdzenia Pitagorasa
jak nie masz maszynki o której wspomniała koleżanka to odmierz taką samą długość jaka ma szerokość listwy i ten punkt połacz z poczatkiem listwy na przeciwległym kącie i wyjdzie Ci przekatna kwadratu. Kiepsko umiem opisać co mam w głowie
gdzie
a - szerokość listwy czyli chyba pisałaś 45mm
b - ta odmierzona długość czyli też 45 mm
c - przekątna wyszło mi 40,5mm

matme miałam ostatni raz 15 lat temu więc może ktoś mnie skoryguje
Moja codzienność - ogród Oli 11:08, 20 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
ale Ci się fartło!
jedyny plus tego chwasta że nie kwitnie i jest taki nowoczesny mam wrażenie

fartło mi się bo tam tyle tego skrzypu było i taki dorodny, że już się sama przymierzałam do wyrywania, tylko mi zawsze głupio było tak pod biurem, a teraz mam już załatwione, że jak co to do mnie z urobkiem ma Pan przychodzić zamiast do śmietnika

coś w tym jest co piszesz o skrzypie
Moja codzienność - ogród Oli 11:03, 20 cze 2018

Do góry
ale Ci się fartło!
jedyny plus tego chwasta że nie kwitnie i jest taki nowoczesny mam wrażenie
Moja codzienność - ogród Oli 10:54, 20 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

i ja, od lat wyrywam, a on ciągle odrasta w tych samych miejscach.

A ostatnio pod pracą jakiś pracownik wyrywał i poprosiłam żeby nie wywalał tylko mi zostawił w worku, przywiozłam taką ilość, że 100 l beczkę gnojówki nastawiłam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:49, 20 cze 2018

Do góry
Kurcze a może to piła elektryczna?!
no masakra...na kawę idę...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:48, 20 cze 2018

Do góry
Marta mi M przecinał takim czymś elektrycznym..takie kółko z rączką..coś jak szlifierka ale w pionie.. tłumaczę jak blondyna ale na śmierć nie pamiętam czy znam tego nazwę
Moja codzienność - ogród Oli 10:43, 20 cze 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Dziękuję Edytko. Chwasty też mam nie żeby u mnie nie rosły wczoraj wyrywałam za żywopłotami a dziś planuję na rabatach. Skrzyp mam wielkości hortek

Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 22:45, 19 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

14-15l, nie pryskam żywopłotów

bardzo dokładnie robisz oprysk, chyba to dobrze tylko czasowo rzeczywiście męcząco

Dzięki za odpowiedź Aniu.
Z tej mojej dokładności niewiele wynikło. Hortensje zaatakowały mi przędziorki i szara pleśń, mączniak na jarzmiankach, plamistość na molinii, orlikach i berberysach, miseczniki na cisach. Ekologia poszła w kąt, a chemia wkroczyła. Jeszcze tylko zebrałam się, żeby pomidory opryskiwać octanem. Ehhh
Moja codzienność - ogród Oli 22:02, 19 cze 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

tak
i
tak

tnx
Tu ma być ogród :) 20:56, 19 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

to ja chyba też w sztuczne wejde

a Ty coś tam kombinujesz po cichu, wątek śpi, ale Ty nie próżnujesz, zeznawaj co tam działasz ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies