Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa ogrody 07:03, 25 mar 2019

Do góry
Łucjo
Joku, cieszyniankę mam pierwszy rok, jedną doniczkę, cieszę się, że w ogóle się pokazała, bo zapomniałam o niej. Tak więc trudno mi wydawać jakieś opinie
Haniu, ciepłe dni przyspieszyły przekwitanie krokusów, teraz czas na te późniejsze

i przylaszczki

...uDany ogród 06:36, 25 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Też uważam, że obowiązki pidzieliłas równo. Danuś każdy listek i kwiatek teraz cieszy. Kucam u siebie w igrodzie i wypatruję co tam jeszcze z zuemi wyłazi. Jeśli moi sąsiedzi jeszcze łudzili się, że jestem nirmalna, to teraz pewno przestali'

Kasiu, też tak uważam
Ja mam podobnie, ale od lat mało mnie obchodzi co sobie o mnie myślą inni. Ja nikomu do garca nie zaglądam Moje sąsiadki w tym czasie, jak ja robię dziwne pozy z aparatem, leżały wiosennie u kosmetyczek. Ja miałam okłady borowinowe na dłoniach z ziemi ogrodowej...hahahah
Miłego dnia

Przedogródek pod dębem 06:22, 25 mar 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
kwiatów pilnował ... sam nie wiem kto to był.

Gandalf Biały
Fajna wystawa i pięknie te stoiska zaaranżowane. Łyknąłeś coś?
...uDany ogród 06:22, 25 mar 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Danusiu wszędzie ładnie i wiosennie ale u ciebie najpiękniej i żadne stery gałęzi tego nie zmienia.

Basiu kochana, bardzo dziękuję za ten serdeczny komentarz!! To bardzo miłe uczucie jak Ktoś docenia efekty naszej pracy, jeszcze raz dziękuję

Szmaragdowy Zakątek 02:39, 25 mar 2019

Do góry

a teraz ciekawostki:
owoce bluszczu

i kwitnąca w marcu trawa
Szmaragdowy Zakątek 02:36, 25 mar 2019

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 02:34, 25 mar 2019

Do góry
Byłam w niedziele w „szmaragdowym”…tym razem bardziej rekreacyjnie niż roboczo (bo po wizycie pierworodnego muszę zregenerować siły). Rozejrzałam się tylko po ogrodzie, zrobiłam małą inwentaryzację, sporządziłam listę rzeczy do zrobienia i do kupienia.

Nie wiem czy można już poczęstować róże nawozem?
Jedna róża jak dotąd nie nawiązała ze mną kontaktu po zimie…może jak jej dam jakiś suplement diety to zmieni zdanie i wypuści listki…

Poza tym piękna wiosna u mnie.

Szmaragdowy Zakątek 02:30, 25 mar 2019

Do góry
Chwilkę mnie nie było, bo odwiedził mnie mój pierworodny. Wpadł na kilka dni, narobił zamieszania i…bałaganu. Tym razem jednak chaos i dezorganizacja były duuużo większe niż zwykle, bo przyjechał z nowym członkiem rodziny.
Poznajcie…to Tayson.

Malutki jeszcze jestem i szybko się męczę, więc trzeba troszkę odpocząć...
Ogród Małej Mi 2017 00:43, 25 mar 2019

Do góry
A ja wczoraj przesadzałam kępy ciemiernikowe, kwitnące.. i sprawdzimy jak to jest z ich nielubieniem przesadzania.

Tak wogle to po 2 dniach (sobota i niedziela, tak , tak..niedziela, bo cały tydzień od świtu do nocy w pracy) ledwie żyję... w sobotę rano miałam ochotę się poryczeć..kiedy to ogarnę.. roboty jeszcze tak po łebkach na 7-8 dni, czyli jak weekend to jeszcze miesiąc .. nie jest źle... a reszta niech sobie radzi sama..

Piwonii kilka tez zmieniło miejscówkę..

3 hortensje... zmiana ....

Wycięta jabłonka, jałowiec formowany (miejsce na piwonie się zrobiło)

Wywalone wszystkie ogniki.. jeszcze korzenie zostały.. porosły na 3 metry ..i padały na wertycyliozę.. wyglądam jak po walce nie z dzikimi kotami, a ze stadem lwów..

Róza ogromna z tych "dzikich" i jadalnych..

Do pilnych rzeczy, wyciąć resztę bylin, czyli jeszcze z 85 procent, trawy 90%, lawendy, zwertykulować trawnik i zreanimować rododendrony. Zutylizować resztę gałęzi po cięciu (zostało się tylko po wierzbie)
Wrzosy i tak do podmiany wiec nie muszę ciąć.. a reszta to kosmetyka i prace porządkowe.. na rabatach szwarc mydło i powidło... maskara..

Nawet nie zrobiłam zdjęć bo nie było kiedy... jedynie pierwsza kawusia uwieczniana. Mimo słonecznej soboty jest zimno.. niedziela była już pochmurna..

Moja działka na Dębowym Lesie 00:26, 25 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo fajny był wypoczynek.
Ale i wiosna tutaj jest milsza.

O tak Morskie oko cuudne
Szkoda tylko,że jeszcze w śniegu

Aniu, Słyszlam od Sylwii ,że masz rybki do oddania ??

Coś się zmieniło za leśniczówką. jakieś chyba drzewa padły i widok się piękny odsłonił na Młynarze... nigdy tam nei dotaral.. tzn na Młynarze, bo na leśniczówce bywałam Poprzedni leśniczy byli super.. nowych już nie znam..
Morskie Oko to kiedyś mówiłam że to mój drugi dom..

A rybki mam do oddania.. orfy, i karasie czerwone.. całkiem spore i dużo

Takie... innych fotek poszukaj na wątku , bo padam, idę spać..
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 00:05, 25 mar 2019

Do góry
Nornice zrobiły sobie wędrówkę po boisku

Tutaj widać na trawniku ciemniejsze miejsca. To właśnie koniczyna.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:22, 24 mar 2019

Do góry
początek czerwca w moim jagodniku jest taki jak to sobie wymarzyłam

i wreszcie pada konkretny deszcz pierwszy od 2 miesięcy

początkiem lipca jadę z m. na krótkie wakacje - zostawiamy ogród ale drogę tak układam żeby wiodła szlakiem ogrodów

proszę o cierpliwość, jeszcze trochę zostało - najważniejsze
powinnam jutro skończyć - podsumowanie będzie trudne więc muszę przemyśleć

proszę nie wpisujcie się jeszcze - jutro koniec
Ptasi gaj 23:20, 24 mar 2019

Do góry
Kasiu napisalam tez do Mazana jak zobaczylam ze jest i jesz ze tej Twojej Wejmutki dokladnie zobaczylam. Polalam bo zobacz nizej zaraz pokaze bo sa na telefonie foty przeskakuje z tabletu na telefon i to trwa szukanie.

Popryskalam dzisiaj topsinem tego rodka zobaczymy co Mazan powie.

Widzisz ma takie czerniejące pąki kwiatowe. Szkoda taki ładny był będę ratować. Już jednego drapaka uratowałam z fytoftorozy. W zeszłym roku przygielam jednego pedagogika może puści korzenie.
Ogrodowy song 23:16, 24 mar 2019

Do góry
frezja napisał(a)
No i pierwszy grill..jakżeby inaczej

Wczesna wiśnia i wczesny grill. Aż mi ochotę narobiłaś na kiełbaski z grilla .
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:12, 24 mar 2019

Do góry
Rok 2018

W moim ogrodzie to kolejny rok suszy - to najważniejsze dla ogrodu. I tak mam szczęście, że mam ogród na glinie i sporo miejsc już z wypracowaną ziemią i warstwą kompostu - stale dużo za mało.

25 marca topnieje śnieg i można myśleć o pracach w ogrodzie.

Wyjazdy ogrodowe są - podróże kształcą - no niby banał ale tak jest.

Są w maju lilaki - daleko pod Poznań prawie - organizujemy z m. wyprawę która łapie kilka różnych spraw i jadę na lilaki.
Zwiedzamy Kórnik ....a to ja jeszcze byłam w arboretum Kórnickim - bardzo małe ale ciekawe.

Lilaki oglądamy w ogrodzie Pani Elżbiety Guzikowskiej-Konopińskiej która zgromadziła pokaźną kolekcję lilaków i uchodzi za specjalistę "lilakowego".
Ja korzystam i dostaję autograf w książce którą napisała Pani Elżbieta - ale o tym innym razem.

o tej wyprawie nie pisałam - o wrażeniach - może kiedyś

Rozpoznawanie chorób i szkodników 23:11, 24 mar 2019

Do góry
Mazanie mam ogromną prośbę powiedz mi co się stało z moim rododendronem " universytet Helsiński" w zeszłym roku pięknie kwitł w jesieni też dobrze wyglądał a po zimie wygląda tak.
Wczoraj podlałam go Previcurem energ... Wcześniej jeszcze dzień wcześniej podlałam myślałam że ma za sucho. Dzisiaj jego stan się nie zmienił.

Jeszcze przyszło mi do głowy i opryskalam go dzisiaj topsinem

Napisz co mam dalej robić czy to jakiś grzyb

Przerwa na kawę... 23:02, 24 mar 2019

Do góry
Iryski kwitną. Usunęłam te czerwone zrębki bo mnie strasznie wkurzały. A teraz nie wie co dalej

Ciemierniki tymczasowo trafiły z doniczkami do donic. I tak nie mogę ich teraz posadzić na miejsce docelowe.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:57, 24 mar 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Agata mnie ubiegła z Leonardo ale w moim przypadku i tak musiałaby to być wysyłka, więc trochę kłopotliwe dla Ciebie.

Wiosna na tarasie piękna, kolorowa, radosna

Kasiu a taka na otarcie oczek - Minerva się nazywa i szuka domku Poczta mi nie straszna
Przerwa na kawę... 22:56, 24 mar 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 22:54, 24 mar 2019

Do góry
Dziewczyny zobaczymy z tymi tulipanami co to będzie. Na razie już sporo ich wyszło z ziemi.

Weekend dosyć intensywny miałam. Niestety trochę mnie rodzina wysterowała i cóż, nie pojechałam na targi. Żałuję braku spotkania z dziewczynami. Z drugiej strony na ten miesiąc fundusze wyczerpane więc może lepiej
Pogoda piękna była. Taras obczyściłam i fotel już wystawiony. Kawka na tarasie zaliczona Udało się obczyścić prawie wszystkie tuje a przynajmniej te frontowe. 5 worków śmiecia zebrałam. Jak czyszczenie to i cięcie było. Po 6 latach w końcu prawie się wyrównała wysokość. Taki drobiazg a denerwował. Róże przycięte i odkopane a ma być w tygodniu na minusie. Może wytrzymają. Ogólnie jeszcze jeden weekend i ogród będzie gotowy do sezonu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies