Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogród u stóp klasztoru 07:12, 18 lis 2014

Do góry
Takie letnie zdjęcia od razu pozwalają zapomnieć, że to listopad i myśli ku planowaniu lecą
Ogród z widokiem na jezioro 07:05, 18 lis 2014

Do góry
Spóźnione gratki na 200

Kolejnych pięknych ogrodowo stron życzę.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:03, 18 lis 2014

Do góry
No i już kompozycja gotowa , a tu głosik z inna sugestią
Ogród u stóp klasztoru 20:37, 17 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Masz rację, ziemia jest jeszcze ciepła, to po co czekać; ja też poszukam korzonków na moich tawułach, pewnie też jest ich masa A niepodlewanie ogrodu to luksus, ja jeszcze muszę na to poczekać bo u mnie wszystko małe - dopomina się: pić, pić...

Viola każdy ma inną ziemię . moja glina akurat dobrze trzyma wilgoć a ja nienawidzę podlewania .
glebę pod róże jak teraz przygotujesz to będziesz mieć spokój na wiosnę

bdan napisał(a)
Alinko proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186

tyle doradców ..ale też swoje pięć groszy wtrąciłam

07_Rene napisał(a)
Róże piękne pokazujesz Bonica świetnie wygląda. Utwierdzam się w jej wyborze do mnie. Ostróżkom nie mogę się nadziwić, bo moje kipły zupełnie. Widać masz dobrą ziemię przy różach skoro tak wystrzeliły po wsadzeniu

oby zimę przetrzymały , nie mam do nich szczęścia ,ale widocznie dobrą ręką dałaś że aż teraz zakwitły.

Milka napisał(a)
Alinko, no toś sobie wymyśliła robótkę! przed ogródek i wgłębnik!
będę podpatrywac i doradzać, o ile na coś te rady się zdadzą
te róże jeszcze kwitną, bo wyjątkowo piękne

Nic już Irena z doradztwa bo rabata przy wgłębniku już przerobiona .ja to szybciej robię niż myślę . wywalone rozplenice a wsadzone carexy bronze curls + żurawka marmelade ..wyszło fajnie . zadowolona jestem . fotki dopiero jak wyjdzie słońce ..tylko wychodzi jak ja w pracy

Gabriela napisał(a)
Zaglądam, co tam pod klasztorem słychać. Spodziewałam się róż, skoro i u mnie kwitną w najlepsze.

własnie dzisiaj obcięłam wszystkie pączki bo szara pleśń sie chwyciła . szkoda pędów tym dziadostwem zainfekować na zimę

e=babka napisał(a)]

I skąd ja to znam głaski dla słodkiej cwaniary

Ola pozdrowienia dla miłej psiary ...

Mala_Mi napisał(a)
Sobie ciut wędruję do tyłu... i czytam, że rewolucji ciąg dalszy.
Ścieżka z frontu fajnie wygląda.. i tak jak Sebek zauważyłam, że trawka już pięknie zielona.
Przetacznikowiec apollo- jest zajefajny.. jednoroczny??
I piesa po operacji.. mam nadzieję, że nic poważnego i będzie żyłą długo i zdrowo.

piesa miała ropomaciczne zapalenie , wszystko ma usunięte , było poważnie .
przetacznikowiec ? chyba go w programie u ciebie widziałam ...czy sie mylę . to bylina . trawka na ścieżce już dwa razy skoszona od razu się zagęściła .

Urszulla napisał(a)
Alinko, wspaniałe kolory u Ciebie i czytam że działasz po trochu a do przodu U mnie stagnacja na całego. Taki mam trochę zamotany tydzień pracy, ostatnio ciągle w weekendy z przeziębieniami walczę. Dzisiaj tylko met łopatą zruszyłam i posadziłam kwiatostany rozchodnika Twojego. Będzie znowu go więcej, bo go lubię

Ulka najgorzej to jak praca pochłania dużo czasu , ogród ma być przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem . na wiosnę ruszysz z kopyta

Marzena2007 napisał(a)
Cudownie płomienna jesień u Ciebie!

Madżen pozdrawiam i buziaka ślę . mam nadzieję że spotkamy się na nartach

U BusyBee w ogródku... 19:54, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Przed tujami Iwonka zdjęcie u iwk 4 zamieściła z ogrodu Any

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/74/743583/original.jpg

tu masz pościk Iwonki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=56#post_2

Dzięki Danusiu Piękny ogród Any oczywiście znam

Rzeczywiście oprócz drzewek planowałam trawy i Hortki Vanila Fraise- kilka sztuk, ale już nie za dużo, bo mam za domem 5 sztuk Phantomów i niedaleko przy ognisku 3 Limki. Miałam też w planach kilka krzaków róż, ale chcę uniknąć za wielu odmian- raczej kilka sztuk tych samych. Nie jestem tego jednak pewna, bo chyba nie potrafię skomponować róż tak, by nie zrobić bałaganu....

Ale z drugiej strony miejsca tam sporo- starczy i na róże, bo wyczyściłam rabatę przy kolumnowym buku
U BusyBee w ogródku... 19:39, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Propozycja nr 1 - umbraculifera wysoko szczepiona, żeby koronę powyżej tujek miała

Czyli pierwszą kandydatkę mamy Dziękuję

Napiszę jeszcze, że w po tej stronie działki, rosną następujące drzewa:
1. Buk Fagus sylvatica 'Purpurea'- (jest na trawniku)- to będzie duże drzewo- purpurowe
2. Brzoza Youngii- w rogu działki- jest już duża, ale rośnie dość daleko, więc nie rzutuje
3. Ambrowiec " Gum Ball"- to forma kulista- jest młodziutki- w pobliżu płotu.
4. Buk " Dawyck Gold" - złoty, kolumnowy- ma jakieś 6 lat- już spory.

Parę drzewek jest, ale jak widać na zdjęciach, wzdłuż tuj jest pusto i według mnie aż się prosi o drzewka.
U BusyBee w ogródku... 19:26, 17 lis 2014

Do góry
Przed tujami Iwonka zdjęcie u iwk 4 zamieściła z ogrodu Any

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/74/743583/original.jpg

tu masz pościk Iwonki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=56#post_2
Ogródek Iwony 19:22, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszystko ma swoje znaczenie w życiu, tylko my nie zawsze jesteśmy w stanie w porę zrozumieć znaczenia. Ufność jest ważna ... w ludzi i w Boga. (To ostatnie dla wierzących)

Iwonko pięknie napisane. Choć czasami, tak po ludzku, to jednak ciężko bywa ze zrozumieniem tego co doświadczamy
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:51, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kamila dzięki za udzial u mnie w dyskusji dot. drzew.

Pozdrowienia zostawiam

nie ma sprawy, muszę zajrzeć, czy już coś postanowiłaś

Pozdrowiam także
Ogródek Iwony 12:11, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko zaglądam, pozdrawiam.

Niestety już koniec weekendu

I całe szczęście Danusiu. M był w domu i się wkurzał, że zamiast z nim posiedzieć, to na ogrodowisku czytam wątki. Dziś mam więcej czasu , hi, hi.

Pozaznaczałam sobie wątki do nadrobienia i dokształcam się dzisiaj na O.
Chciałam iść do ogrodu, wymyśliłam sobie, że chyba jeszcze przesadzę na jednej rabacie hortensje (śni mi się ta rabata po nocach, że coś tam jest nie tak i trzeba poprawić ). Pada deszczyk, jest brzydko, zimno i mokro. Poczekam chyba więc do wiosny i sobie zrobię plan
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:01, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
No i nie wiem, czy ukraść, bo potem to chyba i tak u siebie nie będe mogła znaleźć

Ja ważne informacje dodatkowo zapisuję z zeszycie (tzn. stronę, nie tekst) bo nigdy nic nie mogłabym znaleźć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:31, 17 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Aga, ciężko mi doradzać w sprawie róż, bo jednak małe mam obeznanie w odm. Wiem tylko co nieco o tym, co sama mam. Nie wiem o jaki odcień różu chodzi i czy wśród moich są takie, które ci odpowiadają. Ja jestem zadowolona z Baronesse, Mariatheresia, Natasha Richardson, Leonardo da Vinci. Nie chorują i są cały czas ładne. Te mogę szczerze polecić. Innych nie znam. Są lepsze specjalistki. Wiem jedno - The Fairy mi się nie widzi przez to, że jest taka przytłaczająca wszystko, za ciężka jak dla mnie.

Aga, to masz wyjątkowe szczęście, że róże w ogóle nie chorują Zapisałam te nazwy na wszelki wypadek, gdybym jednak kiedyś zdecydowała się te 2 krzaki gdzieś wetknąć na próbę (tylko gdzie?)
Dzięki za rady!

anna_studio napisał(a)

Agnieszko...piękny widok, oczu nie mogę oderwać...
Buziaki...

Tyle propozycji co do rabaty...że ja wymiękam.

Doczytałam jeszcze u Ciebie, że klony niby szybko liście zrzucają...?!
To ja nie wiem co mam za klony, że dopiero w tym tygodniu zrzuciły u mnie...
a wszystko wokół juz daaaawno goluśkie.

Aniu, może u mnie bardziej wietrznie? Co ja mówię - na pewno bardziej wietrznie, wygwizdów wręcz Ale fakt jest taki: umbry, Pissardii, graby, nawet katalpy mają liście, a klony (w sumie 9szt.) już nie... Co n ie zmienia faktu, że i tak je bardzo lubię
Buziak!

bdan napisał(a)
Podczytuję z zainteresowaniem.
Takich informacji jakie tu się w dyskusjach pojawiają to w żadnym opisie, czy artykule się nie znajdzie

Dlatego jak potrzebuję rady - to wystarczy zadać pytanie. Dziewczyny mądrzejsze są niż wujek google i wikipedia razem wzięte - bo z własnego doświadczenia radzą
Ewa napisał(a)
Aguś miłego tygodnia

Ewuś, nawzajem! Pozdrówka dla Stasia

siakowa Kasia pozdrawiam
Moje Takie Tam w Ogródku 11:25, 17 lis 2014

Do góry
Przyszłam za Tessią zaznaczyć do podglądania.

Gratuluję ogrodu

Pomóżcie wyczarować mi ogród 10:52, 17 lis 2014

Do góry
No i nie wiem, czy ukraść, bo potem to chyba i tak u siebie nie będe mogła znaleźć
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:25, 17 lis 2014

Do góry
babka napisał(a)

Też bywam regularnie choć nie zawsze głos zabieram
Buziak na dobranoc :*

A ja nadal śpię, teraz na stojąco, masakra jakaś, deszczyk siąpi i wymiękam, kawa nie chce pomóc

eda napisał(a)

No i piękna jest i panią cieszy i mnie teżz
Dobrej nocki

Tak o tych różach rozmawiacie i o wąchaniu, chyba sobie jakąś tabliczkę koło swoich postawię na wiosnę "Sklerotyczko powąchaj mnie "

dorciabe napisał(a)

Naumiesz się, zobaczysz

Zeszyt mam i w nim piszę od kilku dni co mam w ogrodzie Bo nauka nauką, ale skleroza swoje robi Więc jeszcze nie raz będę tu robić 100 pytań do...
Widzisz hurtowe odpowiedzi testuję

bdan napisał(a)

No ja Wam zazdroszczę, że takie uzdolnione jesteście.

Czekam na zdjęcia

Chorobcia ja się nie czuję uzdolniona, a tu mi jakieś moce są przypisywane, i do tego mam świadomość mojego gustu... koroneczki, perełeczki i sznurek jutowy, siora zawsze mi mówi to ładne tylko po co tą różyczkę tu przyczepiłaś hehehe

olaw napisał(a)
Byłam, nadrobiłam zaległości w pędzącym wątku i pozostawiam ślad
Wianki wymiatają...muszę i ja się zabrać do wiankowania

Bardzo mi miło, że zaglądasz bo Ogrodowisko jest nie do ogarnięcia

Buziak dla Wszystkich
Działka wkoło Lubczyka :) 10:19, 17 lis 2014

Do góry
Kasiu pięknie.
Teraz już ogrodzenia zrobione, rabatki mozna planować, w przyszłym roku sama się będziesz dziwić jak ogród będzie fajnie wyglądał

Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:47, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Violka przeczytałam na szybko.
Wiem, że Cię te serby teraz denerwują. ALe szkoda nerwów, daj im czas do wiosny. Kupowałaś wszystkie w jednym miejscu i w jednym czasie?

Jutro zajrzę Ci na moje co są kupowane w różnym czasie czy mają identyczny kolor, czy się różnią

Danusiu, kupowane w różnym czasie w różnych szkółkach. Jeden w zeszłym roku jesienią, dwa na wiosnę, dwa teraz w zeszłym tygodniu. Pięć świerków, kupowane w trzech szkółkach . Dlatego jestem na siebie zła, bo powinnam przewidzieć, że te nowe będą inne (za to są najładniejsze od pozostałych).
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:28, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Podczytuję z zainteresowaniem.
Takich informacji jakie tu się w dyskusjach pojawiają to w żadnym opisie, czy artykule się nie znajdzie

co prawda to prawda pozdrawiam
U BusyBee w ogródku... 08:59, 17 lis 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Casting na małe drzewka będzie

Propozycja nr 1 - umbraculifera wysoko szczepiona, żeby koronę powyżej tujek miała
U BusyBee w ogródku... 08:52, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu dla mnie hortensje z trawami, tego buczka na środku chcesz dać?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2419-wszystko-o-czym-marzysz?page=270

Było też kiedyś zdjęcie, nie pamiętam u kogo, limki z grackami, a wanilki z miskantem variegatus. Ale teraz sobie nie przypomnę

Ten buczek to spore drzewo będzie, więc tak jak u Ciebie- na trawniku po prostu zostanie- może tylko miejsce zmienić. Przed tymi tujami chcę jeszcze ze 3 drzewka niewielkie- mogą być ażurowe- bo za płotem jest uliczka. Chcę się trochę zasłonić. Kiedy zakładałam ogród- był tam pas drzew, ale później wykarczowali go i tak łyso teraz

Muszę do pracy lecieć i liczę na dyskusję wieczorkiem

Casting na małe drzewka będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies