Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:27, 17 lis 2014

Wklejam dla Wieloszki:
Przymiotno (czerwiec), kosaćce (maj) i szałwia (pierwsze kwitnienie czerwiec, powtarza kwitnienie po cięciu):
Nallar 17:37, 17 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Ok, Ewa, będę pilnować akcji i pogadam z weterynarzem.
A tej pani szuka straż, policja, nawet jasnowidz. Był też helikopter z termowizjerem i nic nie znalazł.

To przykre co piszesz, bo pogoda nie jest zbyt sprzyjająca. Pamiętajmy jednak, że nadzieja umiera ostatnia.
Iwk4 17:41, 17 lis 2014

Ja bym nie chciała dożyć takiej sytuacji, że moja pamięć mnie zawiedzie i w taką zimnicę do własnego domu nie będę umiała wrócić. Moja mama też na koniec miała tą straszną chorobę, ale nie mogła wstać z łóżka (mózg nawet zapomniał o podstawowych funkcjach chodzenia ) i to ją uchroniło od takich przykrych niespodzianek .
Kindzia 18:27, 17 lis 2014

Cudne psiutki widziałam

Ja się o kastracji naczytałam, bo mam psiutka 5-cio miesięcznego, przy okazji o sterylizacji też liznęłam. Zawsze jest polecana (chociaż zdarzają się powikłania...) i dla każdej rasy trochę w innym wieku psa. Nasz pies powinien mieć koło roku, rozmawialiśmy z wetem. Może zapytaj swojego weta, on Ci najlepiej doradzi.

Śliczne iryski pokazałaś!!!
Nallar 18:28, 17 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Ja bym nie chciała dożyć takiej sytuacji, że moja pamięć mnie zawiedzie i w taką zimnicę do własnego domu nie będę umiała wrócić. Moja mama też na koniec miała tą straszną chorobę, ale nie mogła wstać z łóżka (mózg nawet zapomniał o podstawowych funkcjach chodzenia ) i to ją uchroniło od takich przykrych niespodzianek .

Panu Bogu coś umknęło przy tworzeniu....
Ludzi powinny omijać takie nieszczęścia.

Moja mama zawsze bała się, że z wiekiem stanie się ciężarem dla rodziny, zawsze powtarzała, że chciałaby jak to określała "szybko i po problemie". Tak też się stało, cztery dni złego samopoczucia, zła diagnoza i koniec. Zrobiła wszystkie zakupy na potrawy wigilijne, a w wigilię już jej z nami nie było.
Jeśli czegokolwiek pocieszającego można się dopatrzyć w odchodzeniu bliskich to chyba tylko to że nie cierpieli.
Iwk4 18:47, 17 lis 2014

Ewa, nie do końca umknęło. Pewne zdarzenia mają konsekwencje w przyszłości
I to panu Bogu się udało.
Twoja mama chciała odejść szybko i to się udało, cicho i z zaskoczenia, tylko my nie jesteśmy nigdy gotowi.
Moja mama zawsze powtarzała, że chciałaby dogonić swoją mamę Zmarła w jej urodziny, miała tyle lat, co jej mama. Więcej rzeczy w życiu sobie wymarzyła, np. ja byłam dzieckiem ostatniej szansy (urodziła mnie mając 46 lat), lekarz nie chciał się zgodzić na moje narodziny, bo mama miała poważną chorobę serca. Wszystko się poukładało, a jak już potrzebowała pomocy, ja byłam na zawołanie. Pozostałe jej dzieci po świecie rozwiało. Wszystko ma swoje znaczenie w życiu, tylko my nie zawsze jesteśmy w stanie w porę zrozumieć znaczenia. Ufność jest ważna ... w ludzi i w Boga. (To ostatnie dla wierzących)
Kindzia 19:05, 17 lis 2014

U mnie śmierć Mamy skutkowała budową domu...przedtem o budowie domu nawet mi się nie śniło nigdy...
U nas była wymiana wtedy, wnuczek się urodził, Mama odeszła...aż się lękam teraz...wnusia ma się urodzić na przełomie stycznia i lutego...moja Babcia ma 89 lat...
Przepraszam za takie refleksje, to chyba ten listopad...
Iwk4 19:09, 17 lis 2014

U nas też była wymiana. Mama nie doczekała dwóch prawnuczek, które wktótce się urodziły. O jednej dowiedziałam się, ze ma przyjść na ten świat po pogrzebie mamy.
Listopad faktycznie nostalgicznie nas skłania. Nie przepraszaj. Wygadać też każdy się musi.
Nallar 19:15, 17 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Ewa, nie do końca umknęło. Pewne zdarzenia mają konsekwencje w przyszłości
I to panu Bogu się udało.
Twoja mama chciała odejść szybko i to się udało, cicho i z zaskoczenia, tylko my nie jesteśmy nigdy gotowi.
Moja mama zawsze powtarzała, że chciałaby dogonić swoją mamę Zmarła w jej urodziny, miała tyle lat, co jej mama. Więcej rzeczy w życiu sobie wymarzyła, np. ja byłam dzieckiem ostatniej szansy (urodziła mnie mając 46 lat), lekarz nie chciał się zgodzić na moje narodziny, bo mama miała poważną chorobę serca. Wszystko się poukładało, a jak już potrzebowała pomocy, ja byłam na zawołanie. Pozostałe jej dzieci po świecie rozwiało. Wszystko ma swoje znaczenie w życiu, tylko my nie zawsze jesteśmy w stanie w porę zrozumieć znaczenia. Ufność jest ważna ... w ludzi i w Boga. (To ostatnie dla wierzących)

Zgadzam się z Tobą Iwonko, że Wiara jest ważna i to bez względu na to w co się wierzy. Dużo by można było na ten temat pisać. Ale o ile życie byłoby łatwiejsze, gdyby nie te paskudne choroby i kalectwa.

bdan 19:22, 17 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Wszystko ma swoje znaczenie w życiu, tylko my nie zawsze jesteśmy w stanie w porę zrozumieć znaczenia. Ufność jest ważna ... w ludzi i w Boga. (To ostatnie dla wierzących)

Iwonko pięknie napisane. Choć czasami, tak po ludzku, to jednak ciężko bywa ze zrozumieniem tego co doświadczamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies