Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:43, 27 kwi 2024

Do góry
M skosił trawę na działce 3k. Ja posadziłam porzeczkę, 3 nieszpółki, 8 cisów (2 mi zostały, posadzę w miejscu gdzie teraz stoi paleta). Plus 2 nowe rodki percy wiseman. Na jesień przesadzę te które są w ogrodzie. Choć może lepiej zrobić to teraz? Poczytam.

Rozrzuciłam też wiórki pod drzewami owocowymi które ich nie miały. Jeszcze na działce 3k to zrobię, pod 19 doorenbosami I 7 serbami.
Zawiozłam jajka znajomej, kupiłam chleb I weekend. I zaczęło kapać z nieba. A chciałam coś zjeść I wypielić conieco tutaj?

Przeniosłam też stertę desek z szalunków w miejsce gdzie pan Mirek nie bedzie pracował w poniedziałek. M podłączył pompkę Bosch w mauzerze, mogę teraz podlewać borówki - nowy wąż ma 50m

Mateusz wraca w poniedziałek, a już miałam paranoiczne myśli o tym jak szukam nowej ekipy...

Widok z początku nowej działki - zbliżenie na Babią Górę

Aranżacja ogródka przy zabudowie bliźniaczej. 12:02, 27 kwi 2024

Do góry
W takim razie czekam.
Dla poprawy samopoczucia kupiłam kilka roślinek. Trawy jak sesleria heuflera, trzycinnik Karl Foester, webenę patagońską, mix ziół, kocimiętkę walker's low i summer magic oraz kilka hortensji limelight

April podbija las... 11:07, 27 kwi 2024

Do góry

April podbija las... 11:02, 27 kwi 2024

Do góry

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 10:08, 27 kwi 2024

Do góry
Poszukuję podpowiedzi na roślinę przy pergoli, którą mój eM właśnie tworzy.
Od strony róż na długiej części będą powojniki. Co posadzić przy wejściu na ogród i warzywniak? Róża pnąca jest dobrym pomysłem ?

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:46, 27 kwi 2024

Do góry
Tak myślałam że Kasia mnie opitoli bo wie ze ja ciągle sekator mam w łapce . Mnie na razie mniej zależy na kwiatkach a bardziej na tym żeby pieniek był zdrowy.

Dlatego jeszcze raz podeszłam z nożykiem i sekatorem i jak mi Ela podpowiedziała wycięłam ten suchy pieniek ze środka próbowałam go wyskrobać jak najwięcej posmarowałam maścią z płynem przeciwgrzybowym i obcięłam te dłucie gałęzie. Wiem ze jak podcinałam gałęzie przez 2 lata to pieniek mocno zgrubiał i cała rana zaczęła się zabliżniać.

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 04:37, 27 kwi 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Cornus kousa China Girl, Heptacodium miconioides i Viburnum plicatum 'Watanabe'.

Koniec

Dobrze że pokazałaś tego derenia bo jak u ciebie jeszcze nie to u mnie też nie czas
Na heptacodium nie mam pomysłu jak je prowadzić
Póki co wyszczuplam
Swoje od góry też tniesz ?
Przy ścieżce 04:30, 27 kwi 2024

Do góry
vita napisał(a)
Kombinuję z obudową kranika, pewnie dlatego kupiłam dzisiaj te dwie eszewerie Dobre dla nich miejsce, dużo światła w godzinach południowych.

Cisy po cięciu -widać jaki mocny i gruby stelaż teraz mają, już się będą rozczapierzać tylko musisz je ciąć dwa razy w roku
Chcesz te kafle przykleić jako obudowę do kranika? Ja bym tam nie dawała kolejnego elementu kolorystycznego, masz cegły na murku, może wystarczy, to już masz fantastyczne tło dla kranu.
Jeśli musi być tak daleko odsunięty od ściany to może domuruj mu trochę z cegieł takich jak już masz? Sama to będziesz murować? Bob budowniczy

Eszewerie śliczne
Wszystkiego po trochu 03:57, 27 kwi 2024

Do góry

Wszystkiego po trochu 03:55, 27 kwi 2024

Do góry

Wszystkiego po trochu 03:54, 27 kwi 2024

Do góry
Wczorajszych trochę zdjęć,

Przy ścieżce 23:29, 26 kwi 2024

Do góry
Kombinuję z obudową kranika, pewnie dlatego kupiłam dzisiaj te dwie eszewerie Dobre dla nich miejsce, dużo światła w godzinach południowych.

Ogrodowe wariacje 23:26, 26 kwi 2024

Do góry
Odnalazłam takie zdjęcia rozkminianej ostatnio rabaty i doszłam do wniosku, że po prostu o tej porze jest nieatrakcyjna, trawy wypierdki po podziale, a w sezonie ją uwielbiam.
Jedynie usunę cisy, ale dopiero jak będę miała gotowe miejsce na przesadzenie ich. Dodam piwonie bo jest miejsce i zanim będą jeżówki to zrobi się miło
Kobieta zmienną jest

Własny Vengerberg 23:02, 26 kwi 2024

Do góry
Teraz pomyślałam, żeby obiektywem poszukać. Podpowiada rogownicę. W sumie to może być to.

No dobrze, trzeba było dokończyć prace.
Roślinki posadzone, zakorowane.
Czekam na stipy, powinny przyjść we wtorek. Razem z nimi będę sadzić zatrwian. I rabata będzie gotowa

Ile tu było jojczenia, pytania się czy na pewno nie pomyliłam się mierząc... Na koniec usłyszałam, że każdy oddany metr trawnika pokazuje, że mnie kocha

i tak w bólach i pocie czoła powstaje... kwadratowa rabata

Przerwa na kawę... 22:14, 26 kwi 2024

Do góry
DariaB napisał(a)
Iwona świetne zmiany na tarasie! I super, że udało się je ogarnąć satysfakcjonującym kosztem. Miejsce na stół znalazłaś idealne Tulipany piękne, ja też mam pomylone EE ale z Lidla i są żółciutkie jak kurczaczek, Tobie się przynajmniej perełki trafiły Judaszowiec no piękny, myślę o judaszowcu, ale tak ciężko się zdecydować bo tyle ich jest. Wpadł mi w oko też ten pomarańczowy tulipan, ostatnio mam fazę na takie mocne, ogniste kolory. Zdjęcia jak zawsze pełna profeska i nie pisz, że jest inaczej bo się nie zgodzę haha
ten pomarańczowy to Ballerina o ile dobrze pamiętam. Świetne są Princess Irene i Orange van Eijk. Za ocenę zdjęciową dziękuję!!! I już nie marudzę.

Zostawiam dzisiejszy spacer
Przy ścieżce 21:53, 26 kwi 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Jestem ciekawa jak dalej będzie się rozwijał cis po takim cięciu. Chodzi mi o to na ile można sobie pozwolić podczas takiego formowania. Ty zaszalałaś ekstremalnie więc uczę się od Ciebie

Bardziej nadrabiałam zaniedbania niż formowałam Kiedyś mój znajomy na widok przesadzonego właśnie przeze mnie sporego cisa, wziął z moich rąk nożyce i ochlatał go do poziomu kolan. Trochę zabolało, ale dzięki tej lekcji mam taką cisową kulę Jest wyższa ode mnie, cięcie teraz z drabinki W tle skupina cisów, nad którymi trudno mi jest zapanować cięciem. Ale może dobry ten kontrast: strzyżone kontra rozwichrzone?

Przerwa na kawę... 21:44, 26 kwi 2024

Do góry
Kasya napisał(a)
No jak ty się weźmiesz do roboty to rewolucja od razu
Dlaczego u Ciebie już derenie kwitnà ?
U mnie żaden, wszystkie w fazie zielonej
Fajne ekrany ! Też chcę
Czekam na efekt końcowy
prac standardowych nie ma co pokazywać

Dlaczego derenie kwitną? Nie wiem. Może kwestia odmiany. Lub pogody. Lub ilości słońca. Ale nie wszystkie kwitną.

Cappuccino nawet kwiatów nie ma. Listki tylko ładne.

Dereń kousa Teresa nadal w zieleni kwiatów.

Własny Vengerberg 21:19, 26 kwi 2024

Do góry
Zimno też szkody wyrządziło i u mnie.

Drzewiasta zmarznięta. I wszystkie klony palmowe.

Jodła japońska ma piękne szyszki.

Perukowiec się zbiera...

A na koniec obiecana zagadka.
Co to za roślina?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 20:40, 26 kwi 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Spore przyszły od szkółki, było co podzielić. Ze skrzyniami to dopiero początek, ale jak na razie to niebo a ziemia od tego co było. Nam z pewnych powodów wyszły niemal w zerowym koszcie.

Faktycznie olbrzmymie sadzonki. Podziel się od razu co to za szkółka
Ogród prawie wymarzony … 20:38, 26 kwi 2024

Do góry
NowaKiKi napisał(a)
to które zwykłe jeżówki sa najlepsze?

Sama nie wiem bo mi się te odmianowe bardzo podobają szczególnie w kolorze mocnego różu

To moje szczęście ❤️♥️

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies