Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 14:07, 30 sty 2025

Kordina napisał(a)
Bardzo fajne zdjęcia zrobiłaś, szczególnie te w zbliżeniu i podoba mi się również zdj które przytoczyła Patrycja, takie artystyczne

Muszę zapamiętać ten sposób wieszania wianka na drzwi, po prostu wstążka na rogi, jakkolwiek to zabrzmiało

Basiu miło, że foki się podobają a wianek jest dokładnie tak zawieszony jak opisałaś, wytrzymał bez problemu cały miesiąc.
DariaB 14:09, 30 sty 2025

Narsilia napisał(a)
Piękne kadry z zimowego ogrodu wręcz artystyczne , ptaki cieszą bardzo znam to uczucie , no dokładnie to teraz czekamy na wiosnę ,

O tak czekamy ale muszę przyznać, że zima się mi w tym roku zupełnie nie dłuży. Miałam tyle pracy, że nawet nie zdążyłam obejrzeć wszystkiego co zaplanowałam, ani przeczytać wszystkiego co chciałam. Jeszcze luty przed nami, może nadgonię Ptaki dają mi mnóstwo frajdy i radości.
DariaB 14:12, 30 sty 2025

Margo2 napisał(a)
Fajnie kadry.
Uwielbiam rośliny przyprószone mrozem.
Dlatego nie sprzątam jesienią, bo właśnie na bylinach fajnie to wygląda.
Masz rudzika. W tym roku u mnie ich nie było.

Cudnie wyglądają takie popudrowane, trzeba łapać te momenty bo to zazwyczaj jest chwilowe. Niedługo ruszymy z porządkami. Rudzik bywa sam, szkoda, że nie ma ich więcej. Na instagramie obserwuję jednego użytkownika, który zbudował niesamowitą relację z rudzikiem. Przylatuje do niego na zawołanie, je mu z ręki, siada na ręce i nawet do domu na parapet wlatuje. "Mój" rudzik jest bardzo nieśmiały i płochliwy niestety.
nicol21 11:11, 09 lut 2025

Cześć, pięknie suchy ogród wyglądał pod pokrywą śniegu!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
DariaB 14:51, 11 lut 2025

nicol21 napisał(a)
Cześć, pięknie suchy ogród wyglądał pod pokrywą śniegu!!!

Hej Nicol nie było najgorzej ale liczę, że z każdym rokiem będzie jeszcze lepiej Śnieg to już tylko wspomnienie niestety.
DariaB 14:57, 11 lut 2025

Nadeszła ta faza zimy za którą ogrodnicy raczej nie przepadają czyli mroźne noce bez pierzynki ze śniegu. Mam nadzieję, że judaszowiec da radę bo go nie okryłam tylko kopczyk z kory zrobiłam na bryłę korzeniową. Część róż sadzonych na jesień mocno oberwała, czeka je konkretne cięcie.
Z kronikarskiego obowiązku wspomnę tylko, że w niedzielę wysiałam trochę jednorocznych i obcięłam seslerię która już była całkiem mocno zielona.
Kupiłam sobie 4 sztuki pięknych ciemierników i nabyłam cebule lilii martagonów. Powoli się szykuję do nowego sezonu.
Jeden z ciemierników, czekam jeszcze na pozostałych kwiaty. Oczar się powoli budzi.

A ten wilczomlecz mnie zachwyca, muszę go rozmnożyć.
mrokasia 15:36, 11 lut 2025

DariaB napisał(a)

Ale tu ładnie
DariaB 15:08, 12 lut 2025

mrokasia napisał(a)

Ale tu ładnie

To zasługa cukru pudru dziękuję Kasiu
ajka 23:45, 27 lut 2025

Śliczne zimowe fotki. I jakie cudowne ptaszki ciebie odwiedzają, u mnie całą zimę tylko wróble przylatywały, raz sikorkę widziałam.

Ja judaszowców nie okrywałam, przeżyją.
DariaB 09:58, 28 lut 2025

ajka napisał(a)
Śliczne zimowe fotki. I jakie cudowne ptaszki ciebie odwiedzają, u mnie całą zimę tylko wróble przylatywały, raz sikorkę widziałam.

Ja judaszowców nie okrywałam, przeżyją.

Aniu, a dokarmiałaś ptaszki? U mnie wróbli nie ma, są tylko mazurki. I tak było mniej ptaków niż zwykle, sikorki się bardzo rozpanoszyły za to
Sójka tylko raz wpadła, a w zeszłych latach była stałą gościnią.
Obejrzałam rano judaszowca, no jest nadzieja, jakieś pąki, może nie martwe, okaże się wkrótce.