Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

ewsyg 22:00, 11 lut 2025

Kocham zwierzęta i Ciebie Jolu, że masz takie dobre serduszko. Ja i córki mamy zwierzęta ze schroniska. Chodzimy z nimi do młodej Pani weterynarz, która opiekuje się zwierzętami u nas w schronisku. Czasami nie bierze pieniędzy za wizytę. Wiemy jakie są ceny u innych weterynarzy, czasami mocno przerażające i czyszczące kieszeń. Utrzymanie zwierzątka teraz sporo kosztuje, ale nie wyobrażam sobie bez nich domu.
Margo2 22:26, 11 lut 2025

Ja już nie mogę przygarnąć żadnego zwierzaka.
Pierwsze objawy uczulenia pojawiły się przy Fleszu. Potem przez jakiś czas po jego odejściu był spokój, jak wprowadził się rudzielec było ok, ale to był kot wychodzący. Przychodził do domu tylko na chwilę.
Sparki jest większą część dnia w domu. Czasem objawy uczulenia są większe, czasem mniejsze, ale są. Sparkiego nie oddam, ale nowego zwierzaka już nie chcę
April 09:39, 12 lut 2025

Makao napisał(a)
U nas jeszcze z cenami weta nie jest tak źle ale w ostatnich dwóch latach ceny troszkę podnieśli. Ale i pracowników mają dużo więcej. Jak nie zaglądam przez pół roku to zawsze ktoś nowy jest. Kiedyś właściciele sami ogarniali a teraz oni zajmują się poważnymi/operacyjnymi sprawami a od pozostałych mają pracowników.

Co nie zawsze idzie w parze z jakością ale mam swoich wybranych pracowników i im ufam.

Wasze szczurki cudne. Mają bardzo dużo szczęścia że do Was trafiły. Nie mogę się doczekać spotkania z nimi bo ja kociara straszna jestem

Tu gdzie ja jeżdżę ze swoimi futerkami to profesjonalna klinika, pewnie to też ma wpływ. Niemal wszystkie badania i zabiegi robią na miejscu. Nawet na kilka dni można u nich zostawić zwierzaka, jeśli jest taka potrzeba. Ale aż się boję ile taka usługa może wtedy kosztować

Nie da się ukryć że kociaki mają szczęście, zawdzięczają to swojej matce. Wiedziała w której budzie się okocić i komu podrzucić dzieci
April 09:41, 12 lut 2025

mrokasia napisał(a)

Śliczne imiona .

A tak jakoś samo mi przyszło. Najtrudniej było z ostatnią, Lori. Szukałam imion żeby się podobnie kończyły -ri. To tak naprawdę zdrobnienie od Loretty
U weta też mówili że fajne, niespotykane
April 09:46, 12 lut 2025

ewsyg napisał(a)
Kocham zwierzęta i Ciebie Jolu, że masz takie dobre serduszko. Ja i córki mamy zwierzęta ze schroniska. Chodzimy z nimi do młodej Pani weterynarz, która opiekuje się zwierzętami u nas w schronisku. Czasami nie bierze pieniędzy za wizytę. Wiemy jakie są ceny u innych weterynarzy, czasami mocno przerażające i czyszczące kieszeń. Utrzymanie zwierzątka teraz sporo kosztuje, ale nie wyobrażam sobie bez nich domu.

Ewo
O tak, karmienie nie jest tanie. Co parę dni u mnie kurier podrzuca paczki, a to z karmą, a to żwirek, a to inne Muszę dokupić trzecią kuwetę bo dwie to za mało Czekam z utęsknieniem na wiosnę, że większość czasu będą w ogrodzie.
Cudna jest sprawa jak śpią wszystkie trzy szczurki w kupce i wkłada się rękę żeby pogłaskać. Mam za mało o jedną rękę, bo wszystkie na raz chcą być głaskane Przepychają się do ręki
April 09:48, 12 lut 2025

Margo2 napisał(a)
Ja już nie mogę przygarnąć żadnego zwierzaka.
Pierwsze objawy uczulenia pojawiły się przy Fleszu. Potem przez jakiś czas po jego odejściu był spokój, jak wprowadził się rudzielec było ok, ale to był kot wychodzący. Przychodził do domu tylko na chwilę.
Sparki jest większą część dnia w domu. Czasem objawy uczulenia są większe, czasem mniejsze, ale są. Sparkiego nie oddam, ale nowego zwierzaka już nie chcę

Goś, masz przegwizdane z tą alergią. Bardzo współczuję, nie wyobrażam sobie życia bez futerek. Próbowałam i nie było fajnie.
April 10:05, 12 lut 2025

Wiosno pośpiesz się bo do mnie zaczęły spływać zamówienia. Cyklameny dyskowate

I pozdrowienia od szczurków
Kordina 10:24, 12 lut 2025

April napisał(a)

I pozdrowienia od szczurków

Cudne zdjęcie szczurków nie wspominając o cyklamenkach, imiona też mi się podobają, ciekawe czy fonetycznie dla kocich uszu do rozpoznania?
Magara 23:00, 12 lut 2025

Nie wiem co cudniejsze z tego co pokazujesz

Szczurki to stanowczo Mazowiecki Leśny - genetycznie spokrewniony z Kaszubskim Leśnym - nie mam żadnych wątpliwości

TAR 10:21, 13 lut 2025

Do mnie dzis przyjda derenie, ciekawe jaki bedzie ich stan daj znac jakie sadzonki dostalas, wczoraj dotarły do mnie przywarki, jeszcze ich nie rozpakowałam.
Kłacza cyklamenow, piwonii i zamowione skimmie dostane ok. 5 marca. Wczesniej nie bylo sensu sciagac. Nie mam gdzie trzymac. Na zewnatrz ciagle mrozy troche sie boje by nie zmarzły. Te kilka dni zapowiadanych mrozow musze przetrzymac w garazu, potem w kartonie chyba przełoże do podcienia, tam jest w miare zacisznie. Doniczki osłonie włoknina, powinny dotrwac.