Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:44, 29 lip 2019

Do góry
Grazynko na brak opadow nie moge narzekac, lipiec jest dla nas laskawy choc w te upaly troche poprzypalalo rosliny. Od trzech dni po troche pada znow.

Kasiu taka siatke mamy juz dosc dlugo, calkiem dobrze sie sprawdza.

Nasza sadzona rok temu brzoskwinia obrodzila pszne owoce ma

kwitna jeszcze lilie, w tym roku jestem zaliowana dzieki Basiu, mam duzo odmian. Ta bialajst od mojej mamy, kupila mi na targu od jakiejs pani, ktoranie wiedziala jaki to kolor, wiec posadzilam pod plotem naprobe i teraz ja przesadze tam gdzie pasuje.

a ta od Basi
Liliowo i kolorowo:) 11:43, 29 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pomimo suszy i upałów rośliny wyglądają ładnie, a to znaczy że walczysz o nie. Pięknie i kolorowo, bardzo tak właśnie lubię. Lilie kupuję w cebule kwiatowe.pl. z Częstochowy, tam mają najtaniej. Polecam, cebule ładne, duże i zdrowe. W ubiegłym roku jesienią pięknie mi kwitły. Jak sadzisz w lecie to widzisz gdzie będą wygladać najlepiej. Wiosną jest trudniej, bo nie wiadomo gdzie można kopać.
ącego

Bardzo Dorotko dziękuje, mysle, że skorzystam, póki co mam coraz większe zniechecenie do ogrodu, bo z kazdym dniem widze jak umiera z tej suszy i palacego słonca. Od dwóch miesięcy nie ma deszczu, dwa razy po 15 minut. W czerwcu ogród dawał sobie rade bo były duże zapasy ale lipiec to już koszmar.Wiatr zawieje to pełno liści, suchych gałezi.

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:04, 29 lip 2019

Do góry
Witaj Zbyszku! Hortensje masz przecudne, piękne kolory i lilie też dojrzałam. Moje niestety coś podżerało w fazie wzrostu i teraz bidule ledwo liście wykształciły
Pozdrawiam i będę podglądać☺
Do raju daleko - u Ewy 10:58, 29 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)

U mnie poskrzypka też atakuje.
Po przekwitnięciu ścinam lilie nisko. Jakieś 25cm nad ziemią.

Dzięki, Ewuniu, czekam na Twoje nowe hortki
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:46, 29 lip 2019

Do góry
Wczoraj i u nas było tak gorąco, że nad taką wodą to by się z przyjemnością posiedziało
Pieknie u Was, dalii zazdraszczam w tym sezonie bo moje raczej wygniją, szkoda, nic nie poradzę. Mikołajki ostatnio sadzone komuś smakowały bo najpierw znikły korzenie w jedna noc, a po tygodniu śladu po roślinach nie ma, a nie były wcale małe.
Mam co posadzić na to miejsce, tylko najpierw bitwę musze stoczyć by wykurzyć to coś, bo znowu mi wyje.

Przegorzany siałam kilkukrotnie, całego jednego osobnika się doczekałam i nie widzę by się mi sam posiał dalej, szkoda bo ładne choć kłują okropnie
Lilie wodne przeslicznie Wam rosną, cudnie w takim rzędzie wygladają
Do raju daleko - u Ewy 09:39, 29 lip 2019

Do góry
Annak napisał(a)

U mnie poskrzypka też atakuje.
Po przekwitnięciu ścinam lilie nisko. Jakieś 25cm nad ziemią.
Skąpana w słońcu 07:40, 29 lip 2019

Do góry
jezusie jakie ty masz piekne lilie wypasione ❤
Do raju daleko - u Ewy 23:55, 28 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kilka lilii się uchowało. Nie wiem czemu nie chcą u mnie rosnąć. Nie umiem się chyba nimi zajmować

Lilie piękne, u mnie w większości zjedzone przez poskrzypkę A co się z nimi robi jak przekwitną? Ścina się tylko górę, czy niżej?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:42, 28 lip 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Chciałam mączne. I nie ma. Znaczy się są na Opolszczyźnie ale duże.

Mącznych nie spotkałam. Ale to nic dziwnego. Koło mnie raptem 3 niewielkie punkty sprzedaży.

Zakwitły ostatnie lilie.

Ta nad wyraz mizerna.

Jadalne derenie.

Samosiejki kosmosów.

Liliowo i kolorowo:) 20:21, 28 lip 2019

Do góry
Pomimo suszy i upałów rośliny wyglądają ładnie, a to znaczy że walczysz o nie. Pięknie i kolorowo, bardzo tak właśnie lubię. Lilie kupuję w cebule kwiatowe.pl. z Częstochowy, tam mają najtaniej. Polecam, cebule ładne, duże i zdrowe. W ubiegłym roku jesienią pięknie mi kwitły. Jak sadzisz w lecie to widzisz gdzie będą wygladać najlepiej. Wiosną jest trudniej, bo nie wiadomo gdzie można kopać.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:48, 28 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Nie znam nazwy, mam go ze 30 lat i dopiero w tym roku jest dobrze posadzony. On jest niski, dorasta do 1 metra, bez podpórki pokłada się.

Lilie masz cudne a ten zapach Zestawienie z gipsówką i to zdęcie rewelacja Gnojowke bede robic a gdzie kupujesz lilie gdzies stacjonarnie czy przez internet, masz sprawdzone miejsce moze? Pozdrawiam U mnie dalej susza i az plakac sie chce jak dzis ogrod w tym upale się męczy
Moja bajka 15:48, 28 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kasiu teraz jest dobrze sadzić lilie bo widać gdzie mozna poaadzić i gdzie będzą dobrze wygladać. Po za tym teraz są wyprzedaże. Ja kupowałam z Częstochowy, mieli najlepsze ceny.

Dzięki Dorcia, czyli na necie kupowałaś?
Moja bajka 15:04, 28 lip 2019

Do góry
Kasiu teraz jest dobrze sadzić lilie bo widać gdzie mozna poaadzić i gdzie będzą dobrze wygladać. Po za tym teraz są wyprzedaże. Ja kupowałam z Częstochowy, mieli najlepsze ceny.
Zszywkowy ogród marzeń :) 14:51, 28 lip 2019

Do góry
Ewa mi się lilie zawsze podobały, a ich zapach jest cudowny Biegnę zobaczyć czy Ci zakwitły

Kasiu już pokazuje

A teraz zdjęcia:

Ogród z uśmiechem 10:49, 28 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne jeżówki.
Ale i floksy i ,lilie też Jolu pięknie ci rośna i kwitną.

Dzięki Aniu
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:03, 27 lip 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotko, piękne masz lilie. U mnie rosną bardzo słabo. Mam kilka dla zapachu. Gipsówka oszalała, jest ogromna
Ja mam ogród zapachów, wiec i lilii u mnie jest bardzo dużo. Na razie rosną i kwitną, ale muszę pamiętać o nawożeniu bo to żarłoczne rośliny.

Ogród z łezką II 21:58, 27 lip 2019

Do góry
Kasiu, jak u Ciebie kwieciście Lilie pięknie Ci kwitną a u mnie nie chcą rosnąć. Muszę podziwiać je u innych. Inne kwity tez im dorównują. Mąż to mistrz fryzjerski
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:56, 27 lip 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko piękne lilie masz i całą resztę również
Pozdrawiam
Bardzo mi miło, dziękuję.

Do raju daleko - u Ewy 21:49, 27 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne lilie.
A moje jabłuszka są mocno bordowe

To Twoje jabłuszka już dojrzały Ja muszę jeszcze poczekać.
Ze swoich jabłuszek robię co roku nalewkę. Jest pyszna

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:47, 27 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko u ciebie widzę pięknie Hak zawsze.
I bardzo kolorowo jak i ja lubię
Śliczne masz róże i lilie.
I ten powojnik Ci kwitnie. Ja też bo mam. Rozrosł się u mnie bardzo.
Ala i cieszy .
Dziękuję Powojnika po kwinieniu mocno przytnę, żeby nie naciągnął mi siatki. On bardzo szybko rośnie, trzeba go troszkę poskromić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies