Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:00, 14 maj 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)

Cześć Sylwia ale masz tych gadżetów, ta mrówka świetna.Ta fioletowa kępka przy Twoim sławnym strumyku to co? Floksy? Też mam niezapominajki tylko jakoś w tym roku mniej.
Lubię też paprocie, widzę u Ciebie nad oczkiem.Kawkę sączę i podziwiam. Jest pięknie.
Rozsiądź się Gosiaczku i delektuj kawką i widokami
do floksów w strumieniu zaraz dołączą goździki i orliki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:34, 14 maj 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
rybki się chowają

Cześć Sylwia ale masz tych gadżetów, ta mrówka świetna.Ta fioletowa kępka przy Twoim sławnym strumyku to co? Floksy? Też mam niezapominajki tylko jakoś w tym roku mniej.
Lubię też paprocie, widzę u Ciebie nad oczkiem.Kawkę sączę i podziwiam. Jest pięknie.
Z Pszenicznej ... 07:14, 14 maj 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Rzędami sadziłam floksy bo miałam ich najwięcej około 30 szt, dałam im tyle przestrzeni ile przepisowo potrzebowały, ale już nie pamiętam jaki to był rozstaw. Reszta to już dosadzanie i przesadzanie więc pasy są niejednorodne.
A roślin jest mnogo - na zdjęciach je widać, w tym sezonie tęż zdjęcia będę cyklicznie wstawiać.
Jak coś pytaj Tworzysz rabatę bylinową?

Przymierzam się do bylinówki raczej skromnej w rozmiarze na szerokość i długość ale zawsze coś jednakże w przeciwieństwie do moich wcześniejszych decyzji teraz zanim cokolwiek wsadzę muszę wszystko przemyśleć i dobrać odpowiednie rośliny oraz miejsce, dotychczas moje nasadzenia to tzw. radosna twórczość czego efekty są widoczne na działce zły dobór roślin pojedyncze nasadzenia ... u Ciebie i innych Pań widać pasję i świetną aranżację muszę się tego nauczyć i przeorganizować swój ogród jeśli się da, jakie rośliny masz jako tło na końcu rabaty?
Mój 4 arowy azyl... 22:31, 13 maj 2017

Do góry
Dziękuję Basiu . Ładna kępka . Moje dużo mniejsze, a i tak jestem zadowolona, że są. Wokół narcyzów floksy . Mam nadzieję, że przy wysyłaniu będziesz o mnie pamiętać. Z tego, co pamiętam, aby się nadawały do wysłania, muszą przekwitnąć, ale tego nie życzę sobie zbyt szybko
Mało jestem ostatnio na forum. Co jakiś czas tylko się na chwilę pojawiam.
Mój 4 arowy azyl... 22:24, 13 maj 2017

Do góry
jona napisał(a)

Przecudne . I ten zapach warty milionów . Miałam problem z ich zdobyciem. Nawet na wsi pytałam i nikt nie miał.

O, fajnie, że się ujawniłaś!
Za jakiś czas floksy będę wysyłać.
A ta fotka specjalnie dla Ciebie.

Skąpana w słońcu 19:37, 13 maj 2017

Do góry
A co będzie

Trochę agrestu

Dużo jagód kamczackich

Również truskawek, poziomek i borówek amerykańskich.

No i róż.

Mam nadzieje, że te ubranka były wystarczające

Kwitną floksy

Kwiaty we włosach 17:48, 13 maj 2017

Do góry
Witajcie, jestem na antybiotyku, ale jak nie przechadzać się po swoich rabatach, jak wszystko pięknie kwitnie, jest ciepło, Dziękuję za miłe słowa.

Iwonka u mnie jeszcze resztki kwiatków na porzeczce.Pokaż swoją u siebie.
Sylwia tam są 2 żarnowce, bo mają różne odcienie żółci, chociaż ja 1 kupowałam,nie wiem jakim cudem, pewnie się zaplątał drugi.Skuś się na porzeczkę, nie będziesz żałowała, kwitnie u mnie ponad miesiąc.Będzie ładnie wyglądać u Ciebie.

Iza faktycznie robi się zieloniutko, floksy kwitną jak u Ciebie, tulipanki, smagliczka,trawy ruszyły. Na krzewuszkach pąki i czegóż chcieć więcej.Można powiedzieć, że po tych deszczach ruszyło wszystko jak z kopyta.

Bogusiu dziękuję za roślinki.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:59, 13 maj 2017

Do góry
Jakie to jest przyjemne, kiedy człowiek w nocy wraca po całym tygodniu nieobecności i rano wita to słońce i ogród który ma się na kwitnienie.
Braciszki nie tracą animuszu:

Czosnki pękają, to jest naprawdę cudowne!

A na skarpie w przebudowie floksy zakwitły
Z Pszenicznej ... 08:49, 12 maj 2017

Do góry
Aga2017 napisał(a)
Agatko, musisz mieć do mnie cierpliwość jak do swojej Zosi .... przeglądam Twój wątek kolejny raz teraz bylinówkę i nie mogę się połapać jakie masz rzędami posadzone roślinki czy mogłabyś opisać rośliny .... proszę
pa

Rzędami sadziłam floksy bo miałam ich najwięcej około 30 szt, dałam im tyle przestrzeni ile przepisowo potrzebowały, ale już nie pamiętam jaki to był rozstaw. Reszta to już dosadzanie i przesadzanie więc pasy są niejednorodne.
A roślin jest mnogo - na zdjęciach je widać, w tym sezonie tęż zdjęcia będę cyklicznie wstawiać.
Jak coś pytaj Tworzysz rabatę bylinową?
Mój 4 arowy azyl... 22:36, 11 maj 2017

Do góry
Floksy szydlaste

Mirkowy ogród (początki) 11:35, 11 maj 2017

Do góry
Nawet nie pamiętałam, że masz floksy ode mnie
A wiesz, że ja je wszystkie spod róż wyeksmitowałam? Denerwowały mnie przerastające chwasty i nie widziałam dziczek róż, dopiero jak wielkie wylazły. Teraz mam róże na gołej ziemi i jestem zadowolona

Dzięki Mireczko za chęci
Moje małe królestwo 09:03, 11 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Terenia pogoda się poprawia można działać w ogrodzie
Ja czekam na pomoc w sadzeniu i zaczynę działać

Mirellka u mnie pochmurno.Mam sporo do sadzenia.Wczorj dokupiłam jeszcze trawy, floksy jednoroczne,smagliczkę a dziś ma przyjść paczka z bylinami.
Dokupiłam jeszcze jeżówek,liliowca, seslerie,rozplenicę,2 rodzaje krwawnika i dzwonek skupiony biały.Do południa raczej nie wyjdę do ogrodu na 13 jadę z Filipem do logopedy może wieczorem dam radę coś zrobić.
Ogród Mirelli 08:42, 11 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika dziękuję Będziesz coś robiła dzisiaj w ogrodzie?

Floksy będę sadzić dzisiaj, wczoraj korą ogarnęłam rabaty, ach ten zapach, a we wtorek skosiłam trawnik, sypnełam nawóz podlałam i czekamy z nią na ciepełko... a i dwa modrzewie prysnęłam na ochojnika, bo się pozbyć dziadostwa nie mogę

Jutro chcę po kwiatki do koryt na tarasie podskoczyć, miałam w planach dzisiaj ale jutro siostra mnie odwiedza i chciała razem
Malutki pod lasem 22:54, 10 maj 2017

Do góry
Zojka, no to może być to Sama to kiedyś do teściowej od mamy przywlekłam, a teraz na szaberek kawałka się wybrałam i pamiętam, że to ładne było, ale nie pamiętam za cholerę co to było Z szabrów dziś mam jeszcze sasankę i floksy

Natka, Makusia, jak nie wykończę hakuro, to już będzie dobrze Choć u mnie ostatnio jaśminowiec zmartwychwstał
Nowocześnie z różAnką :D 19:58, 10 maj 2017

Do góry
floksy od Jankosi

klony od Bogdzi
Jurajski Ogród 22:00, 09 maj 2017

Do góry
Zazdraszczam smardzy...czy Ty je jakoś sztucznie hodujesz?
Rabaty podziwiam....bezustannie
Goryczki, wiosenne żagwiny i floksy cudowne...u mnie jest podobnie kiepsko, ciągle zimno i za mokro

Pozdrawiam Agnieszko i życzę powrotu cieplejszej wiosny
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 09 maj 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Mirus na dzień dobry zafundowalam sobie spacer po Twoim zaczarowanym ogrodzie . Co do obsadzania perhpli mnie też by chciejstwa pokonaly . Stipa sie nie martw. Potem Ci pokaże jak z mikruska robi się okazala kępa . Buziole.

Ha zaczarowany to mi schlebia . Kasia jeśli chodzi o pregolę to nie tyle chciejstwa co takie myślenie - jak dam wszystko jednakowe będzie co prawda bujnie ale może być bardziej formalnie a ja lepiej czuję się na luzie

Taki luzak ze mnie że na rabacie tarasowej /bo przy tarasie/ rosną głównie floksy ale też róże i jeżówki i liliowce no i ta piwonia co miałam ja wysadzić i chyba te myśli usłyszała bo jest cała w pąkach - dziś okryłam - 2 godziny okrywałam to i to

Księżycowy... 19:48, 09 maj 2017

Do góry
A kysz Zimni Ogrodnicy!!! Maciek pookrywał magnolie, grujeczniki i dęby. Kwitnące truskawki i rozsady pod ciepłymi kołderkami. Czekamy na ocieplenie...

Roślinki na poprawę humoru

Zawilce, bodziszki, floksy, pysznogłówki, dziewanny... Tym razem ze sprawdzonego źródła

Ogród dla moich synków 15:44, 09 maj 2017

Do góry
Marga napisał(a)
Kochane, jestem, tylko czasu, a czasami i nastroju brak ...ale dobrze, że mam Was

Tak było dzisiaj u mnie ok 12.
Ledwo zdążyłam przykryć poletko mini szałwii, a tu jak nie sypnie gradem!

widzisz moje oczy jak spodki
floksy sliczne, tez mam i do niedawna nie wiedzialam, ze to floksy sa takie jak u Ciebie na pierwszej fotce. Kupilam nowe, w donicach mam, ciekawa jestem czy jak posadze na rabate to przezyja do nastepnej wiosny
Ogród dla moich synków 15:33, 09 maj 2017

Do góry
Kilka zdjęć z rana
Floksy w trzech odmianach (nawet nie wiedziałam )

rabarbar potwór

chłopcy doczekali się w końcu upragnionego domku. Skarpa mi zarosła chwastami, a posadziłam już tam bluszcz

Lecę po dzieci do przedszkola
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies