Witam,
proszę Państwa o pomoc - nie mam pojęcia co zaatakowało mojego świerka
Mamy 6 serbów posadzonych obok siebie i na jednym z nich pojawiły się żółte paski. Nie zauważyłam żadnych owadów, które mogłyby na nim żerować i kompletnie nie mam pomysłu jak mu pomóc.
Ewo a próbowałaś układać bukiety to nie jest trudne. Jak nie wyjdzie za pierwszym razem można rozsypać kwiatki i próbować od nowa. Gorzej jest na przykład ubrać torta, tam musi wyjść od pierwszego razu. Wiem coś o tym bo robiłam dużego na 18 ur. syna, lampiony w ilości 6 sztuk były dekorowane właśnie na tą imprezę.
Kiedyś tak udekorowałam lampiony.
Mirus, dużo przeczytałam o tej stipie, nie lubi mokrego gruntu - korzenie gniją. Nakryj ją na zimę i spróbuj ją wyżej posadzić aby woda spływała. Radzą nawet aby pod korzenie żwirku podsypać aby woda miała gdzie ściekac.
Mogę pokaząc zdjęcie z etapu prac Premiery jeszcze nie było bo obecnie mam tam taki bałagan, że nawet ścieżek nie widać.
Róże mnie zaskoczyły nie powiem.
Dorotko, nie zauważyłam. Mam go drugi rok. Nie ma kłączy bocznych, zielska wkoło też nie zauważyłam, przyrasta wiosną w masę i szybko startuje.
18 maja - fajny już był
Mam pytanie, czy ten trzcinnik Ci się sam wysiewa? Gdzieś widziałam zachwaszczoną całą rabatkę po śmiałku. Ten trzcinnik wpadł mi w oko. Donice na tarasie ładnie się prezentują, a w ogródeczku porządeczek aż miło.
Setka tulipanów!!! wow to będzie mega efekt
Ja posadzilam dzisiaj jedynie 31szt queenów, 12 czosnków Purple Sensation i 12szt Mystic van Eijk ... frontowa obsadzona bez Krzysztofów jednak