Skoro chcesz ciski to i u mnie się coś znajdzie, rosną w szpalerze pod płotem od największego do najmniejszego ale chyba będzie im lepiej u Ciebie niż u mnie. Pod warunkiem, że chcesz i maleństwa całkowite.
tutaj 2-i z lewej ma od ubiegłego roku dziwny kolor części igieł, ale on tak ma i nie wiem czemu, to nie jest suche
Zaczalem rwac. Kupilem wyrywacz chwastow taki jakby widelec z polkolem, idzie ładnie.
Czesć chwastnic wyglada ze wysypala nasiona, zostaly tylko takie szare kikuty, jak te na zdjeciu (ps to od chwastnicy)?
Muszę tez powiedziec ze zrobilem wczesniej oprysk Mniszkiem na 3 tyg trawnik i chwasty sie zwinely, trawa zostala. Nie podzialalo tylko na chwastnice, ale tego sie spodziewalem.
Teraz zostalo rwanie, koszenie i dosiewki ale z nimi sie wstrzymam do poczatku wrzesnia.
Green Envy najbardziej mi się podobają... nie krzyczą z rabaty, a pięknie ją dopełniają i masz rację cudownie grają z grackami, jakby dla nich stworzone
Witam,
Mam problem z jednym z rododendronów, od niedawna zaczyna więdnąc, jakby usuchać. Mieszka na tej rabacie w towazystwie kilku innych rododendronów i tamte maja się dobrze, sadzone były tak samo i są w dobrej kondycji a ten niknie. Rośnie pod wiśnią japońską. Jest podlewany, zasilany nazozem do różaneczników, posadzony był na jesień w gotowej ziemi do rododendronów ze sklepu. Co może mu dolegać? Wykopię go i sprawdzę korzenie, może się dusi i miał za mały dołek z kwaśną ziemią... nie wiem. Może macie jakiś pomysł co mu dolega.
Witam,
Mam problem z jednym z rododendronów, od niedawna zaczyna więdnąc, jakby usuchać. Mieszka na tej rabacie w towazystwie kilku innych rododendronów i tamte maja się dobrze, sadzone były tak samo i są w dobrej kondycji a ten niknie. Rośnie pod wiśnią japońską. Jest podlewany, zasilany nazozem do różaneczników, posadzony był na jesień w gotowej ziemi do rododendronów ze sklepu. Co może mu dolegać? Wykopię go i sprawdzę korzenie, może się dusi i miał za mały dołek z kwaśną ziemią... nie wiem. Może macie jakiś pomysł co mu dolega.
podręczny stolik bardzo przydatny, a wręcz jak się okazuje - niezbędny przy huśtawce . Zrobiony ze starego pnia, plastra drewna i mozaiki ze stłuczonego wazonu. Czyli bezkosztowo