Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:37, 10 lip 2018

Do góry
Ślicznie Ci szałwia odrasta. Moja też rośnie, ale ma jakieś liście pogryzione, dziurawe
Ogród w dolinie 22:14, 10 lip 2018

Do góry
Szałwii część zostaw, będziesz mieć siewki. Resztę tnij. Obstawiam, że w tym roku szałwia jeszcze ze dwa razy potłoczy.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:07, 10 lip 2018

Do góry
Dobry wieczór ,

Podoba mi się Twój ogród. Zastanawiam się co to za bylina - różowa, majaczy wsród traw, nieopodal jest też szałwia. Czy jest to sadziec plamisty
Będę wdzięczna za odpowiedz.

Pozdrawiam,
Marzena
Ogród w dolinie 21:36, 10 lip 2018

Do góry
Prym wiedzie pięciornik krzewiasty lovely Pink obsypany cudnymi kwiatkami.

Szałwia kończy drugie kwitnienie, czy można ją jeszcze ciąć? Gdzieniegdzie chce kwitnąć na nowo.

I ogólnie
Odcienie zieleni 2 13:03, 10 lip 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Też lubię ID. Właśnie powtórzyłam moją rabatę bukszpanową pod oknem kuchennym. Zestaw kule + szałwia + ID uwielbiam.

Uwielbiam ID,
Ale takiego zestawu nie mam.
Mam ostatnio focha na szałwie
Odcienie zieleni 2 11:40, 10 lip 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Też lubię ID. Właśnie powtórzyłam moją rabatę bukszpanową pod oknem kuchennym. Zestaw kule + szałwia + ID uwielbiam.

Ja też uwielbiam, w ID, buksach, hortensjach i szałwii mogłabym mieć cały ogród .
He, he, he, mam pół .
Odcienie zieleni 2 07:33, 10 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
ID mam i uwielbiam tę trawkę. Teraz jestem na etapie sadzenia jej pod bonsajem i czekania aż zarośnie cały obszar .
Hakone Ci wymarzła?

Silvery są śliczne, ale dłuuuugo się zbierają, to trawka jesienna, wtedy staje się gwiazdą.

Ogródek Iwony II 06:08, 10 lip 2018
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Też mi się skończyło miejsce
Justyś, ogarnął mnie spokój, ze już się nie muszę martwić, jak zaplanować resztę. Jeden problem rozwiązany.
Kolejny etap, to eliminacja gatunków, które nie dadzą rady w kolejnych sezonach I skuszenie się na smaczki ogrodowe

Niebieska rabata przed warzywniakiem - testuję na razie, jak rośnie, stipa jeszcze tam malutka, za rok powinno być już fajnie

wywaliłam szałwie amethyst bo zawalała mi wszystko ...wiec eleminacje zaczełam od najbardziej ekspansywnych ...najpierw była werbena ...do dzis ja plewie ...teraz szałwia ...nie wiem która gorsza ...obie tak samo upierdliwe
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:36, 09 lip 2018

Do góry

Szpaler bardzo wysokich liliowców, miejscami wyższych od Agi

Pudrowy róż, super ta szałwia

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 16:08, 09 lip 2018

Do góry
Marto, to chodzi o ambrowca, a nie o lawendę. Szałwia tak samo lubi zasadowo.
Do raju daleko - u Ewy 23:04, 08 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ewcia, ogród jak zawsze piękny i kolorowy.
Ale dziś bardziej zwróciłam uwagę na tą biała rózyczkę ?
Co to za pani ??
A te niebieskie, to szałwia ?/
Wiesz może co to za odmiana ??
Ja mam fioletową.Ale myślałam,żeby sobie dokupić niebieską.
U ciebie wyglada obłędnie

Różyczka to św. Tereska z Lisieux, a niebieskie to przetacznik Royal Candles.
Do raju daleko - u Ewy 22:57, 08 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Bardzo mi miło

Ewcia, ogród jak zawsze piękny i kolorowy.
Ale dziś bardziej zwróciłam uwagę na tą biała rózyczkę ?
Co to za pani ??
A te niebieskie, to szałwia ?/
Wiesz może co to za odmiana ??
Ja mam fioletową.Ale myślałam,żeby sobie dokupić niebieską.
U ciebie wyglada obłędnie
Rozpoznawanie chorób i szkodników 17:42, 08 lip 2018

Do góry
Drodzy, moja szałwia omszona ma takie liście. Czy to mączniak?

w
Bylinowa łąka 15:00, 08 lip 2018

Do góry
Elu może i coś ją tam łapie. Bałam się ciąć bardzo nisko, bo nie było od ziemi żadnych listków. Pomyślałam, że zrobię to na dwie tury, jak coś wypuści, to jeszcze przytnę. Szałwia po burzy mi się położyła, a dodatkowo rośnie obok różowa, która ogólnie się pokłada. I może od tego leżenia na sobie, tak to wygląda.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:55, 08 lip 2018

Do góry
Muszę sobie cos zanotować

Szałwia omszona April Night
Echinacea DOUBLE SCOOP™ CRANBERRY
Jeżówka purpurowa (Echinacea) Tangerine Dream
Rozchodnik karpacki 'Cherry Truffle'

I

Ogród prawie romantyczny 21:49, 07 lip 2018

Do góry
Aguś, piękna szałwia.
Chyba taka jak moja, lub podobna
Też jestem tego samego zdania,że te piękne kwitnienia za szybko nam uciekają, przemijają
Ogród prawie romantyczny 22:39, 06 lip 2018

Do góry
yolka napisał(a)

Ojej! Tawuła z anebelką ślicznie się komponuje, a te fioletowe kłosy dodają lekkości, czy to jest szałwia? Dla takiego widoku warto się pomęczyć, tzn. Ty się meczysz, a my podziwiamy, ale my u siebie mamy swoje męczarnie, a inni podziwiają
U mnie po deszczu rabaty i warzywnik zarasta zielsko...

Zielsko jest wszędzie, robactwo też, niestety Takie zalety ogrodu... ale przecież od kiedy tworzę ogród, pojawiło się w nim bogate życie - motyle, żuczki, dżdżownice i wiele innych stworzeń, których nie potrafię nazwać Przedtem właściwie niewiele się działo. Lubię pracę w ogrodzie, tylko szkoda, że tak często brak mi czasu, ale nie mogę narzekać, bo i tak ogród nie wygląda źle, nawet gdy jest nieco zaniedbany

Fioletowe kłosy to krwawnica pospolita U mnie niezbyt mokro, a całkiem dobrze sobie radzi
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:43, 06 lip 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

A szkoda,że jej nie pragniesz jest cudna nabyłam wiosną i cały czas kwitnie, pięknie się rozrosła i pasuje do wszystkiego, jak dla mnie to nr 1, nr 2 to szałwia, a nr 3 lawenda

Tak naprawdę to chciałabym ją mieć . Tak mi się podobała u Kasi CS, która mi podarowała sadzonkę. I niestety, moim kotom też się spodobała...Pocieszam się, że nie można mieć wszystkiego jak się ma mały ogród .
Może Basia podrzuci nazwy tych nowych odmian - wtedy będę się zastanawiać nad kolejnym eksperymentem
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:56, 06 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Pewnie z kotami jak z ludźmi - każdy inny
Mam cztery, nie będę ryzykować, aż tak baaaaardzo kocimiętki nie pragnę

A szkoda,że jej nie pragniesz jest cudna nabyłam wiosną i cały czas kwitnie, pięknie się rozrosła i pasuje do wszystkiego, jak dla mnie to nr 1, nr 2 to szałwia, a nr 3 lawenda
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:12, 06 lip 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)

Mnie ta szałwia okrutnie się wykłada...do pierwszego deszczu była spoko-a potem zrobiły się z niej straszne gniazda.Też ją przyciełam-szczerze dla mnie to raczej do wymiany jest-ale może to wina stanowiska??W jakich warunkach u Ciebie rośnie?

Niestety mam podobnie, cwielgaśne rosną i na boki się rozkładają daje im ostatnia szansę i jak kolejny raz mi się rozłożą (przyciełam do zera) wysadzam je, znajdę rabatę z mega "patelnią". One muszą w pełnym słońcu rosnąć, jak maja trochę cienia wyglądaja nieciekawie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies