Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 19:48, 23 paź 2018

Zebrinus nawet zakwitł

Urszulla 12:52, 27 paź 2018

Jesienne akcenty a właściwie to wiosenno-letnie. W przyszłym tygodniu zapowiadają 20st więc nie zamykam tematów kwitnących roślin.

Szałwia jednoroczna i Red Baron od Kindzi. Chyba mu to miejsce odpowiada.
Na tyłach rozwaliła się dziewanna z nasion.

Miskant Variegatus od Kindzi nieprawdopodobie rozrośnięty w tym miejscu. A po drugiej stronie domu trzeba prosić żeby rósł

Garnet

Urszulla 12:55, 27 paź 2018

I na koniec jesienna odsłona kocimiętki i wiosennych sadzonek floksów

Renii 17:53, 27 paź 2018

Ula podlewałaś klona? Mojemu już dawno liście opadły. Sadziłam w tym roku i mało podlewałam, więc myślę, że dlatego szybko stracił liście.
Czekam na ładną pogodę-będę miała teraz trochę wolnego
Adela 16:08, 28 paź 2018

Ula, masz piękna wiosnę tej jesieni
U mnie też jeszcze wiele pojedynczych kwiatów, ale pewnie już niedługo, choć z prognozy długoterminowej wynika, że może tak być jeszcze przez kolejny miesiąc.

Garnet śliczny. Moim też się zachwycałam...do tego roku. Letnie przyrosty ma takie dziwnie powykręcane, liście trochę obeschłe, że zastanawiam się, czy tak je zostawić, czy wiosną nadać mu bardziej regularnego kształtu.
Trochę się obawiam (już tak mam, że martwię sie na wyrost ), czy werticilioza klonu atropurpurem, który rósł nieopodal i wiosną został wykopany, nie dotknęła również garnetu. Żal by było.
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia, pa
boguslawa_ma... 06:42, 29 paź 2018

Ula tą szałwie zostaw na zimę ,u mnie się sama wysiewa ja mam 3 kolory lubię ją bo jest bezproblemowaPozdrawiam
Urszulla 10:00, 02 lis 2018

Renii napisał(a)
Ula podlewałaś klona? Mojemu już dawno liście opadły. Sadziłam w tym roku i mało podlewałam, więc myślę, że dlatego szybko stracił liście.
Czekam na ładną pogodę-będę miała teraz trochę wolnego

U mnie jest wysoki poziom wody w gruncie. Podlewam tylko latem w 30st upały. W tym roku też goniłam z konewką ale głównie pod nowe sadzonki. W zasadzie nie podlewam a drzew to już wogóle.

Jeśli pisałaś o Garnecie to mojego nie podlewam wcale ale ma wilgotny grunt z innych powodów. Za to liście stracił inny klon kolumnowy i też z niecierpliwością czekam do wiosny na jego rozwój ponieważ jestem ciekawa czy się zadomowił.

Magnolia

Urszulla 10:03, 02 lis 2018

Adela napisał(a)
Ula, masz piękna wiosnę tej jesieni
U mnie też jeszcze wiele pojedynczych kwiatów, ale pewnie już niedługo, choć z prognozy długoterminowej wynika, że może tak być jeszcze przez kolejny miesiąc.

Garnet śliczny. Moim też się zachwycałam...do tego roku. Letnie przyrosty ma takie dziwnie powykręcane, liście trochę obeschłe, że zastanawiam się, czy tak je zostawić, czy wiosną nadać mu bardziej regularnego kształtu.
Trochę się obawiam (już tak mam, że martwię sie na wyrost ), czy werticilioza klonu atropurpurem, który rósł nieopodal i wiosną został wykopany, nie dotknęła również garnetu. Żal by było.
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia, pa

Ty już nie myśl o tych chorobach

Zobaczmojego Chopina- zakwitnie w tych warunkach ależ się cieszę. A poza tym uwielbiam jesienny bałagan na rabatach czego nie toleruję wiosną.

Urszulla 10:08, 02 lis 2018

boguslawa_madejska napisał(a)
Ula tą szałwie zostaw na zimę ,u mnie się sama wysiewa ja mam 3 kolory lubię ją bo jest bezproblemowaPozdrawiam

Bogusiu, wszystko u mnie zostanie do wiosny
Jeszcze ogród ucieszy bo są 2 weekendy długie. Wykopię marchewkę i może warzywnik przekopię bo w tych tematach mam zaległości. Obawiam się że jeszcze będę kosić.

Nie miałam internetu przez kilka dni bo mi dziecię limit wyczerpało dlatego u mnie cicho

Lubię ten suchy stan hortensji

Urszulla 10:11, 02 lis 2018

Trochę bałaganu ale za to zielono-brązowo