Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Działka wkoło Lubczyka :) 21:14, 12 kwi 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Kasiu, z tymi maluchami to jeszcze musisz poczekać, aż ziemia bedzie cieplejsza. W takiej zimnej nic nie będzie rosło.

Gratuluję przychowku sadzonkowego. Oj będzie pracy przy tym

ja to już się nie mogę doczekać, aż zrobi się naprawdę ciepło i roślinki trafią do gruntu! no ale pokolei, najpierw czarnoziem, ogrodzenie, kostka i taras
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:33, 12 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

U mnie będzie kostka brukowa huraaaaa!

oby dobrze położyli, ja mówiłam hura, jak ją ściągneli, taki hałas był, jak auta jechały!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:13, 11 kwi 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
U mnie po 11 latach wylali asfalt, do tej pory była glina. Rozumiem twój ból

U mnie będzie kostka brukowa huraaaaa!
Działka wkoło Lubczyka :) 19:13, 10 kwi 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Kasiu jade na te 2tygodnie ale już załuję mocniej że nie kupiłam na taras kostki a terrakotę i jak wrócę to będę próbować zamienić ją na kostkę bo jak zobaczyłam co dalej się robi zpod terrakotą yo się załamałam.Tylko że ja mam pod całym tarasem zasypaną smieciami i żelastwem i chyba jest tam pod tym betonem albo woda albo powietrze i cały beton się kruszy i boję się że jak nalepiej położę terrakotę to mi odejdzie z tyk=m nalepszym podłozem .To tyle o terrakocie ----uważam że lepiej na taras kostka bo zawsze samemu można ułozyć .Przemyśl dobrze poczytaj i zrób raz a dobrze choć trochę drożej Pa

dzięki Zawitko za radę :* coraz więcej osób mi mówi właśnie o kostce brukowej zamiast płytek! więc temat trzeba przemyśleć i przedyskutować, no i się dokształcić, jak to się robi?! a może ktoś z O, wie i coś doradzi w temacie wykonania?!
Zawitko, udanego wyjazdu
pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 14:17, 10 kwi 2013

Do góry
Kasiu jade na te 2tygodnie ale już załuję mocniej że nie kupiłam na taras kostki a terrakotę i jak wrócę to będę próbować zamienić ją na kostkę bo jak zobaczyłam co dalej się robi zpod terrakotą yo się załamałam.Tylko że ja mam pod całym tarasem zasypaną smieciami i żelastwem i chyba jest tam pod tym betonem albo woda albo powietrze i cały beton się kruszy i boję się że jak nalepiej położę terrakotę to mi odejdzie z tyk=m nalepszym podłozem .To tyle o terrakocie ----uważam że lepiej na taras kostka bo zawsze samemu można ułozyć .Przemyśl dobrze poczytaj i zrób raz a dobrze choć trochę drożej Pa
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:18, 09 kwi 2013

Do góry
iwonaj napisał(a)
Anitko piszesz o drewnianym tarasie a ja taki planuję z jakiego drzewa masz? i jak często go impregnujesz?

To drewno massaranduba Dwa razy do roku go pokrywam olejem do drewna egzotycznego. Na szczęście ta część z drewna to niespełna 16 m 2, reszta to kostka granitowa, z którą jest znacznie mniej roboty

Ogród z widokiem na jezioro 18:36, 09 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj zrobiłam wiośnie zdjęcia
1. założenie: rabata z roślinami o szaroniebieskich liściach. dlatego, że kostka antracytowa i kompletny brak pomysłu co jeszcze mogłabym posadzić. Po lewej są cebulowe
Ogród w skali mikro :) 20:45, 07 kwi 2013

Do góry
My dziś z M. śnieg wywoziliśmy i też troszkę na kostkę na podjazd wyrzucaliśmy. A taka kostka dziś to jak patelnia - śnieg się topił jak masełko
Po prostu ogród... 23:19, 06 kwi 2013

Do góry
No właśnie o to mi chodziło tylko źle to określiłam.Odwodnienie to ja mam tylko teraz nie wiem co będzie lepsze kostka brukowa czy żwir?Wydaje mi się że żwir będzie trudny w utrzymaniu czystości
Angielski ogród - chciałabym... 18:57, 03 kwi 2013

Do góry
Monika76 napisał(a)
Taras właśnie... spędza mi sen z powiek. Chciała bym wymurowany z kamienia polnego łupanego ale nie jestem do końca przekonana. Z drugiej strony kostka? Nie mogę się zdecydować a czasu zostało niewiele bo do połowy kwietnia muszę podjąć decyzję. Nie znoszę takich momentów kiedy sama nie wiem co będzie lepsze a to decyzja na lata bo kosztowna.

Wiesz 2 dni temu rozmawiałam z kolegą który w zeszłym roku też rozważał kamień czy kostka na taras i wybrał kamień polny i jest zadowolony że ładnie wyszło ,jeszcze nie widziałam ale kolega chwalił kamień że się nie spodziewał takiego efektu że tak ładnie to wyjdzie no kwestia jeszcze osoby co będzie to robić .Pozdrawiam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:52, 03 kwi 2013

Do góry
Margi Witam serdecznie
Dziękuję za życzonka

My czekamy aż ta paskudna zima wreszcie pójdzie i czekamy na panów ogrodowych i ustalenia w związku ze stojącą wodą na działce.
Przez te parę dni odwilży już było nieciekawie.
Woda stała wszędzie, kostka latała na wszystkich dróżkach
Także czeka nas rozkopanie całej działki i zakładanie odwodnienia.

Wtedy będę relacjonować na bieżąco.

Pozdrawiam
Angielski ogród - chciałabym... 10:50, 02 kwi 2013

Do góry
Taras właśnie... spędza mi sen z powiek. Chciała bym wymurowany z kamienia polnego łupanego ale nie jestem do końca przekonana. Z drugiej strony kostka? Nie mogę się zdecydować a czasu zostało niewiele bo do połowy kwietnia muszę podjąć decyzję. Nie znoszę takich momentów kiedy sama nie wiem co będzie lepsze a to decyzja na lata bo kosztowna.
Nawierzchnie z odzysku 08:11, 29 mar 2013

Do góry
Pewnie , że pokażę.
Kostka (imitacja kamienia) ma być położona na tarasie. Na wiosnę będziemy robić zadaszenie , więc od razu zrobię kilka zdjęć i naszej kostki również.
Pozdrawiam
Wielkanoc 11:03, 28 mar 2013

Do góry

Agato ja mazurki zawsze piekę z takiego przepisu:

Kruche ciasto na mazurki

- 2 szklanki mąki
- kostka masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- żółtko
- łyżka kwaśnej śmietany

Posiekać masło, wymieszać z pozostałymi składnikami i zagnieść szybko ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 175 stopni - wyłożyć ciasto na blachę i piec ok 15 minut (trzeba pilnować).

Moja rodzinka cały rok czeka na te mazurki Właśnie zagniotłam pierwsze dwa, jutro kolejna tura U nas pożerają z kajmakiem, ale ja robię taki z mlekiem w proszku - ten ma największe wzięcie.
Czym wyłożyć taras i balkon? 19:28, 24 mar 2013

Do góry
Netka napisał(a)
A my mieliśmy robić taras drewniany, a ostatecznie stanęło na kostce betonowej. Na dzień dzisiejszy ( po pół roku użytkowania ) jestem z niego bardzo zadowolona, ale czas pokaże

Super ta kostka wygląda , ciekawa jestem gdzie można taką kupić ..
Pierwszy raz coś takiego widzę fajne..
Pomysł na ogród 16:36, 24 mar 2013

Do góry
a więc idzie Wiosna i znów można śmiało planować ogród
nie tylko pojedyncze rabaty ale ogród jako całość

kostka jest w praktyce trochę inna , ale to jest raczej poglądowy projekt

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:22, 22 mar 2013

Do góry
Jestem też na tę zimę obrażona. Kto to widział, tak długo ludzi trzymać w chłodzie. Zimny wychów, psia kostka!
Ciepło, słonecznie pozdrawiam. -2 za oknem.
Pszczelarnia 10:16, 21 mar 2013

Do góry

A ja Pszczółko mam taki pomysł: zrobić rabaty proste, stolik byłby objęty rabatą, w której można posadzić w poprzek (by rozszerzyć perspektywę) roslin: dwa gatunki, np. przy stoliku i na końcu kostka bukszpanowa, a w środku funkia silletto lub jakieś trawy rozjaśniające. To samo nasadzenie ze środkowej części powtórzyc przy cisach. Dla zrównoważenia gabarytów stolika, żeby nie dominował, można z drugiej strony podłużnej rabaty postawić kamienne poidełko. W tym ukłdzie stolik będzie pełnił funkcje ozdobną do ekspocycji dekoracji, a na wyjściu z domu będziesz miała ciekawszy widok na wprost, zostanie też dość szeroka ścieżka pomiędzy rabatą ze stolikem a rabatą pod świerkami.
Narysowałam zarys mojego pomysłu jak umiałam (czerwona linia to zarys rabat), myślę, że będziesz wiedziała o co chodzi. Serdecznie pozdrawiam z jurajskiego ogrodu
Ogród wśród pól i wiatrów 20:56, 20 mar 2013

Do góry
vts napisał(a)
Zachwyciła mnie kostka granitowa w Twoim ogrodzie. Gdy nasadzenia urosną pięknie bedzie harmonizował ten kamień z zielenią i kolorem.
Zwrociłam jeszcze uwagę na duży spad na wjeździe do garażu, czy po deszczu będzie w nim sucho? i zimą da radę z niego wyjechać? sorry że z "innej beczki".

Z tą kostką to chyba z pół roku się decydowaliśmy ... betonowa/granitowa .. wady/zalety... i tak w kółko Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Ogólnie - póki co - jesteśmy zadowoleni.

Jeśli chodzi o spad w kierunku garażu - cały wjazd jest dobrze zdrenowany, ponad 40 cm podsypki (żwir, kliniec,piasek). Kostka jest zasypana bazaltem, bez betonu. Chłonie wode jak gąbka. Są tez zamontowane dwie kratki odbierające wodę - jedna przed progiem garażowym, druga (na wszekli wypadek) wewnątrz. Wzdłuż murku położone są dreny. Na razie nie było problemu z wodą i mam nadzieję, że tak pozostanie

Pozdrawiam i mam nadzieję.. że uda mi się więcej czasu poświęcić na własny wątek
Strasznie zagonione to życie, też tak macie??

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies