Wiunia u Ciebie będzie pięknie kwitła i zrobiła Nie wyobrażam sobie nie mieć w ogrodzie forsycji, kaliny, bzu wiosną.
To tak z ogrodu domu rodzinnego pamiętam
Moja mama ma bez, który zakwita co drugi rok, to jest dziwne
Jakiś "spleenowaty" był ten dzisiejszy dzień. Pochmurny, z niskim ciśnieniem. Trudno się było skupić na czymkolwiek. Opadów nie było, niestety.
W ogrodzie ciągła zmiana dekoracji. Jedno przekwita, drugie kwitnie, trzecie szykuje się do kwitnienia. Mają rację ci, którzy twierdzą, że trudno mieć przez cały sezon cały ogród w najlepszym wydaniu. Co kilka dni dekoracje się zmieniają i kolejna rabata gra pierwsze skrzypce. A ja niespiesznie jej szukam.
Najpiękniej pachnie w zakątku, gdzie w grupie rosną trzy bzy Palibin
Szkoda, że kalina Roseum nie pachnie ) Kwiaty ma w tym roku wyjątkowo okazałe.
Piękny soczysty kolor piwoni! Kalina to śliczny kwiat jeszcze go nie mam i nie wiem dlaczego ale mam takie dziwne przeświadczenie,że jak takową posadzę to nie będzie u mnie kwitła to głupie ale tak mam jak oglądam u innych ten piękny krzew! No głupota jakaś!!! Muszę to sprawdzić...
Iza- dzięki bardzo. Jeszcze nie mogę wszystkiego obfocić, bo mam nie wyplewione. Ale dzis kawał roboty zrobiliśmy. Kancików wszędzie nie mam. Niektóre musiałam zrobić bo wąsy były okrutne. No i zasuwałam szpadlem- po prostu, bo złamał mi się nożyk kancikowi od Danusi.
Szpadlem też da radę. I nie jest to żadna filozofia.
ale pieknie czosnki super i kalina tez
i wszystko inne i co to wymieniac, nie da sie ale chyba najbardziej podobaja mi sie kanciki, ja jeszcze nie ptrafie, ba nie probowalam porzadnie