Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogród cichy i przytulny 23:53, 10 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Stronka z burzami fajna, zapisuję może się kiedyś przydać.
Lubię takie "dorosłe" ogrody... spacery po nich, zwłaszcza w upały to prawdziwa przyjemność.

Asiu a Ty masz dużo bylin? Bo jakieś już widziałam, ale chodzi mi konkretnie o rabaty bylinowe... Co u Ciebie w cieniu rośnie?

Z bylin to mam: bergenie, barwinek, [b]bluszcz trójklapowy, dąbrówkę[/b], floksy, paprocie, funkje, napewno gęsiówkę, goździki (ale w tym roku słabiej kwitną ), konwalie i kosadźce, lawende i liliowce, parzydło leśne, pięciorniki, kępę macierzanki, rojniki, skalnicę, rozchodniki, runiankę japońską (w tamtym roku posadzoną), sasanki, jeszcze tawuły, tojeść, żurawki. Ale dostaąłm zadanie domowe - przelaciałam w pamięci co u mnie rośnie i chyba wymieniłam wszystko? a moze jeszcze by się coś znalazło? Na tłusto zaznaczyłam to co rosnie w cieniu.
Takich strikte rabat bylinowych nie mam. U mnie mały mix wszystkiego po trochę Dużo roslin mnie się podoba ale wszystkiego nie mogę mieć
Ogród w Tarnowie 22:22, 10 cze 2014

Do góry
Pracowity weekend w Wysowej, cięcie buszu z tawuły w kulki

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:34, 10 cze 2014

Do góry
A fiolety? Rokitnik i tawuły

Co się stało kwiatom ... 23:00, 09 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam
U mnie była burza o 14 to przez chwilę po było lepiej

Asia miałam upał jak w Portofino
Tawuły pokazały swoje oblicze.
Kubusiowo II 21:24, 09 cze 2014

Do góry
Gosia jak naprodukowałaś tawuły napisz proszę jakie odmiany robiłaś.Kubusiowo coraz bujniejsze pięknie pozdrawiam
Kubusiowo II 13:54, 09 cze 2014

Do góry
Ozywiście wygląda to żalośnie bo nie wszystko odchwaszzone ale jak na jeden dzień pracy, w 40 stopniowym upale to jest nieźle

Z 10 rozchodników zrobiłam 30, z 5 traw zrobiłam 10 Ciekawe ile da radę ZOstały jeszcze do wsadzenia pozostałe berberysy Dart's red lady ale już nie było kiedy sie tym zajać.... no i tawuły, które sama naprodukowałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:39, 08 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
10 stron obczytałam, widziałam plan na sobotę i jękłam - nie wiem dla kogo ten plan dla Ciebie czy M ?
ja tez jutro mam ogrodową sobotę więc trzeba zmykać
udanego dnia życzę

Mira, plan się sypnął, same odciski i robie lekkie robótki
podcięłam tawuły i ligustry, rośliny nie posadzone, oprysk zeroa tu w pakach twój przywrotnik
[
w gazonach pod wiązem tylko rozchodniki sobie radzą

werbeny olbrzymie, ubiegłoroczne

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:34, 08 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Irenko, wpadłam i zobaczyłam ogród i nowości z Wrocławia ciekawe to wszystko

Koniecznie dzieci musisz do ZOO zabrać
róże oszalały w tym roku
ta pieknie pachnie, ale choruja liście, chyba opryskam zaraz....
z mojego planu wczorajszego nici, tylko tawuły wyciete i wąsy i narobiłam sobie tyle odcisków, że dzis niewiele zrobię

zmieniam opinię, Angela jest wspaniała

a tu Angela z Novalis, ma cudny kolor
Moje spełniające się marzenie 21:58, 07 cze 2014

Do góry
Załamka, okradli nam działkę, nie domek, działkę... z roślin. Nie mam już garnca z truskawkami wiszącymi a już były takie piękne, tawuły golden princess trzy wykopali, zabrali wiszące doniczki przy domku, były trzy wiklinowe takie same zostawili jedną. Z donic brzydkich wykopali surfinie, donice zostawili. Szkoda gadać... Trzmielina na pniu też wykopana leżała po drugiej stronie działki, pewnie im wypadła. Ryczeć mi się chciało, ale miałam gości więc trzymałam fason.
Sąsiadom też powykopywali róże. Jak tak można... Człowiek oszczędza na czym może co by roślinki sobie sprawić, a tu taka przykrość

Jutro powklejam troszkę zdjęć, dla poprawy humoru.
Kraina Czarów w fazie projektów 21:09, 04 cze 2014

Do góry
Alicjo czy jesteś przekonana co do tawuły? Ona u mnie rośnie tak, że nie nadążam z formowaniem... może ja mam jakieś mutanty??? Czasem mam ochotę wyciąć ją na zero.
Warto ziemi poświęcić czas... potem wszystko świetnie rośnie. Siejemy zatem razem przedplon
Na Francuskiej 13:16, 04 cze 2014

Do góry
Dziewczynki, dziękuję za wizytę.
Dziś mam ochotę na biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką Tylko nie chce mi się piec biszkoptu
Byłam na małych zakupach w CO. Kupiłam Limkę, jakiegoś miskanta, 3 tawuły Golden carpet i 3 lawendy Hidcote. Do tego kilka jednorocznych. Do tego powojniki Błękitny Anioł i Gipsy Queen, kupione wczoraj. Powoli szykuję się do małej rewolucji- chcę zrobić kolejną rabatkę. Może dziś uda mi się usunąć trawnik i część przygotować. Pogoda w końcu ładniejsza, można śmiało działać w ogrodzie.
Rododendronowy ogród II. 22:24, 03 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Pozdrawiam z rana i miłego dnia. Idę przyciąć tawuły bo brody mają że hej.

U mnie tez bród nie brakuje ale brakuje czasu by je przycinac , własciwie prawie tego nie robimy bo stale innej roboty pilniejszej jest dużo. Dzis w ogrodzie popracowaliśmy wiec nie było źle. Pozdrawiam.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 17:52, 03 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Reniu, przybiegłam patrzyć szczególnie na róże. W tym roku lekka zima im chyba posłużyła. A dokarmiałaś je na wiosnę pnące przy pergolach są bardzo romantyczneA podobno uwielbiają towarzystwo powojników i sobie nawzajem pomagają

Tak,zero strat ,najbardziej cieszą tego roczne,że wszystko z nimi ok ,bo kilka z gołym korzeniem i ,że kwiatu się doczekam ,bo pączki są .Ja podlewam gnojówką z pokrzyw moje różyczki .Tu powojników już nie wcisnę ,zero miejsca ,róże ,tawuły ,trawy ,szałwie ,lawenda ,przewrotnik traw już nie widać ,ale nie wykopuję ,bo jesienią będą cieszyć jak szałwie zetnę .
Rabatka ,powojnikowo -różana ,naparstnicowa plus kocimiętka powstaje .pozdrawiam
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:13, 03 cze 2014

Do góry
A na niej hortensje Vanille Fraise, tawuły Golden Princess i grujecznik

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:59, 03 cze 2014

Do góry
Zbyszku, dmuchaj w naszą stronę, bo ciepła ja spragniona, a i deszcz już popadał. na dziś wystarczy. Czy wzorem Ryszarda z Tarnowa tawuły obcinasz?
Ja chyba też muszę to zrobić, bo już na azalki japońskie gałęzie kładą.
Ale jak tu iść do ogrodu, jak mżawka.
Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 08:41, 03 cze 2014

Do góry
Pozdrawiam z rana i miłego dnia. Idę przyciąć tawuły bo brody mają że hej.
Roztoczańskie klimaty 20:08, 02 cze 2014

Do góry
U mnie w mieście też tną tawuły japońskie w dywany - wygląda to super Również tną tam berberysy

Nowe rabaty super - i kanciki po prostu brzytwa
Roztoczańskie klimaty 19:21, 02 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie trzmielina jest w pełnym słońcu i nic podobnego się z nią nie dzieję...

Tak wyglądają moje trzmieliny po wiosnenych przymrozkach. Na słońce nie reagują u mnie wcale, ale skoro tak jest co roku to albo co roku uszkadza je mróz albo grzyb

Zdecydowanie w ja'owcach polecam żółty-limonkowy. Żyrawki, tawuły, hakone, carex golden toupee (odkrycie sozonu, hosty z żółtymi brezgami, trzmielina emerald gold cięta w półkola lub kwadraty.
Widzialam u mnie w mieście tawułki strzyżone w kwadraty, bosko to wyglądało.
Ogród, który ciągle zmieniam 17:41, 02 cze 2014

Do góry
goździk brodaty

tawuły zostały poprzerastane trawką

kwitnie już jaśminowiec wonny

bez czarny aurea
Nadzieja na piękny ogród 12:41, 01 cze 2014

Do góry
Nowa rabata, rośnie tu piwonia ale nie ma pączków chyba nie zakwitnie w tym roku
poza nią po kratownicy ma się piąć powojnik, są 2 pęcherznice, 4 tawuły japońskie i 3 trawy ale nie znam nazwy, nie wiem czy jeszcze coś tu dosadzić czy jest wystarczająco, doradźcie proszę...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies