Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:17, 27 maj 2012

Do góry
Lawenda zaczyna szaleć. Straszne straty po zimie, połowa pędów do wycięcia bo wymarzła. Ale damy radę dolomitem ją w tym tygodniu podsypię, będzie pięknie kwitła do października.

Klon miniaturowy palmowy miał być wywalony a tu wypuścił jeden listek..... Miał roznąć przy ścianie wodnej,,,,
A tak wygląda w całej okazałości. musi pójśc na tyły do przechowalni...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:12, 27 maj 2012

Do góry
Gożdziki cały dzień wystawione na palące słońce świetnie sobie radzą dzięki hydroboxom. Nawet podlewane co drugi dzień nie więdną i kwitną jak szalone. Upchałam pomiędzy nimi jaskry, ciekawe czy zakwitną, wypuściły już listki.

Donica metalowa otrzymała million bells w kolorze żółtym coby jej do trzemilinki pasowała.

A te jakoś słabo się aklimatyzują , trzeba je magiczną siłą zacząć szprycować Surfinie nie kwitną tylko mnożą pąki. Ale nie ma się co dziwić dwa tygodnie w cieniu je aklimatyzowałam....

I przechowlania balkonowych, w przyszły weekend przeniosą się do wielkich białych donic a bukszpany pójdą do przechowalni....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:07, 27 maj 2012

Do góry
Wpadam na chwilę ze świeżymi zdjęciami, bo za 30 min znów wybywam Piekna pogoda zachęca do spedzania jej na łonie natury
Karmik ościsty kwitnie. Aurea rozrasta się szybciej niż ciemnozielony. Sadzony 1,5 m-ca temu już prawie zarasta wolne przestrzenie pomiędzy płytami
[

i od frontu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:47, 26 maj 2012

Do góry
Pocieszyłam go że na ciachanie innych za późno, niech na poczeka do jesieni
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:47, 26 maj 2012

Do góry
Ania u mamy jestem
Ale żeby nie było lekko zakulkowalam bukszpany na grobie taty.... Jestem konsekwentna nawet tam. zatem najpierw kulkowanie a potem grillowanie.
Między karczkiem a kurczakiem ostrzygłam mega big stożka bukszpanowego teściowej, wyrównałam obwódki i machnęlam jałowca oraz oskubalam 3 m sosnę z przyrostów.
Teść aż się nerwowo spoglądał co jeszcze ciachnę !!!
Ogród Sylwii od początku :) 22:41, 26 maj 2012

Do góry
Sylwia gdzie się zagubiłaś w cyberprzestrzeni???
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:39, 26 maj 2012

Do góry
Kasia fajnie że pokazałaś co sie dzieje u Ciebie
Rabata z klonikiem zachwycająca.
Moje piórkówki tak samo wyglądają.... Chyba je wyciepię na kompost!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:32, 26 maj 2012

Do góry
A miało być tylko biało
Wirus ogrodowiskowy już cię zaraził
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:31, 26 maj 2012

Do góry
Kasiu widzę że bardzo konsekwentnie tworzysz swój ogród. Rabata hostowa przeszła niesamowitą metamorfozę. Zanim dom powstanie ogród będzie już dojrzały !! Będę kibicować dalszym pracom.
Ogród w Alei Lipowej... 22:18, 26 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)

Podobają mi się Ci adoratorzy
Ogród z Czerwonym mostkiem 22:15, 26 maj 2012

Do góry
Mille napisał(a)
Marzeno, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam serdecznie!

Mille proszę bardzo Ja sie u Kasi panoszę, leżaczek zaanektowałam i sie trawkom przyglądam i sprawdzam czy bambus rośnie
Ogrodnik mimo woli 22:12, 26 maj 2012

Do góry
Ania rozwoduj tę hostę dla całego ogrodowiska plizzzzz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:57, 26 maj 2012

Do góry
Irena chyba już otworzyła szampana z dzieciakami
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:55, 26 maj 2012

Do góry
Ewa doczytałam, że złotokap nie lubi cięcia ... A mój ma tylko 3 badyli długości 2,5 m i aż mnie ręce swędzą aby go ciachnąć !!! Dam mu jeszcze rok szansy...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:53, 26 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

laik ... ale jej kanny rosną do 2 metrów prawie !!! ... i żadnych nawozów ... tj żadnych sklepowych same naturalia ... jak u Irenki przeczytałam, że jej przetrwały zimę w trocinach to zadzwoniłam i pytam w czym trzymała nasze ... chyba żałuje, że mi je dała

Jak sobie kury wychodujesz w ogrodzie to też będziesz miala nawóz naturalny chwastów nie będzie bo wyskubią, same zalety

prawie, bo trawki też nie będzie i tylko klepisko, zamiast tego romantycznego zakątku

I smrodzik
A ja zawsze za późno sobie o kannach przypominam i jak je posadzę pod koniec kwietnia to kwitną dopiero we wrześniu ..... W tym roku oczywiście tradycji stało się zadość Na dodatek moje zawsze są jakieś piciulkowo małe, wkurzam się kupuję kolejne i znów małe i tak co roku od około 5 lat...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:47, 26 maj 2012

Do góry
Diana oczywiście gdyby były straszne upały to co dwa dni w mocno naslonecznionych miejscach
Miniaturowy ogródek 21:44, 26 maj 2012

Do góry
Gabi pokazuj dalej jak działasz w ogrodzie. Jakie decyzje odnośnie frontu? Wiąz czy wiśnie?
Początki w Kruklandii 21:32, 26 maj 2012

Do góry

Juzia_G napisał(a)
Bogda...pierwsza myśl w donicy to były właśnie trawy, ale teraz już nie chcę zasłaniać sobie widoku to raz....a dwa to w tej donicy mało co rośnie i chwilowo eksperymentuję. Choć nie ukrywam, że chciałabym żeby zostało już tak jak jest + małe trawki

A ja myślę, że ten "skalniak" w donicy jest świetny. Rojniki, kosodrzewiny są idealne na słoćne. Możesz ewentualnie dodać typowe skalniaki floksy, goździki, żagwin ale wówczas byłoby bardziej rustykalnie ale chyba tak nie chcesz ?
Zostałabym przy ksodrzewinach można je fajnie formować, ewentualnie japoński akcent mini klonik palmowy powyginany przy ciurkadełku, więcej rojników.
A może jeszcze karmik ościsty, jutro pokaże jak u mnie wygląda Niskie trawy koniecznie: Carex morrovi variegata lub holcus Mollis, festuca!!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:14, 26 maj 2012

Do góry
Monika nie jesteś kanapowcem ale czas się przygotować do kulkowania, widzę że Cię nosi, to chyba jeszcze nie ten czas
Ale M będzie miał frajdę, całe szczęście że nasi M lubią korzenie trawnika , brrrr ja tego nie cierpię. A chłopcy przy koszeniu mają takie poważne miny
Ogród w Holandii 21:02, 26 maj 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agatko trzymam kciuki za cięcie.

Z tym "każdy inaczej" to masz rację i nie. Domy rzeczywiście każdy stawia inne, w różną stronę, ale jednak bardzo podobne i w kolorystyce też.
A w środku to już każdy ma prawie tak samo. Pokaż mi kogoś w Polsce, kto sobie nie zrobił beżowej łazienki. I ściany trzeba koniecznie mieć beżowe i skórzane jasne kanapy.

A w ogródkach nie mam zbytniego powrównania. Na razie jedni sąsiedzi się złamali i coś sadzą. Tak nie po ogrodowiskowemu - pojedyncze drzewka w trawie.

I to też prawda. Ale te różnice w podejściu najlepiej widac z lotu ptaka. Jeśli będziesz kiedyś "za dnia" leciała samolotem do Holandii, to na pewno zaobserwujesz następujące zjawisko: w Polsce plątanina dróg, bezładnie porozrzucane domy, poletka pocięte w najróżniejsze figury geometryczne. Oprócz estetycznych ma to też następstwa ekonomiczne - np. droga pomiędzy tymi porozrzucanymi domami wije się niemiłosiernie i ma długość cztery razy większą niż mogłaby mieć. A tymczasem w Holandii prosta droga biegnie sobie pomiędzy równo poustawianymi domkami. Polska częśc z wysoka wygląda może bardziej malowniczo, ale na dole ... no sama widziałaś.
A gorąco to jest! Teraz dla odmiany żar się z nieba leje!

Nie mam beźowej łazienki - szarości w dwóch kolorach i czerwona szklana ściana
Ale nasze dzieci nie są już obarczone jakimikolwiek kompleksami socjalistycznymi, chcą i mogą być oryginalne, nie mają urazu do czynów społecznych, wspólnych działań I całe szczęście bo Polska jest już krajem, w którym coraz częściej buduje się już proste a nie pokrętne drogi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies