Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 22:35, 25 maj 2012

Marta ... jak tak jak ja ... bo to kannowy eksperyment ... to mamy na co czekać ...
Milka 23:35, 25 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

laik ... ale jej kanny rosną do 2 metrów prawie !!! ... i żadnych nawozów ... tj żadnych sklepowych same naturalia ... jak u Irenki przeczytałam, że jej przetrwały zimę w trocinach to zadzwoniłam i pytam w czym trzymała nasze ... chyba żałuje, że mi je dała

Jak sobie kury wychodujesz w ogrodzie to też będziesz miala nawóz naturalny chwastów nie będzie bo wyskubią, same zalety

prawie, bo trawki też nie będzie i tylko klepisko, zamiast tego romantycznego zakątku
Mala_Mi 13:00, 26 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

laik ... ale jej kanny rosną do 2 metrów prawie !!! ... i żadnych nawozów ... tj żadnych sklepowych same naturalia ... jak u Irenki przeczytałam, że jej przetrwały zimę w trocinach to zadzwoniłam i pytam w czym trzymała nasze ... chyba żałuje, że mi je dała

Jak sobie kury wychodujesz w ogrodzie to też będziesz miala nawóz naturalny chwastów nie będzie bo wyskubią, same zalety

O jajakach Marzenka zapomniała.... jeszcze będzie swój cholesterol

Ja kann też niczym nie zasilałam i moja mama tez nie zasilała..... rosną wysokie do nieba i kwitną do pierwszego przymrozku...... Ja swoje przechowuję (a raczej przechowywałam) w nieogrzewanym garażu, dlatego w karton układałam styropian....sypałam suchy piasek..układałam kłącza nie do końca obsypne z mojej gliny i sypałam piasek, deko ze styropianu i do wiosny sobie lażały na zimnicy..... Co roku było miodzio....aż jednego razu wszytko zrobiłam jak trzeba, tylko zapomniałam zasypać piaskiem i zakryć styropiankiem... Wiosna zaglądam do kącika do którego nie zaglądam wogle, a tam ZONG.... skleroza jest sklerozą... wiec w zeszłym roku kann nie było..... nie dokupywałam juz nowych...a tak miałam co roku więcej i więcej i rozdawałam.. Teraz kończę z okazami z którymi mam problem z przechowywaniem. Posadziłam dwa małe kłacza które zabrałam od mamy..duża szansa, że zgarnęłam dzieci moich kann..bo mamie też dawałam.

O Tequili poczytałam śmiejąc sie na głos..wiem co to ganiać psa..jak jest okres cieczek.... mam psa ..i to jest doktor.... cieczkę wyczuje w promieniu 10 km.... teraz też jest jedna w okolicy...... koszmar..
Madzenka 21:53, 26 maj 2012

irena_milek napisał(a)

prawie, bo trawki też nie będzie i tylko klepisko, zamiast tego romantycznego zakątku

I smrodzik
A ja zawsze za późno sobie o kannach przypominam i jak je posadzę pod koniec kwietnia to kwitną dopiero we wrześniu ..... W tym roku oczywiście tradycji stało się zadość Na dodatek moje zawsze są jakieś piciulkowo małe, wkurzam się kupuję kolejne i znów małe i tak co roku od około 5 lat...
Konstancja30 22:07, 26 maj 2012

ja patrzę jak zaczarowana bo jak wtykałam te kłącza (chyba tak się to nazywa ) to nie wierzyłam, że to nosa z ziemi wyściubi ... a to prawdziwie rośnie ... i to na długości całego domu bo nie mając pojęcia co z tym począć na biega skopałam pas wzdłuż domu ... i kilka pod skalniakiem ... teraz jak wyszły to bardzo jestem ciekawa czy będą wielkie ... no i czy zakwitną ...

dziś pojechałam z koleżanką pomóc jej kupić "balkonowce" i wróciłam z pelargoniami ... są cudne ...

ta w pąku ma kolor ciemnego wina ... bardzo ciemnego ...
Madzenka 22:32, 26 maj 2012

A miało być tylko biało
Wirus ogrodowiskowy już cię zaraził
Konstancja30 22:45, 26 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
A miało być tylko biało
Wirus ogrodowiskowy już cię zaraził

niech się Pasteur obudzi bo światu potrzebna nowa szczepionka ... Marysia zapytała mnie co kupuje jak kupuje ... bo nic nie kupując wyszłam z 20 pelargoniami ... jakby ona wiedziała, że to nędza w kategoriach ogrodowiska ... były też przepiękne rabatowe ... kwiat niczym róża ... i tak sobie pomyślałam że zapełnię nimi rabaty (bo docelowo to niestety przyszły rok ... docelowo znaczy kulki i tak dalej) ... no i tak lekko to 100 ... i wątpię żeby wystarczyło ...
Mala_Mi 23:33, 26 maj 2012

100 i by z lekka wystarczyło...a miałaś dodawać tylko jedno zero d otego co chesz kupić ...... niech ten Pasteur sie szybko budzi
anna_studio 23:40, 26 maj 2012

Kochana....co jest ???
Kupiłaś dwadzieścia.............,
pokazujesz dwie ?!
Konstancja30 23:45, 26 maj 2012

anna_studio napisał(a)
Kochana....co jest ???
Kupiłaś dwadzieścia.............,
pokazujesz dwie ?!

bo 3 te czarno winne i reszta białych ... i są w oczekiwaniu na aranż ... jutro mam komunię chrześnicy więc nie będzie sadzenia ... brakuje mi paru kwiatuszków ... dziś je widziałam ale jeszcze nie wiedziałam, że mam je mieć ... teraz już wiem więc kolejny wypad za miasto pewny ...