Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z wilkiem zamkn. 20:45, 13 kwi 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Ja to Cię podziwiam za przenoszenie skrzyń
umbrowa będzie w ich dawnym miejscu?krateczki też przenosisz?

syn mi je przeniósł i pergolę też ....co prawda ile było przy tym klnęcia ....ech ....ale nieważne ,bo mi bardzo pomógł
umbrowa znika .....umbry są w dawnej brzozowej ,bo brzozy są przesadzone w zagajnik
fotki robocze i syf narazie na ogrodzie ale powolutku ogarnę

Mirkowy ogród (początki) 20:41, 13 kwi 2018

Do góry
Po dzisiejszym wietrznym dniu pada deszcz i to mocno.
Nawóz em dziś rano rozsypał. Powinien się ładnie rozpuścić.

Dla tych co mają mocne nerwy. Karczowania ciąg dalszy 1300 m. Brzozy zostawiamy.
Tu gdzie po lewo zielona kropka to mamy stawik o którym już pisałam.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:01, 13 kwi 2018

Do góry
Jak ja lubię Twój wątek! I ten power.

Nowa różanka i nowe brzozy i nowa rabata - to jest najfajniejsze, tworzenie.

Wianki, biżuteria, ozdoby, rabaty ....
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:48, 13 kwi 2018

Do góry
Mam już dziś potwierdzone - przyjeżdża mój drugi ogrodowy który zajmuje się na wiosnę trawnikiem
Robimy dziś nową rabatę

przesadzam róże spod warzywnika i powstanie nowa różanka

Na tygodniu pojechałam i wybrałam wreszcie 3 brzozy doremboski, kóre wreszcie wypełnia luki pod murem

zapowiada się pracowity dzień
Zielonym do góry... 08:44, 13 kwi 2018

Do góry
trzmielina juz ładna

Brzozy ruszyły...

Pogubiłam się po drodze... 21:58, 12 kwi 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Takie prezety to to, co tygryski lubią najbardziej Pozdrawiam
jak by jeszcze brzozy przytargał to bym się nie obraziła. ale ma wiatr w żaglach ogrodowych chyba to wszystko możliwe
Nowocześnie z różAnką :D 21:42, 12 kwi 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ania i na jakie drzewa się końcu zdecydowałaś? Bo się chyba pogubiłam i już nie pamiętam
na brzozy, czekają 4 na wsadzenie. Może w sobotę się uda bo narazie tutaj robię małą rewolucję

Zamiast hortensji i zurawek będą trzcinniki jeszcze rozstaw ustalam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:10, 12 kwi 2018

Do góry
iwka napisał(a)
fajnie, że pokazałaś brzozę martwiłam się o swoje ale widzę że jeszcze czas na nie
one zaczynają później niż pospolite brzozy a i te u nas jeszcze nie do końca ruszyly
Akwarela w ogrodzie:) 13:30, 12 kwi 2018

Do góry
Mam tu kilka gatunków brzóz. Najbardziej lubię Doorenbos, mają śnieżnobiałą korę i wyglądają pięknie. Na szczęście brzozy rosną bardzo szybko. Jak sadziłam swoje to nie były wielkie, miały około 1,50 cm. Sadziłam 4 lata temu, porosły sama nie wiem kiedy. Bardzo się cieszę, że spodobał ci się mój kawałek ziemi, w tym roku mam wreszcie czym robić zdjęcia, będę mogła trochę lepiej pokazać swoje poczynania. Dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:53, 12 kwi 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Iwi daj znać, jak Ci Brzozy z kopytka ruszą
Zobaczymy, czy mają synchron
codziennie zaglądam i nic, one takie wysokie, że mój wzrok nie sięga drabinę chyba muszę podstawić
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 10:52, 12 kwi 2018

Do góry
ja bym się tym nie przejmowała, czy to samo czy nie to samo, jednakowo wyglądają, a przyrost zależy od warunków jakie im stworzysz. Dla mnie nieistotna to jest informacja. Brzozy są ładne i tego się trzymaj. A jak chcesz napisz maila do prezesa ZSP. U nas już była ta sprawa gdzieś poruszana. Ale gdzie? nie wiem, może znajdę.

Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 10:19, 12 kwi 2018

Do góry
Witam!
Mam takie pytanie. Chciałam zakupić brzozy doorenbos, jedna ze szkółek stosuje zamiennie nazwę jacquemonti. Zawsze uważałam że to dwie różne odmiany i że doorenbos rośnie mniejsza. W tej szkółce usłyszałam że faktycznie do tej pory uważano te dwie odmiany za różne jednak teraz po przebadaniu DNA okazuje się że to jedna i ta sama odmiana, oraz że taka informacja była podawana przez związek szkółkarzy polskich. Szukałam na ich stronie takiej informacji jednak nic nie znalazłam. Czy ktoś mógłby się odnieść do tych rewelacji?
Księżycowy... 09:05, 12 kwi 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Inne drzewa na takim etapie:

Grujeczniki i brzozy

Grujecznika masz pięknego, mój odbija ale to taka minoga straszna.. dawno swoje sadziłaś?
Księżycowy... 09:02, 12 kwi 2018

Do góry
Inne drzewa na takim etapie:

Grujeczniki i brzozy

Jabłonie i grusze

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:31, 11 kwi 2018

Do góry
a brzozy?

sok wypity czas na zachwycanie się takimi firankami, potem się posprząta

liści tulipanowych u mnie ogrom - zobaczę jaka będzie relacja ilości kwiatów/ liści

upały są takie że tulipany w pąkach mdleją

groszek pachnący wystawiłam na zewnątrz i można by sadzić

wiciokrzewy tradycyjnie startują bardzo wcześnie

Na zielonej... trawce :) 22:47, 11 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Magda sorki, nie wiem czemu nie odpisałam... umknęło mi... brzozy tak średnio co 2 metry są

spoko właśnie mniej więcej tak poprzesadzałam ....najmniej 2 metry ,do 3

przynajmniej upewniłam się ,że dobrze
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:42, 11 kwi 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)

Machałam tak trochę nieśmiało i z lekką dozą niepewności (to przez te bratki...)
Gdybyś miała gdzieś przepis o tej pasteryzacji (ile czego i jak długo pasteryzować) wrzuć w wolnej chwili.
Czy dobrze rozumiem? Fiołki można ucierać tak jak płatki róży pomarszczonej na konfiturę? Robiłaś kiedykolwiek? Fiołki są jadalne?
Macham jeszcze raz i jeszcze radośniej

Nie mam przepisu na pasteryzację soku z brzozy. U mnie się skończył. Będą inne dobra.
Fiołków nie robiłam ale mam wielką ochotę.

Tu jest o kwiatkach jadalnych.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/522-jadalne-kwiaty-w-naszych-ogrodach

Ogród z wilkiem zamkn. 21:35, 11 kwi 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
A jakie plany na skarpe? A gdzie masz brzozy..? Były tam prawda? U ciebie to normalnie codziennie coś nowego!

brzozy były i są ,ale gdzie indziej .....ale narazie rozp..... na całego i nie ma co focić
planu na skarpę brak .....grupuję to co jest w większe plamy tylko wszystkiego zmieniać nie będę
Miłego wieczoru
Ogród z wilkiem zamkn. 21:33, 11 kwi 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Madziu, niektóre celebrytki jedno dziecko urodzą i już książki o wychowywaniu piszą. A ty dwójkę masz już odchowaną, wiec jak dla mnie doświadczoną matką jesteś
Cisy nad placyk od strony tarasu, żeby basenik przysłonić.
Zawsze możesz tam też leżaczki postawić. A znając życie to koncepcja jeszcze nieraz się zmieni.
A wilk zaakceptował już wytyczone dla niego nowe szlaki komunikacyjne czy nadal kroczy swoimi ścieżkami?

Anitka wilk biega ścieżkami ....tam ,gdzie chciała skracać drogę są kamory .....i jak narazie fajnie sprawdzają się te ścieżki
cisy zakupiłam i aż 4 szt narazie posadziłam
za to przesadziłam brzozy i umbry i przeniosłam jedną skrzynię i noc mnie zastała
Miłego wieczoru
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:04, 11 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo lubię rytuał oglądania zdjęć od Ciebie z ogrodu wraz z komentarzem.

Ewo, rytuał? Naprawdę?

Zakwitły śliwy wiśniowe. Ruszyły rajskie jabłonki.

Jabłoń Adirondack. Zostało trochę słonecznika. Karmniki przeniosłam do sadu. Wciąż są chętni na małe "Conieco".

Brzozy się zazieleniły, a budka czeka na lokatorów.

Już za miesiąc owocami będzie nas raczyć jagoda kamczacka. Derenie Sibirica puszczają listki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies