Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród z łezką 08:04, 03 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kasiu, rozejrzę się na giełdzie za białą, ale to chyba dopiero wiosną, niech ta Twoja się rozrośnie porządnie, bo duża kępa jest ładniejsza. Patrz... moje floksy

Tylko ta różowa taka wyrośnięta...bordowa i biała z tych mniejszych.

Twoje floksy (moje też) bardzo ucierpiały przez wodę, nie wiem co z nich będzie. To dziwne, bo przecież lubią wilgotno...Od dołu żadnego listka nie ma. Jednak nadzieję mam, że żyją
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:28, 03 lip 2013

Do góry
giza napisał(a)

Moim zdaniem to "białe, wysokie" to floksy

floksy też ładnie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:13, 02 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie miałam pojęcia, że można zrobić pergolę z dwuskrzydłowych drzwi ... hmmm ... z rozebranej "Norki" mam takie w garażu )))))))) ... zastanawia mnie co to to białe po prawej ... ładne i wysokie ...

źródło http://pinterest.com/pin/497577458800285737/

Moim zdaniem to "białe, wysokie" to floksy
Ogród z łezką 20:27, 02 lip 2013

Do góry
Kasiu, rozejrzę się na giełdzie za białą, ale to chyba dopiero wiosną, niech ta Twoja się rozrośnie porządnie, bo duża kępa jest ładniejsza. Patrz... moje floksy
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:00, 02 lip 2013

Do góry
mój angielski zakup - dzisiaj dopiero posadziłam z wielkim namaszczeniem

floksy w lipcu muszą być w ogrodzie

czas tawułek fajne są w towarzystwie host i paproci

już kilka lat mam tą różę i zastanawiam sie jak wiekowe są róże

Piaskownia na zakręcie 10:58, 30 cze 2013

Do góry
A ja czekam i czekam na floksy, nawet pąków jeszcze nie mają, a Twoje już kwitną

Mam niebieskie i czerwone, tylko czerwonych jeszcze nie widziałam jak kwitną, ciekawe jaki będzie naprawdę kolor
Ogród z łezką 20:11, 28 cze 2013

Do góry
Roślinki czekają

a na ogrodzie tak

łezka jest cała pod wodą, kamyczki w wodzie (chyba nie widać tego na zdjęciu), lilie, floksy,tawułki, trawy...wszystko jest w wodzie, ździebełka trawki tylko wystają...

Nie mam słów...a jeszcze ma padać kilka dni...
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 28 cze 2013

Do góry
od kilku dni wpadam na moment coby sę rozpatrzyć co się dzieje na słonecznym wzgórzu - kwitnie Ci wszystko wcześniej - floksy np. czy jeżówki
no lilie to wiadomo - ale jak to możliwe że na tylu stronach wpadło mi w oko info najważniejsze że zostaniesz babcią -

pozdrawiam - młoda babcia . /znaczy ja /

a ptaszki rewelacja - dzieci lubią patrzeć na ptaszki
Ogrodowe skarby 14:16, 28 cze 2013

Do góry
Betka napisał(a)

Dzięki Agnieszko za podpowiedzi

Do tej stodoły moim zdaniem styl wiejski pasuję więc chyba tego będę się trzymać.

PS już widzę te firaneczki

Trzymaj się, trzymaj! Już widzę te malwy, łubiny, słoneczniki, rudbekie, floksy wysokie i jeszcze tysiąc innych, a ponad nimi króluje róża. Będzie pięknie, a firaneczka jeszcze to podkreśli. Już się nie mogę doczekać zdjęć.
Żywopłotki cisowe. 17:26, 27 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No nie wiedziałam Haniu, że floksy można uszczykiwać a moje takie ogromne kępy w tym roku szczególnie bo ciągle mokro u nas.Podlałam moje horti wg.Twojej receptury i mam wrażęnie, że pąki w oczach rosną Pozdrawiam serdecznie

Danusiu ja w ubiegłym roku dowiedziałam się od koleżanki i jeszcze o astrach Novi Belgi, czy inne odmiany też można kosiarką wiosną przejść, nie będą wyrastały wysokie.
Budleje wiosna wyłamuję to wiedziałam dawno.
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:25, 27 cze 2013

Do góry
Cudny masz ten przetacznik, czy szybko sie rozrasta? Nawet floksy juz u Ciebie kwitną no i nie wiedziałam , ze trzeba uszczykiwiac no zas człowiek mądrzejszy
Żywopłotki cisowe. 13:58, 27 cze 2013

Do góry
No nie wiedziałam Haniu, że floksy można uszczykiwać a moje takie ogromne kępy w tym roku szczególnie bo ciągle mokro u nas.Podlałam moje horti wg.Twojej receptury i mam wrażęnie, że pąki w oczach rosną Pozdrawiam serdecznie
Miejska ogrodniczka :) 11:52, 27 cze 2013

Do góry
Bogdziu, dzięki za odwiedziny, też się cieszę
Co do spotkania, to juz wtedy byłam "ujawniona", tylko... nikt o mnie nie pomyslał
Ale nie szkodzi, będą - mam nadzieję - inne spotkania, więc nadrobimy.
Niestety nie jestem w stanie ogarniać tylu wątków, co niektórzy - musiałabym chyba nic innego nie robić - ale postaram sie chociaz do tych okolicznych wpadać. bardzo bym chciała miec kontakt chociaz z "sąsiadkami"

Jutro wyjeżdżam na kilka dni w góry, ale dzisiaj jeszcze jestem i zostawie jeszcze kilka zdjęć, np. moich warzyw (póki ich jeszcze ślimaki nie zjadły )
A'propos... jak sie przed nimi chronicie???

Pomidorki koktajlowe maja bardzo duzo owoców

Papryczki chilli juz całkiem duże

Sałata lodowa (to do niej najchetniej dobieraja sie ślimaki...), pomiedzy nimi małe kalarepki...
U góry z prawej szałwia o duzych, pieknych lisciach, a obok, nowość - szałwia ananasowa - cudowna do sałatek

Pomalowałam skrzynie na warzywa

Moje warzywa w skrzyniach (cukinie swietnie sie mają, tylko boje się, ze zostawiłam im za mało miejsca...

Pierwsza jezówka (w tle mały red baron, którego udało mi sie uratować - prawie wszystkie trawy zamawiane w necie mi padły to samo floksy i jeżówki (

I pierwszy floks

Miłego dnia dla wszystkich - ide sie pakować

Piaskownia na zakręcie 22:13, 26 cze 2013

Do góry
Faktycznie, masz piękne, dorodne i zdrowe rośliny. U mnie floksy jeszcze w lesie, gdzie tam kwiaty...I jeżówki ładne. Ja z nimi dopiero zaczynam w tym roku
Pozdrowienia z deszczowego bardzo Śląska
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:27, 26 cze 2013

Do góry
Juleczko, Madziu, Bogdziu, Ewa, Kondzio, Krysiu - miło, że zaglądacie Na latanie po wątkach czas mi zleciał...... wiec do Was jutro.. oczywiście u kogo nie byłam.....

Acxh... floksy uszczykiwałam jak dość dużo podrosły, ale jeszcze nie zawiązały pąków kwiatowych... i tylko część..wtedy jedne kwitną wcześniej a inne później.. .... uszczykiwane kępy zdecydowanie dużo dłużej kwitły.. a że floksy są gęste, to im uszczknięcie co 3 -go nie szkodzi
Rododendronowy ogród II. 20:28, 26 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Bogdziu, załapałam się na paradę twoich róż i lilii. Jeszcze piękniejsze od rododendronów i azalii.

Miło mi że Ci sie podobają , jest to na pewno zupełnie inny obraz niż jak kwitną rh.Myślę ze takie zmiany sa dobre w ogrodzie . U mnie na wiosnę szał kolorów rh , potem dużo spokojniej i kameralnie po kacikach róże i lilie, potem nieco więcej floksy , dzielżany i inne i jesień znów szał rudości na bukach. Takie zmiany dobrze robią na psychikę i wzrok. Pozdrawiam Jolu serdecznie . Muszę do Ciebie wpaśc i zobaczyc co u Ciebie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:25, 26 cze 2013

Do góry
Białe floksy pokazałam na białej rabacie, a tu mam różowe.... w tym roku nie miałam czasu pouszczykiwać floksów i przekwitną szybko Szkoda, bo floksy lubię..

Przetaczniki Christa....

I widok już bez złamanej akacji.. muszę to przekomponować... szukam natchnienie i inspiracji... te oddzielne wysepki doprowadzają do szału przy koszeniu.

I tyle na dziś fotek.. czasu brak
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 17:23, 26 cze 2013

Do góry
No to mnie uspokoiłaś, bo jak dla mnie białe jest piękne Rabacie białej będę kibicować, bo u mnie miało być biało.. biało... jak okiem zasiał, .. a jest biało, różowo i fioletowo... z borodwym brrr
Biel jest jednak trudna w kompozycji. Uwielbiam od zawsze i nie zrezygnuję.. ale czasami mi się wydaje - za dużo, czasami - za mało białego.. Kapryśny kolor
Teraz zachciało mi się białych krwawników.. mam naparstnice, róże (bezimienne) floksy, trzykrotkę, bez, liatry, tawułki... ciągle mi tej bieli mało.. świecznice i jarzmianki, odętki.. można wybierać do woli.. oby nie padało...
Będę kibicować Twojej białej rabacie.
Artemis zapisany do chciejstw....
Ogródek Ani - czas na jego zmianę:-) 12:43, 26 cze 2013

Do góry
Samotnie niedaleko orzecha rośnie u mnie tawuła wczesna , na rabacie przed domem mam mam posadzone funkie, tawuły, trzmieliny, floksy. dzwonka skupionego i prawdopodobnie dzwonka karpackiego choć mogę się mylić co do jego nazwy, ogólnie taki misz - masz przed rabatą rośnie 3 letnia śliwowiśnia obsadzona rozchodnikiem. przed domem w tym roku był robiony chodnik jeszcze jedna ściana zostaje nam do ocieplenia, ale w tym roku nie wiem czy nam się to uda, na wiosnę posadziłam tam aksamitki, śmieszne kasie, na samym rogu rośnie macierzanka i wierzba Hacuro
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:01, 25 cze 2013

Do góry
Gosia czyli najlepiej brać z pierwszej ręki bez pośredników w przypadku dali raczej niemożliwe

pada od 2dni więc dokończone przesadzanie

w ubiegłym roku rósł sobie tam klon Flamingo i parę innych mniejszych roslinek

a dzisiaj w tym miejscu pojawiło się to
w miejsce klona świerk Spek (ten mały), żurawki chwilowo robią za wypełniacza

świerk kaukaski Golden Start wciąż trzyma kolorek a obok zaczynają kwitnąc floksy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies