Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród Tosi 08:27, 30 kwi 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

W dwa dni uzgodniłyśmy szczegóły, a po tygodniu gotowy projekt wisiał już w widocznym miejscu w domu.
Teraz każdy kto wchodzi podziwia jak piękny będzie mój ogród… (z naciskiem na będzie)

Skoro każdy z gości przychodzący do Twojego domu może podziwiać ten projekt, to może i nam go pokażesz? Może jakoś elektronicznie da się go załączyć do wątku lub ostatecznie zrób zdjęcie z opisem nasadzeń. Obawiam się , że jeśli nam go nie pokażesz, to coraz częściej będziesz miała niezapowiedzianych gości I to takich gości, których trzeba będzie ugościć, bo przyjadą z daleka i będą utrudzeni podróżą

(... Dobrze mówię Kochani ?...)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:07, 29 kwi 2013

Do góry
Witaj, dziękuję za wizytę.
Oj, żeby mi się tak udało projekt przenieść do reala jak Tobie - byłabym dumna
Twój wątek też był dla mnie jedną z pierwszych inspiracji.

Pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 29 kwi 2013

Do góry
Witaj, dziękuję za wizytę.
Oj, żeby mi się tak udało projekt przenieść do reala jak Tobie - byłabym dumna
Twój wątek też był dla mnie jedną z pierwszych inspiracji.

Pozdrawiam.
Nigdy nie mów nigdy 21:52, 29 kwi 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
A czy ta korona odstrasza krety, czy mi się tylko przewidziało?...takie głupie może pytanie, bo nawet kretów nie mam

Tylko te dwie mam...ale nornice koło nich nie orzą...coś w tym musi być
Dzisiaj znowu nornice cukiereczkami szarymi częstowałam. Łażą na tej rabacie, dla której projekt robiłaś. Już ich nie będzie tam, bankowo! Wypróbowana metoda
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:56, 29 kwi 2013

Do góry
Iza ... mam kupę zaległości w pracy..... i muszę też na łopacie pojeździć.. w końcu muszę skończyć Twoją alejkę z klonami

Hanuś.. przyroda nadgoni........ u mnie mało nóg sobie od tego gonienia nie połamie..... nadgoniła przyroda te 2 tygodnie opóźnienia... i już jest praktycznie tak jak rok temu... Marek wiedzę, że to też pozatwierdza

Ostatnie fotki i uciekam z forum, bo za długo mi dziś zeszło...

Piwonia drzewiasta.. nieokrywana.. zyje

Bałaganiasty przedogródek na który mam śliczny projekt od Danusi..... musi chwilkę poczekać, ale co sie odwlecze to nie uciecze...... przerobię go

Zamiłowanie do bałaganu..

Ogród Tosi 12:20, 29 kwi 2013

Do góry
Wystarczy projekt Danusi i pracowici właściciele, a ogród będzie piękny migusiem
Ogród Tosi 12:11, 29 kwi 2013

Do góry
Witaj, z poczatku nie mogłam się połapać, ale już wiem który to projekt, będzie ciekawie Pozdrawiam Tosiu

Swoją drogą ładne świerki
Ogród Tosi 11:40, 29 kwi 2013

Do góry
Witam.
Mam na imię Antonina ws Tosia

Na Ogrodowisko trafiłam po obejrzeniu odcinka „Maja w ogrodzie”, w którym prowadząca pokazywała Ogródek Miniaturowy (teraz wiem, że to ogród GabiK).
Zapamiętałam Danusię i szukałam - "wygooglowało" się szybko.

Potem z zapartym tchem przeczytałam i obejrzałam:
"Ogród nie tylko bukszpanowy" niedościgniony ideał
„Ogród Sylwii od początku” gdzie Danusia projektowała na odległość, a właścicielka pracowała jak jakiś robokop
wiele innych pięknych zakątków.

Czytając o doświadczeniach ogrodniczych innych - często powtarzało się : „szkoda, że nie trafiłam na ogrodowisko wcześniej” albo „szkoda, że nie mieliśmy projektu, uniknęlibyśmy chaosu” itp.

Pomyślałam, że skoro mam to szczęście i poznałam Wasze towarzystwo zanim zaczęłam prace nad własnym ugorem powinnam skorzystać.

Zapytałam Danusię o projekt, zgodziła się jakbyśmy znały się od zawsze.
W dwa dni uzgodniłyśmy szczegóły, a po tygodniu gotowy projekt wisiał już w widocznym miejscu w domu.
Teraz każdy kto wchodzi podziwia jak piękny będzie mój ogród… (z naciskiem na będzie)
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:41, 29 kwi 2013

Do góry
Dzień dobry,
projekt gotowy od jesieni, wisi na honorowym miejscu w domu.
Od początku byłam zachwycona i ciągle mi nie przechodzi )).
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:54, 28 kwi 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Dajanko, poznajesz kwiaty (tak, to magnolia biała gwiaździsta) A ja też większości roślin nie rozróżniam, ale jest coraz lepiej.
Dziękuję za Twoją obecność u mnie.
Deszczyk podleje Ci trochę roślinki w warzywniaku, czosnek sadziłaś jesienią? Ja nie zawiązywałam nigdy liści, tylko wycinałam pędy kwiatostanowe.
Latarenka, Twoje dzieło... nie wiem co powiedzieć, bo z jednej strony cieszą się, bo wygląda pięknie przy domku z okiennicami i widzę już, jak będzie oświetlać kwiaty róż, ale robiłaś wszystko sama, a to przecież praca dla silnego mężczyzny... albo przynajmniej dwóch silnych kobiet... zaraz pojawiła się myśl, że szkoda, że nie jestem Twoją sąsiadką... mój M., jako fachowiec zaraz byłby do Ciebie podesłany, a ja piłabym z Tobą kawkę na schodkach
Zobacz tsugę canadiensis odmiany Hemlock, formowaną, pod tym adresem :
http://www.donnan.com/images/Hemlock1.JPG
może Ci się spodoba, ale z doświadczenia wiem, że to jedyny iglak, który dobrze rośnie w cieniu.

Tak Iwonko czosnek sadziłam jesienią,czyli liści nie wiązać.lecz wycinać pędy kwiatostanowe? Teraz już będę wiedziała .Deszczyk wszystko podlał choć nie mam z tym problemu bo za domkiem drewnianym mam beczkę 1000 litrową podłączoną do rynien Deszczówka prawie zawsze jest do podlewania warzyw Mogę ze studni ale deszczówka lepsza Uruchamiam pompę i podlewam To ze nie jesteś moją sąsiadką bardzo żałuję, nie z powodu pożyczonego męża do pomocy ale tej kawusi na schodkach Wiesz ze ja często na nich siedzę i tam właśnie piję kawę.Mam przecież ogromny taras a lubię schody Podobnie z domkiem drewnianym ,uwielbiam na nich siedzieć.Właściwie to ja chciałam mieć taką ogromną werandę drewnianą aby móc siadywać na drewnianych schodkach ale Gmina nie zgodziła się na mój projekt .Pod tym linkiem który mi przesłałaś jest wszystko piękne a ten iglak idealny jak dla mnie ładniejszy od hojny .Teraz zacznę poszukiwania. Ma piękną formę no i rośnie również w cieniu.Czasami jest tam troszkę słońca ale bardziej takiego prześwitującego .Jesteś nieoceniona w szybkim działaniu Dziękuję Iwonko to będą twoje drzewka kiedy na nie spojrzę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:50, 28 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Nawet najlepsza projektantka nie pomoze ,gdy gospodyni nie bedzie kochala swojego ogrodu U Ciebie te milosc widac przy kazdej roslinie

Kasiek zawsze twierdzę, że nowy dom powstał dla ogrodu Projekt był gotowy gdy szkielet domu stał i nie było ścian Czy Ty wiesz ile ja lat musiałam czekać na ten ogród? Całe 4 lata!!! A ja kocham wytarzać się w ziemi
Żywopłotki cisowe. 16:36, 28 kwi 2013

Do góry
Haniu pozdrawiam niedzielnie,widzę że szykuje się wielki projekt i Marzenka jest chętna do pomocy
Ja w projektowaniu jestem noga ale będę kibicować !
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:28, 28 kwi 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Dzień dobry Sylwio,
Jesienią 2012 przeczytałam Twój wątek z zapartym tchem, potem wielokrotnie do niego wracałam.
Czuję się jakbyś była moją sąsiadką a sąsiadom powinno się mówić się dzień dobry, prawda?
Twoje doświadczenia ogrodowe pomogły mi rozstrzygnąć wiele wątpliwości i podjąć chyba najważniejszą decyzję - żeby nie błądzić i uniknąć zbędnego chaosu zamówiłam projekt u Danusi.
Dziękuję, ze zechciałaś podzielić się swoimi doświadczeniami i cudnym ogrodem.
Tosia

Cześć Tosia !!! Właściwie podjęta decyzja co do projektu .... na pewno będziesz zadowolona powodzenia w realizacji !
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:19, 28 kwi 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenko spóźniony buziak i najserdeczniejsze życzenia ...

zakochana w geometrii rabat ... odurzona porządkiem ale jednak z pierwiastkiem tak potrzebnego pazurka nieładu artystycznego ... co tu siem krygować jestem wyznawcą tych areałów od kiedy je zobaczyłam ... wczoraj zrobiłam wreszcie plan - projekt przedogródka ... i ... dorobimy schody do werandy z drugiej strony aby przedogródek był w "kjubowej" geometrii ... nie da się nie zauważyć tego iż wyznaję te rabaty Madżenkowe ... nie da ... ale co ja zrobię ... nie wiem jak mnie do tej jednak matmatyki przekonałaś ale jestem kwadratowa ... ...

Ojoj ale się będzie działo Izuś, ale będzie pięknie: te kjubikowe rabaty bukszpanowe z horti, hostami. Upchniemy jeszcze gdzieś białe róże i tulipanki?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:20, 28 kwi 2013

Do góry
Madżenko spóźniony buziak i najserdeczniejsze życzenia ...

zakochana w geometrii rabat ... odurzona porządkiem ale jednak z pierwiastkiem tak potrzebnego pazurka nieładu artystycznego ... co tu siem krygować jestem wyznawcą tych areałów od kiedy je zobaczyłam ... wczoraj zrobiłam wreszcie plan - projekt przedogródka ... i ... dorobimy schody do werandy z drugiej strony aby przedogródek był w "kjubowej" geometrii ... nie da się nie zauważyć tego iż wyznaję te rabaty Madżenkowe ... nie da ... ale co ja zrobię ... nie wiem jak mnie do tej jednak matmatyki przekonałaś ale jestem kwadratowa ... ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:20, 27 kwi 2013

Do góry
Dzień dobry Sylwio,
Jesienią 2012 przeczytałam Twój wątek z zapartym tchem, potem wielokrotnie do niego wracałam.
Czuję się jakbyś była moją sąsiadką a sąsiadom powinno się mówić się dzień dobry, prawda?
Twoje doświadczenia ogrodowe pomogły mi rozstrzygnąć wiele wątpliwości i podjąć chyba najważniejszą decyzję - żeby nie błądzić i uniknąć zbędnego chaosu zamówiłam projekt u Danusi.
Dziękuję, ze zechciałaś podzielić się swoimi doświadczeniami i cudnym ogrodem.
Tosia

Księżycowy Ogród... 10:21, 26 kwi 2013

Do góry
Haniu, widzę, że znalazłaś najlepszą z możliwych pomocy na Ogrodowisku. Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym się na projekt Danusi Myślę, że warto, a na pewno będziesz zadowolona

Pozdrawiam serdecznie
Studnia w ogrodzie 20:52, 25 kwi 2013

Do góry
Mam pytanie, czy ktoś orientuje się, jak obecnie prawo stanowi: czy trzeba mieć pozwolenie na wiercenie 15 m studni? Podobno w 2012r coś się zmieniło, w urzędach domagali się plików dokumentów , w tym projektu geologicznego. Później czytałam, że aktualnie nie jest wymagany projekt ani dokumentacja na wykonanie ujęcia wody do zwykłego korzystania (stanowisko Ministerstwa Środowiska dotyczące interpretacji przepisów Ustawy z dnia 9 czerwca 2011r - Prawo Geologiczne i Górnicze odnoszących się do wykonywania ujęć wód podziemnych" z 20 marca 2012 roku).
Jeśli pozwolenie nie jest wymagane, to czy muszę zrobić w Starostwie zgłoszenie?
Pomysł na ogród 16:19, 25 kwi 2013

Do góry
a pomysłem i inspiracją były te miejsca

i takie będzie ognisko :

...

a projekt był taki :

Mały ogródek od początku 13:27, 25 kwi 2013

Do góry
Witaj, dobra robota i to w 4 dni. Piękne nasadzenia!
Nie zazdroszczę temu kto tu będzie z kosiarka wywijał bo rozumiem, że tu trawa będzie.
Zerknęłam na projekt. Zamiast trawy grys? Jeśli tak to OKI
Pozdrawiam serdecznie i gratuluje wykonania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies