Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 08:08, 24 kwi 2013

Do góry
Jesteś ekologiem ? A gdzie pracujesz ? ( to tak z ciekawości, gdzie to mogą pracować ekolodzy? dotychczas kojarzyli mi się jedynie z Greenpeace )

No to teraz już bardziej rozumiem Twój projekt z brzozami i miskantami. Tak to fajnie pasuje do wiejskiego ogródka. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

A tu ode mnie kwiatek w prezencie, co by dzisiejszy dzień był radosny jak ten kwiatek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:53, 22 kwi 2013

Do góry
Danusiu, w "Magnolii", która jeszcze do mnie dochodzi jest projekt Twojego autorstwa. Dziś mam dzień rozpoznawania. Zajrzyj do mnie na wątek a zobaczysz kolejne "rozpoznanie". Pozdrawiam.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:47, 22 kwi 2013

Do góry
Haniu zanim ja zlegnę w tej wannie ... i relaksu w niej zaznam minie ... troszkę ... tymczasem przestawiam wannę już enty raz i zdecydować nie mogę wzdłuż ili w poprzek ... skończy się tak, że ja jutro wyjdę a żon zainstaluje jak mu ułańska fantazja podpowie i pozostanie się pogodzić ...

nawiasem mówiąc projekt jest ... tylko już nie pasi ... ot cała ja ... nie no co ja mam z tą sobą to skandaliczny skandal !!!
System automatycznego nawadniania 15:19, 22 kwi 2013

Do góry
Mnie one nie pasują, ponieważ robię systemy profesjonalne, gdzie ogród się ma podlewać, a nie my mamy gi podlewać, dlatego nie akceptuję takich puszek

Aż mnie przeraża co trzeba robić żeby ogród się podlał. Moim zdaniem poczekaj i uzbieraj pieniądze na system bezobsługowy praktycznie, gdzie nie myślisz o podlewaniu. Ja bym zwariowała od tego, co z czym połączyć.

7 zraszaczy to za mało, to typowy błąd, a ich zasięgi są takie, że będą lały po wszystkim. To jest właśnie nieprofesjonalny projekt i wszystko jasne.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:23, 21 kwi 2013

Do góry
Szybciutko po pracy zajrzę, czy już są. Lubię ten projekt i efekty.
Mini ogródeczek na stropie garażu 00:38, 21 kwi 2013

Do góry
Witam serdecznie
zabieram sie za załozenie małego około 70 metrowego ogródka przylegającego do mieszkania na parterze w bloku. Głowną przeszkodą dla mnie w aranżacji tego miejsca jest fakt, że "ogródek" to w rzeczywistości 30sto centymetrowa warstwa ziemi wysypana na betonową płytę przykrywającą garaże podziemne.

Bardzo podobał mi się projekt ogrodu ze strony
http://www.garden-makers.co.uk/garden_portfolio/case_studies_barnes.html

Myślałam, aby koło wytyczone jako brzeg trawnika miało wiekszą średnicę, a ściżka była wykonana z płyt kamiennych bądź żwirkowa.

Myślę sobie również, że fajnie by było wykorzystac pomysl z tego projektu na podniesienie rabat przy ogrodzeniu, dzieki temu bardziej wymagające roślinki będą miały lepsze warunki. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia, jesli mogę prosić o fachową radę Forumowiczów to będę bardzo wdzięczna

jutro postaram się wgrać zdjęcie z moją wizją ogrodeczka zainspirowaną projektem ze strony gardemakers.
Pozdrawiam
Mój mały raj na ziemi :) 19:28, 19 kwi 2013

Do góry
Ewa, inaczej.....kupiłabym znów masę niepotrzebnych roślin..... a tak mam projekt, listę i jestem twarda (sama sie dziwiłam, bo tyle było cudeniek!)

pozdrawiam Cię ciepło !
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:52, 19 kwi 2013

Do góry
Mi też się Sylwii projekt podobie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:30, 19 kwi 2013

Do góry

hej Marto

cofnęłam się do początku Twojego wątku...a tak jakoś....i powiem Ci, ze te zdjecia na pierwszej stronie niesamowite są....zafundowałam sobie powrót do przeszłości...nie potrafię tego opisać, ale dziękuję...

a chciałam o Twojej cudnej altance

Marta7 napisał(a)
Kochane koleżanki bardzo proszę Was o poradę,co byście zrobiły z tym fantem,nie chodzi mi o szczegołowy projekt-nie chcę Wam zabierać cennego teraz czasu,tylko o ogólną wizję tej dzialeczki -czy kwiatki sezonowe,czy byliny,czy jakieś krzewy ?

po pierwsze chciałam powiedzieć ,że bardzo mi się ona podobuje...ja ją widzę na taki romantyczny styl ...nie wim czy masz w planach zmianę koloru kratek, ale jeżeli tak to czy myślałaś o biały?

a jeśli chodzi o roślinki to wiesz ja to tak za bardzo się nie znam, ale oczami wyobraźni widzę róże pnącą,mnóstwo hortensji podsadzonych tak jak pisałaś hostami lub żurawkami, a na obzeżach jakieś sezonowe oooo, i się nagadałam

danuta_szwajcer napisał(a)

to jest super
System automatycznego nawadniania 23:02, 18 kwi 2013

Do góry
Żeby to sprawdzić samodzielnie, powinnaś udać się na szkolenie i zrobić certyfikat na projektowanie takich systemów a tak na poważnie to musiałabyś zlecić komuś kto jest biegły w tym i wtedy sprawdzi czy to jest dobrze.'

Tak naprawdę, to trzeba by było zrobić projekt systemu nawadniania. Wydrukowałam i pokazałam Witkowi, policzył że tak powiem 'ręcznie' i powiedział, że na tym kawałku z zygzakami, bez tego klina trójkąta obok nawierzchni,j powinno być 23 - 25 zraszaczy statycznych.
Postawić trawkę nad i... 21:39, 18 kwi 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
No proszę u Ciebie prace pełna parą Przesadzanie, dosadzania i czyszczenie Projekt w taczce wożony hahahha

...mam kilka kopii zrobionych w razie czego...
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:54, 18 kwi 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Kochane koleżanki bardzo proszę Was o poradę,co byście zrobiły z tym fantem,nie chodzi mi o szczegołowy projekt-nie chcę Wam zabierać cennego teraz czasu,tylko o ogólną wizję tej dzialeczki -czy kwiatki sezonowe,czy byliny,czy jakieś krzewy ?

A po lewej stronie tez chcesz cos sadzic? czy po obu stronach tych schodow? i czy na tej kratownicy masz cos posadzone?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:18, 17 kwi 2013

Do góry
Postawić trawkę nad i... 20:59, 17 kwi 2013

Do góry
No proszę u Ciebie prace pełna parą Przesadzanie, dosadzania i czyszczenie Projekt w taczce wożony hahahha
Ogród niby nowoczesny ale... 11:04, 17 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Madzia ale Ci sie projekt trafił!!! Cyba sobie te beatelsy z konwalnikiem pokopiuję wyciepię żurawki, które zżąrły opuchlaki

Marzenka ja sie dopytuję jaki projekcik i gdzie te beatelsy z konwalnikiem??
Ogród niby nowoczesny ale... 22:41, 16 kwi 2013

Do góry
Madzia ale Ci sie projekt trafił!!! Cyba sobie te beatelsy z konwalnikiem pokopiuję wyciepię żurawki, które zżąrły opuchlaki
Rabata od frontu w pełnym słońcu 15:34, 16 kwi 2013

Do góry
Tak jeszcze raz pomyślałam o tej Twojej rabacie i doszłam do wniosku, że bez sensu jest zastanawiać się nad jedną rabatą. Najpierw musisz się zastanowić , jaki charakter będzie miał cały Twój ogród. W jakim stylu chcesz mieć ogród, tzn : rustykalny, nowoczesny, wiejski, minimalistyczny, etc. Rabata musi pasować do całości ogrodu, żeby się nie okazało, że jest potem jakby z innej bajki. Zamiast projektować jedną rabatę, lepiej będzie,jeśli będziesz równocześnie projektować cały ogród.
Realizacja projektu może być rozłożona na lata, ale projekt całości musi być spójny już od początku.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:15, 14 kwi 2013

Do góry
Potem wzięliśmy się za warzywniku szybko pomalowałm od wenątrz, wyschło błyskaiwcznie bo żar z nieba się lał. potem projekt w rękę i ustawialiśmy w docelowoe miejsca. Tam pdkopa, tu podsypać, bo M. ma poziomice w oczach musiało byc idealnie, wszytsko na jednym poziome w równiótkich odległościach. Mamy 75 cm odległości pomiędzy skrzyniami. spokojnie mozna wjechac taczką.
Potem siatka na krety( u nas siatka tynkarska, duzo taniej z spełnia równie dobrze swoja funkcję). Przybita pistoletem na zszywki, z zakładka do góry na boki

potem folia kubełkowa, też przystrzelona

na spód gałąęzie i gorsza ziemia wymieszana z kompostem nie do końca przerobionym jeszcze.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:05, 13 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Robisz jakiś projekt? Pokażesz fotki?

Tak, nawet dwa ale jeszcze są na etapie powstawania Niestety nie... regulamin nie pozwala na reklamowanie się i z samego szacunku do Danusi, po prostu nie chcę. Może kiedyś jak będzie nam dane spotkać się na jakimś zlocie, to tak może po cichutku, ukradkiem Tobie pokażę Pozdrawiam
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:12, 13 kwi 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
Leć, leć... żeby przypadkiem nie wykupili Pierwszy raz obejrzałem razem z inwestorem i bardzo się przydał ten miesięcznik Mega wrażenie zrobiła na mnie kulista lampa ogrodowa ze str. 135... z resztą sama zobaczysz
Ja znów muszę nabyć białe krokusy, co Ty masz Marzenko... i te irysy boskie
P.S. Dzięki za nazwy róż

Robisz jakiś projekt? Pokażesz fotki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies