Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:04, 26 gru 2013

Do góry

To miejsce też zostanie zdewastowane w przyszłym roku, tędy będzie "szedł" przyłącz. Między dwoma wierzbami znajduje się szambo.
Dla odmiany czas na zmiany... 15:33, 26 gru 2013

Do góry
pokaże Wam jeszcze naszego amerykańskiego mikołaja

Lecę w kulki... 15:03, 26 gru 2013

Do góry
Ania i ja Cie ściskam mocno
Popatrz co odgapiłam....
Moim wczorajszym gościom się bardzo podobało

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:51, 26 gru 2013

Do góry
Choinka i inne dekoracje

Na choince na dole nie mogę mieć bombek, bo mi kotka i pies chcą je strącać

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:40, 26 gru 2013

Do góry

I mój kot za oknem

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:30, 26 gru 2013

Do góry
Stajenka z piernika z nadgryzioną gwiazdą Już pewien łasuch się do niej dobierał

I bombeczki z bliska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:20, 26 gru 2013

Do góry
Witajcie jeszcze świątecznie. Dziękuję wszystkim odwiedzającym za miłe życzenia świąteczne

Pomiędzy jednymi, a drugimi miłymi gośćmi, wrzucam parę fotek w klimacie świątecznym z mojego domku

Mój tegoroczny wianek na drzwi

Wieniec na tarasie

I kolejny wieniec adwentowy na stoliku kawowym

Jak widzicie, moje prywatne wianki i stroiki najskromniejsze

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:16, 26 gru 2013

Do góry
bliskie spotkanie

a w ogrodzie bz

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:50, 26 gru 2013

Do góry
Kochani bardzo serdecznie dziekuję Wam za pamięc i za życzenia
Oby te wszystkie życzenia się spełniły. Ponieważ śniegu nie ma trochę bieli w te nietypowe święta.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:07, 26 gru 2013

Do góry
Wszystkiego dobrego z okazji urodzinek Marzenko
Ogród w budowie - nieustającej 13:01, 26 gru 2013

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 12:55, 26 gru 2013

Do góry
Bardzo Wam dziękuję za życzenia, wszystkie odwzajemniam i złożyłam sama dla Was na wątku ogólnym. Ani właśnie odpowiedziałam u Ani.

A ponieważ dalej cieszymy się Świętami, to pokażę Wam bożonarodzeniowe szopki z Neapolu, bo są szczególne. Niektóre ogromne, można kupić już gotowe ale i można zbudować je samemu, bo jest mnóstwo sklepików z akcesoriami do ich budowy, dosłownie z wszystkim. W każdej musi się znaleźć ukryty gdzieś siusiający facecik. Zapraszam do Centro Storico, na uliczkę pełną tylko takich sklepików.
Jedno jest pewne - kompletnie nie są podobne do naszych, krakowskich. A czy są piękne? .

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:40, 26 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I nie odpowiedziałaś mi u siebie co robić z tak ukorzenioną werbeną.... jedna gałązka puściła korzenie.... mam sadzonkę werbeny z kawałka gałązki.. reszta gałązek zielona, rośnie, ale korzonków nie puściła..

Ania, nie odpowiedziałam, bo nie byłam na swoim wątku. Zgrabniej więc będzie odpowiedzieć u Ciebie.
Albo zostaw ten ukorzeniony kawałek z całą resztą w słoiku z wodą, albo wsadź go do doniczki z lekką ziemią wymieszaną pół na pół z piaskiem i trzymaj w jasnym, ciepłym miejscu. Ja na razie wybrałabym pierwszą opcję ze słoikiem i wsadziłabym te sadzonki do ziemi w końcu stycznia, na początku lutego. Jest szansa, że reszta też wypuści korzenie.
Trzymam w słoiku od września sadzonki takiego dziwnego plektrantusa, który rośnie w kępie i ma się dobrze. Tylko nie zapomnij wody dolewać.

Zaraz będę wstawiać u siebie zdjęcia włoskich szopek z Neapolu, akurat temat świąteczny.
Potrawy wigilijne 12:09, 26 gru 2013

Do góry
Zdjęcie do przepisu Torcik makowy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 26 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
I jest choinka
U mnie jednak obeszlo się bez niej, fajnie ze powoli koniec świat wrocimy na stare tory

Też twierdzę, że co za dużo to nie zdrowo....
Dla urozmaicenia wrzucam fotki z ogrodu.... nie ma co pokazywać.. ale by przełamać monotematyczność

Saute ogród, ale dzięki temu widać jak u mnie coś leci... bo jak wszytko dostaje liście, zarasta to trudno sie połapać co i gdzie jest.. zresztą tak jak i u Ciebie...

Moje zmagania ogrodowe 11:27, 26 gru 2013

Do góry
Po 3 imprezach świąteczno-urodzinowych dziś nigdzie się nie ruszam i pozwalam tłuszczykowi się uleżeć, bo nie mam sił, ale pochwalę się szczególnie dwoma prezentami. Wybór prezentów dla mnie jest nieskomplikowany - wszyscy wiedzą, że ja albo coś do czytania albo do ogrodu, więc donice (na wzór przecudnych donic Danusi - i nie omieszkam małpować Jej kwiatowych dekoracji) przyniósł Mikołaj, a książki są urodzinowo-mikołajowe. Reszta prezentów z kategorii nieogrodowej, ale też cieszą

tu jest tylko jedna, druga stoi już schowana, jest z 10 cm większa od tej

Pozdrawiam świątecznie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:27, 26 gru 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
No i dałaś ponieść się świętu i atmosferze, bo trudno się jej oprzeć. No i nie ma żadnego powodu, żeby się opierać, bo wtedy pusto jakoś...
A gdzie wiszą w końcu dzwonki?

Ja sie nie opierałam, tylko moja praktyczna natura walczyła z niepraktyczną.. dzwonki wiszą przed wejściem do domu, miałam im zrobić z podkładu okrągły wianek i przyczepić po obwodzie.. ale z powodu remontu... nie zdążyłam .. i wiszą tak byle jak.. ale poprawię..

I nie odpowiedziałaś mi u siebie co robić z tak ukorzenioną werbeną.... jedna gałązka puściła korzenie.... mam sadzonkę werbeny z kawałka gałązki.. reszta gałązek zielona, rośnie, ale korzonków nie puściła..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:23, 26 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
No i doczekałam się choinki, jednak brakowało mi jej u Ciebie, a jest zgrabna i ubrana ze smakiem. Do nowego domu rówmież zakupię sztuczną, będę mogła ją ubrać wcześniej, a nie na ostatnią chwilę. Wczoraj obejrzałam ogród, jutro zabieram sie za grabienie, bo leży dużo igieł sosnowych i innego badziewia. Jeden z iglaków tak zbrązowiał od środka, że nadaje się do wycięcia albo do zrobienia bonzai. Pozdrawiam i życzę dalszego miłego świętowania w gronie rodzinnym.

Mariola...będziemy świętować.. a teraz troszkę na forum popstrykam... to przecież też taka rodzina

W ogrodzie też miałabym co robić, ale.... czekam wiosny...... len puścił nowe przyrosty.. myśłi głupi, że to wiosna... innym roślinom też sie pokićkało..

Moje zmagania ogrodowe 11:20, 26 gru 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
http://www.youtube.com/watch?v=ncn_lOI3450

Małgosiu, ślicznie dziękuję i ślę świąteczne buziaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:19, 26 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Eh by to sz... trafił a takiego długiego posta napisałem... i zamiast wysłać zamknąłem zakładke.
To w skrócie Widzisz nawet przy remoncie, dom posprzątany, i choinka ubrana, święta się skończą szybko remoncik się dokończy i będzie elegancko.
Nie chwaliłem jeszcze wianków, a wyszły na prawde świetnie
Gdybym mieszkał bliżej z chęcią pomógłbym przy 'gipsach' poprawiałem gładzie i płyty po 3 firmach u siostry i nieskormnie mówiąc byłem z siebie bardzo zadowolony
Problem w tym, że mama to już wykorzystała planując dwa remonty na wiosne...

Łukasz "posprzątany" to wielkie słowo

Mama zaplanowała remonty na wiosnę, a ja będę szpachlować zaraz po świętach, jutro, pojutrze kończymy wełnę i płyty i jedziemy z kosem.. zdążysz przyjechać Chociaż ogród o tej porze roku nie nadaje się do prezentacji
Z góry lodowej pozostały smętne resztki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies