Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:01, 09 sty 2013

Do góry
prosty przepis na kwitnącego migdałka - migdałowiec trójklapowy
większość zna ale może się komuś przyda

gdy na gałązkach między kwiatami zaczynają pojawiać się liście wycinamy praktycznie na łyso zostawiając ewentualnie kilka króciutkich gałązek(3-6cm) nie zaszkodzi opryskać miedzianem

tak wygląda teraz mój migdałek gotowy do wiosennego kwitnienia -wszystkie gałęzie wyrosły po majowym przycięciu

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 03:32, 09 sty 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Czyli tak ?

tu widać to połączenie , i teraz nr.2 podkład skreśliłam -do wylotu
i teraz przed 1 trzeba rabatę uformować ,i obsadzić żeby pasowała do narożnika jakoś
jakbym dalej zaokrągliła to by z drugiej strony nie pasowało ,bo tam tak samo podkład idzie
jutro znajdę fotki jak dam radę i wstawię

Edit: właściwie to już dzisiaj

Mój ogród ciągle w budowie 01:09, 09 sty 2013

Do góry
wronada napisał(a)
Gabrysiu Witaj myślę, że jednak ja wygram w tej licytacji. Po ostatnim kopaniu studni mam ogromny plac księżycowy i bardzo dużo do zrobienia zresztą liczę na Wasze pomysły i podpowidzi. Za tytuł wątku przepraszam,myślałam co było by najbardziej odpowiednie do obecnej sytuacji zresztą sama zobacz (...)
i tak to wygląda

Danusiu, popatrz na to zdjęcie pozytywnie - ile masz teraz przekopanego miejsca na nowe nasadzenia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:52, 09 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu...mówisz i jest
miałam po butki jechać, a dziś przecież wszystko nieczynne!

Irenko....łłłaaaaaaaaaaałłłłłłłłłłłłłłł
Moje zmagania ogrodowe 00:39, 09 sty 2013

Do góry
Nono piękny wianuszek...pogody nie zazdroszczę u mnie pada ...ale śnieg....samamniewiem co lepsze....gratuluje setki bo się spóźniłam i ślę kfiatucha..
Ogródek Hanusi po zimie 00:30, 09 sty 2013

Do góry

Haniu, gratulacje..
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 00:27, 09 sty 2013

Do góry
Świeżutko przygotowany stok, bez muld, zgarniętego śniegu i innych atrakcji. A że ratrak zostawia takie wzorki, to przypomina sztruks. Tu na zdjęciu Finki widać.

Roztoczańskie klimaty 00:23, 09 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Zetka ja wszystko obejrzłam i aż oniemialam, dlatego nic nie napisałam...
Po porstu u Ciebie FLICZNIE wiesz?!!!
Piekny ogrod, właścicielka z temperamentem i humorem. Jak nic szlagierem ogrdowiska ten wątek będzie

Jak się robi buźkę z rumieńcem .......???? Hihih nie przesadzaj ........damy radę....

Zetka szacun obejrzałam przed i po ... jestem pod MEGA wrażeniem pięknie ... będziem u Ciebie przesiadywać

Noemi skarbie ty moje huśtawkę dla Ciebie już mam .....hamak się montuje.....poczekaj do wiosny i siadaj..
Ogródek na trzy lata 00:14, 09 sty 2013

Do góry
Smutno..? Koperki niestety w całkowitym odwrocie, ale za to pewnie się obficie wysiały.

No, tak, dość długo nas nie było (tak, Aga, u nas ferie dłuższe, niedawno wróciliśmy).

Gosiu-Malwes, Bogdziu, Irenko i Agato - bardzo dziękuję za życzenia noworoczne. Ja również Wam oraz wszystkim innym zaglądającym do tego wątku składam najserdeczniejsze życzenia szczęśliwego kolejnego roku.
Aga, Anitko, Magnolio - serdecznie pozdrawiam. jak miło że zaglądacie.

Dziś już późno. Jutro postaram się uzupełnić wątek o pierniczki i inne świąteczne wspomnienia, których mi kłopoty sprzętowe nie pozwoliły wcześniej uwiecznić w wątku. Wszystko to już przeszłość ale jak to chyba Agacie pisałam chciałabym po powrocie do domu wydrukowac sobie ten wątek - ilustrowany pamiętnik ostatniego roku naszego pobytu w Niemczech i ostatniego roku mojego tymczasowego ogródka, więc uzupełnić muszę. No bo jak to tak - bez Gwiazdki?

U z wydarzeń bieżących - jest raczej ciepło, w ogrodzie życie się obudziło, a niektóre nawet pełza oraz, niestety, się odżywia. Szkoda, że akurat moimi dzwonkami.

o, a tutaj spojrzał prosto w obiektyw...

Widać już krokusy, tulipany, żonkile, a szafirki mają długie dorodne liście. Tu akurat - żonkile:

Roztoczańskie klimaty 23:58, 08 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Zetka ja wszystko obejrzłam i aż oniemialam, dlatego nic nie napisałam...
Po porstu u Ciebie FLICZNIE wiesz?!!!
Piekny ogrod, właścicielka z temperamentem i humorem. Jak nic szlagierem ogrdowiska ten wątek będzie

Jak się robi buźkę z rumieńcem .......???? Hihih nie przesadzaj ........damy radę....

Zetka szacun obejrzałam przed i po ... jestem pod MEGA wrażeniem pięknie ... będziem u Ciebie przesiadywać
Ogród Magdalenka 23:53, 08 sty 2013

Do góry
Na dobranoc pokaże Wam prezent od Mamusi ... dzisiaj dostarczył mi go mój Brat ... mam nowego ptaka do ogrodu

Roztoczańskie klimaty 23:51, 08 sty 2013

Do góry
Pędzisz jak struś pędziwiatr na piaskach........bijesz rekordy O. ......... musisz chyba dokupić terenu żeby zwolnić??????
Pozdr. serdecznie i podsyłam kwiatek
Roztoczańskie klimaty 23:50, 08 sty 2013

Do góry
Zmykam spać a na dobranoc mój osobisty potffór z Malediwów .......Karolcia żarłoczna ....
Buziaki
Mój ogród ciągle w budowie 23:45, 08 sty 2013

Do góry
Witaj, masz dużo roślin.....a to duży krok naprzód.....coś poprzesadzasz ...coś rozmnożysz.....zarośnie szybko.
A to na dobry początek
Zapraszam na balkon 23:30, 08 sty 2013

Do góry
Przybywajcie Jeszcze mam od Hani naleweczkę co mi ją na spotkanie przywiozła

A przesiadywać zimą niestety nie można
Ale można wyjść na chwilę i 'kuknąć' co z niego widać, pod warunkiem, że nie ma mgły )

Działka prawie w Borach Tucholskich 23:11, 08 sty 2013

Do góry
Ewelina masz dobre oko też go sugerowałem uczonym w piśmie, jeżeli wiosną bedzie miał duże przyrosty to może być jeszcze Inversa reszta raczej nie pasuje pokrojem

Ula bo gospodarz sympatyczny (i jak widać bardzo skromny nad wyraz ???) i w okolicach B-B bywał(Kozy) i moja kotka Mućka też mnie lubi
a tak ogólnie to motylem byłem...

może już pora pokazać trochę moich hortensji, mam ich kilka....

jednak chyba hortensje bukietowe w sezonie "na żywca"
a teraz tylko ogrodówka Hanabi Fireworks

Gdzieś na końcu świata... 22:49, 08 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie chyba,a raczej na pewno!
Pozdrowienia!

Piękny, dostojny Irys...już czekam na wiosnę i na mały debiut moich Irysów. Dziękuję i pozdrawiam.
Roztoczańskie klimaty 22:48, 08 sty 2013

Do góry
Netka napisał(a)
Kasiu tym razem zostawiam ślad po sobie, bo prześledziłam całe 100 stron ( faktycznie pędzisz, jak z tym ogrodem popędziłaś ) A ogród powala na kolana, po prostu brak słów ... I dom piękny ... I ten spokój i cisza ... tylko pozazdrościć ... I metamorfoza "przed i po" - rewelacja ! Czuję, że pomęczę Cię w sprawie rabatek u mnie, bo u Ciebie też dużo cienia Jeśli masz jeszcze jakieś zdjęcie tej skarpy po prawej stronie, to proszę wklej, bo jestem na etapie myślenia, czym obsadzić moją cienistą skarpę, choć u Ciebie tam chyba akurat sporo słońca jest ? O tą po prawej mi chodzi, która łączy się, z tą żwirkową :

co to za roślinki, te żółte kulkowate ?

Hej witam .....u mnie w ogrodzie rzeczywiście duuużo cienia .....ta skarpa też raczej cienista dopiero popołudniu jest trochę słońca ....jutro obiecuję jakieś zdjęcia tej skarpy ....jak kompa naprawię .....te żółte kuleczki tomtawułki goldmund chyba ale to muszę sprawdzić w moich zapiskach ogrodowych ....chwila..............tak to te......przed nimi rośnie ....kosodrzewina której coroku namiętnie obcinam czubki......co bu za szybko nie rosła i gęsta była......

Możesz pytać i męczyć mnie dowoli jak tlko będę mogła to pomogę.....
Mój ogród ciągle w budowie 22:47, 08 sty 2013

Do góry
Gabrysiu Witaj myślę, że jednak ja wygram w tej licytacji. Po ostatnim kopaniu studni mam ogromny plac księżycowy i bardzo dużo do zrobienia zresztą liczę na Wasze pomysły i podpowidzi. Za tytuł wątku przepraszam,myślałam co było by najbardziej odpowiednie do obecnej sytuacji zresztą sama zobacz

i tak to wygląda
Ogródek Hanusi po zimie 22:39, 08 sty 2013

Do góry
Oj i ja się spóźniłam ...kfiatuch dla Ciebie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies