Witam ,
zauroczona przemierzam strony twojego wątku. Jaka rozmaitośc roslin, jaki rozmach, jaka pracowitość... to widac i jakie efekty ! GRATULACJE!
Twoja opowieśc o ogrodzie, fotki i postęp w pracach widoczny na zdjeciach i efekt jest porażający i niezmiernie inspirujacy. Fajnie piszesz o swojej przygodzie z ogrodem, o swoich poczynaniach, o zwierzetach. Ja mimo że mam teren zielony obok domu ( od dawna...) ale zaniedbany, z przypadkowymi nasadzeniami dopiero od niedawna wpad lam na pomysł żeby cos z nim dobrego zrobic. Mam kwasolubne : rodoendron + azalie+modrzewnice + wrzosy, mam skalna skarpe, mam kilka iglaków ale marza mi sie trawy - twoja rabata traw jest cudna , na pewnofaluje na wietrze jak ocean... super.
Ja mam duzo mniejszy teren wiec u mnie wszystko musiałoby byc w mniejszej skali. Ale sa pewne podobieństwa bo ja też ze względu na juz wczesniej zrobione nasadzenia będe robis rabaty poprzeczne, takie wyspowe jak twoja rabata - ta pierwsza o której pisałas. Pozwolisz że wpadne do ciebie jeszcze po wiedze, po inspiracje, po pomysły ?