Przyszedł ten deszcz do mnie. Cały dzień lało bez przerwy. Podlane mam jak nigdy ale to dobrze bo bardzo dużo przesadzalismy i to dużych krzaków.Pozdrawiam Jolu.
Aniu, ale śliczne trawki. Ta w skrzynce to dla mnie jest turzyca "Ptasie łapki" Mam ją, rośnie super i zimuje bez problemu.
W mnie wygląda tak.
Ale może się mylę. Sporo tych traw kupiłaś i wszystkie ładne. Widzę, że sporo jeszcze trawek muszę kupić.
Bożenko napewno jest to turzyca 'Ptasie łapki', bo tak ich nazwała Ania - Monte jak je kupowałyśmy.
No, u Ciebie są już ładnie rozrośnięte, ale najważniejsze, że nie przemarza
Robercie, a ja cieszyłam się że padało, nawet po południu poszłam na długi spacer, bo miałam dosyć stania przy garach. Cały czas coś zaprawiam Ostatnio na tapecie były buraczki. A jeszcze są na działce. Warzywa masz naprawdę dorodne. A twoje trawy podobają mi się baaaaardzo. Na ostatnim zdjęciu, po lewej stronie co to za trawa? Szukam teraz takich innych jak mam. Robercie ta trawka co ci dałam to na pewno Silver Sceptere. U mnie przezimowała bez problemów. A teraz zrobiła się naprawdę ładna.
Jak dobrze pójdzie to na drugi rok będzie wyglądała tak. Mam ją dwa lata, kupiłam w niedużej doniczce w Centrum Ogrodniczym.
Rozplenice jak u Kapiasów! Cały ogród jak spod igły! Jestem tu stałym zaglądaczem, a teraz łatwiej będzie skojarzyć ogród z Twoją uśmiechniętą buzią Pozdrawiam
Olu zachwycające są te trawy, to rozplenice jak sądzę:
Planujesz jakieś zakupy cebulkowe
a do mnie dzisiaj dotarła przesyłka z karmidełkiem / poidełkiem szukałam długo i w końcu trafiłam takie jak chciałam.
Inne też były fajne, ale na ziemię, a tu koty się szwendają.....