wiesz ja akurat z czarnego zlewu jestem zadowolona, miałam jasny i brudny gorzej wyglada bo nigdy go nie doprowadzisz do idealnej czystości. a czarny tak. bardziej wkurzają mnie zacieki przy bateriach .. i samo doprawadzanie blatu do blysku
piekna roslina
czy macie może zdjęcia jesiennych przebarwień?
liść ma ładny błyszczący, pokrój wielopniowy? ta kora jest jasna czy taka bardziej jak u lilaków?
przyrost metrowy to bardzo dużo! czy lubi cięcie i czy potrzebne czy sama się krzewi?
u mnie mialaby być na środku ogrodu czyli totalna patelnia i nieosłonieta, da radę?
Aniu, kalinę sztywnolistną możesz spokojnie wykreślić (lubi cień): szturpak wąski, wolnorosnący, potrafi przemarzać (liście te zimozielone) i wtedy się odbudowywuje wolno. Mam 5 szt. 10-letnich (uwielbiam ją), więc Ci odradzam. Żaden dereń też nie spełni tych założeń. Postaw na pewniaki.
Kasiu dziękuję. szukałam po polskiej nazwie wątku
czyli zimuje bez problemu i ładnie przyrasta. pokrój mi odpowiada bo ja poszukuje czegoś wielopniowego, twoj taki jest z tego co widzę?
powiedz kupowałaś go stacjonarnie czy mozesz coś z neta polecić?
jesienne przebarwienie raczej żółto-miedziane, nie czerwonawe?
Kurcze nie pamiętam - cytrynówka ze spritem... ale niech będzie...
nalewek u mnie pod dostatkiem więc jest czym się raczyć, a kolejna już się robi - z pigwowca Tym razem inny przepis, będzie z miodem i cukrem trzcinowym...
Aniu na przeniesienie suszarki nie ma szans- tym bardziej tam, gdzie pytasz- na ścianie garażu jest drewutnia, co już zmniejsza szerokość/pas wolnego miejsca- tam by się wręcz przejść nie dało, a jak układać drewno, czy kosić, taczkami przejechać- niewykonalne. Poza tym na ścianie tej właśnie mam wyrzut zewnętrzny od odkurzacza centralnego, więc wiesz...dla prania nie byłaby to najlepsza opcja
Derenie i trawy to fajny pomysł, tylko się obawiam, że derenie będą mi rosły "w szerz" i w pewnym momencie rozwieszenie prania będzie awykonalne. Chciałabym coś raczej wąskiego i do 2-3 m Musze sobie to chyba wyczarować
Bardziej Aniu stawiałabym na poszerzanie wiedzy ogrodowej, fakt-o modnych roślinach więcej się pisze itd.Ale zakładam, że nawet jak coś super-modne, a nie wpadnie Ci w oko-to za nic nie posadziszU mnie początki wiedzy ogrodowej to dopiero były marne-wierzba hakuro i tuje
a wiesz Aniu,że wczoraj byłam na szybkiej kawie u koleżanki i rozmawiałyśmy od kuchni-ona ma taką 3-letnią i czarny zlew.Zastanawiałam się właśnie,czy swój zlew wymieniać.Mówiła mi, że mocno widać osad-regularnie mocno go czyści-ale nie dopytałam czym-a potem olejem naciera. Mój jasny też zachodzi osadem z herbaty, kawy...