Wiklasiu, obowiązkowo na karteczce, bo nawet jeśli wymówisz nazwę, to kto to zapamięta? Sfotografowałam Ci nawet w szkółce karteczkę, ale okazuje się, że nawet tam mogą się trafić błędy
Aguś, nie, ja jednak od razu i bez walki oddaję Tobie pierwsze miejsce. Trzeba jednak mieć już osiągi, aby stawać z Tobą w szranki Białe liatry są przepiękne, ale właśnie wczoraj u Danusi mnie olśniło, że na rabacie z pokładającymi się Annabelle trzeba mi więcej fioletu, różnych odcieni fioletu. Niniejszym przemianowuję rabatę z "Annabelle" na rabatę fioletową! Dosadziłam tam właśnie floksy i liatry. Jest już Caradonna. I trochę miejsca na inne, na razie bliżej nieokreślone Prawda, że tu trzeba fioletów?
(nie patrzymy na sponiewierane Annabelle, jutro zrobię z nimi porządek)
Świetna fontanna.... Gdzie ją kupiłaś? Już widzę miejsce dla niej u siebie
Cudny hibiskus. Mam dwa, ale w innym kolorze . Początki ich były masakryczne, ale teraz wzięły się trochę.... Drugi rok kwitną. Ale ten Twój ma niesamowity kolor. Kilka takich przydałoby się u mnie.
Pozdrawiam
bordowe kloniki są na ogniskowej i też mają brązowe w nóżkach ....tylko to młodziutkie nasadzenia i narazie szału nie robią
mam chwilami serdecznie dość swojej pracy -z chęcią bym się zajęła roślinkami ,ale nie wiem od czego zacząć i czy jest się w stanie z tego utrzymać ( wcale kokosów nie pragnę ,ale na opłaty i jedzenie dobrze by było )
Basenowa skończona 2 dni temu -najmłodsze dziecko w ogrodzie -trawy spore ,to wydaje się starsza
za płotem doszedł jeden dom i drugi w dalszej odległości się buduje ....ja z przodu domu mam sporo sasiadów ,jedynie tyły puste i oby tak zostało jak najdłużej
może też nie poznałaś ,bo teraz najwięcej działam na nowej części
A Ty jeszcze w dwupaku ? ....Nineczka coś się nie śpieszy trzymam kciuki i mobilizuję dziecię do wyjścia
Ale SUPER! Po prostu rewelacja i bez porównania z szarością .
Odnośnie kostki. Teraz już za późno, ale mogliście zrobić sobie jakby dwa poziomy. Jeden - zrównany z gminnym chodnikiem od frontu i póżniej dać jeden (lub dwa) schodek i za domem zrobić kostkę niżej.
Bo jak podniesiesz rabaty, to nie będą za wysokie w stosunku do ogrodzenia?
U mnie są łuki i mam krawężniki. Po prostu na „zakręcie” krawężniki są docinane .
Danusiu kolorystyka odgapiona od Ciebie jesteś dla nas wzorem do nasladowania
niestety sama nie umiem tak wymyślać iodgapiam od najlepszych,
tylko rośliny może troszkę inne -staram się sadzić ,to co chce u mnie rosnąć -
akurat na tej rabacie jest skupisko drenażu -od rynien chyba i w połowie jest wieczne bagno .....
w zeszłym sezonie posadziłam na niej 30 jeżówek -po 10 pomarańczowych ,kremowych i limonkowych -nie wiem czy jest tam teraz w sumie z 5 sztuk wrrr....
Twoją diabelską też mam w kolorystyce odgapioną -oczywiście do Twojej ,to jej dalekooooo ale kolory bordo,pomarańcz ,niebieski ,fiolet -i pełno śmiałka