Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 12:10, 07 maj 2014

Do góry
Ja miałam meldunek, że w Pszczynie, po naszym wyjeździe, też przymroziło. Ciekawe jak tam mój ogród...
O róże się nie martwię, dadzą radę, ale lilie już wielkie...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:08, 07 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Do kwitnących hortek jeszcze trochę...najpierw lilie i róże

Kasiu nie wiem czy liliowce w tym roku zakwitną u mnie Na razie nic na to nie wskazuje.
Starorzecze na górce 22:10, 06 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
a jak u ciebie po przymrozkach ?
wszystko dobrze ?
ja dopiero zalapalam ze ty mieszkasz gdzies kolo mnie

No gdzies chyba niedaleko

Nie okryłąm nic, bo wyjechałam.

I rodki, które kwitły poparzone Nawet nie mam dobrze sfotografowanych. Wilce, co je też w ubiegłym tygodniu przesadziałam w ogródek, też w 1/2 zdechlaki

Na szczęście lilie OK, reszta też chyba OK (choć nie wiem, czy mieczyki i perukowiec sobie poradziły... jutro obejrzę dokąłdniej)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:01, 06 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wróciłam do domu, zrobiłam szybki obchód iiiii przymroziło mi dzisiaj marikena, grujecznika, perukowca, bergenie...

Mnie też lilie pomroziło ale w poprzednie noce , w ta już mrozu nie miałam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:35, 05 maj 2014

Do góry
Do kwitnących hortek jeszcze trochę...najpierw lilie i róże
W cieniu - zacieniona 16:42, 05 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Mnie też się podoba ,a wsadzona do gruntu zrobiła się taka gruba i boczne pędy ma,a te lilie u mnie to Lankton,dużeU nas też zimno też przyszłam wcześniej
Roslinki u was większe...jednak jest bardzo duża różnica w wegetacji...nawet pomiędzy miastem a Z.
U mnie pod balkonem róże mają pąki kwiatowe..a na Z. na razie wychodzą pąki liściowe.
W cieniu - zacieniona 16:38, 05 maj 2014

Do góry
Mnie też się podoba ,a wsadzona do gruntu zrobiła się taka gruba i boczne pędy ma,a te lilie u mnie to Lankton,dużeU nas też zimno też przyszłam wcześniej
Moja działka. 16:33, 05 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia te po prawej lilie to Lankton
Wysokie...
Moja działka. 16:31, 05 maj 2014

Do góry
Bogusia te po prawej lilie to Lankton
Moja działka. 15:10, 05 maj 2014

Do góry
I jeszcze pare fotek
Wilczomlecz.

Czosnek jakiś marny.

Irysek od Halinki.

Maje lilie .

Na Francuskiej 13:26, 05 maj 2014

Do góry
A tak teraz wygląda mój garaż: wszystkie rozsady, mateczniki pelargonii z ub. roku, lilie, są tam schowane. Może jutro znowu wrócą na dwór, na ciepełko

lilie w donicach już mają pączki

moje sadzonki pelargonii: na 24 sztuki tylko 5 ma pączki. Wsadzę je do ogrodu

i pomidorki koktajlowe, na razie malusie, ale jestem z nich dumna, że ho ho
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:39, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kolejna nieplanowana na ten sezon zmiana, ale przez nornice konieczna. Wykopałem co zostało, a reszte zaorałem, aby zlikwidować wszystkie tunel, w pozostałe na wszelki wypadek dosypałem trutki i zakopałem, ale mimo wszystko troszkę się wycwaniłem. Lili już mi nie zje bo posadziłem w twardych doniczkach, teraz niech mnie... no wiecie co

Tutaj na efekt będzie trzeba troszke poczekać, ale jesienią dosadze troche tulipanów.
Posadzone tylko różowe rośliny, firletka, astry, lilie, orlik, bukszpany, troszke traw, pysznogłówka, rozchodnik coś co nie wiem czym jest . Ma być busz i tyle.

Rabata bardzo ładna, ja zawsze sadzę cebule w doniczkach będzie kwitł mój najnowszy jesienny nabytek
pozdrówka fajnie macie ze świętem azalii dla mnie to wyprawa przez całą Polskę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:29, 04 maj 2014

Do góry
Kolejna nieplanowana na ten sezon zmiana, ale przez nornice konieczna. Wykopałem co zostało, a reszte zaorałem, aby zlikwidować wszystkie tunel, w pozostałe na wszelki wypadek dosypałem trutki i zakopałem, ale mimo wszystko troszkę się wycwaniłem. Lili już mi nie zje bo posadziłem w twardych doniczkach, teraz niech mnie... no wiecie co

Tutaj na efekt będzie trzeba troszke poczekać, ale jesienią dosadze troche tulipanów.
Posadzone tylko różowe rośliny, firletka, astry, lilie, orlik, bukszpany, troszke traw, pysznogłówka, rozchodnik coś co nie wiem czym jest . Ma być busz i tyle.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:57, 04 maj 2014

Do góry
Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale co mnie samego dziwi, jestem zadowolony tym bardziej, że wszystkie rośliny miałem. Kilka roślin jednak będzie trzeba nabyć, sporo rzeczy dokończyć itd.
W dzisiejszy słoneczny dzień rabata prezentowała się następująco.
Patrzymy w lewo i w prawo... no i piesek się załapał.

Mój jakże ukochany płot po części będzie przykryty, a za ciurkadełko dosadze jeszcze czerwonego berberysa... troche ciasno ale jakoś go tam wcisne

Są tutaj lilie, liliowce, trawy i naparstnica(ta delikwentka przyszłą tu na gape, taka rada nie wrzucajcie nasienników naparstnic na kompost, rosną wszędzie, chociaż czasem to zaleta

Kłaniam się pięknie. 19:49, 04 maj 2014

Do góry
Kłaniam się pięknie wszystkim zielono zakręconym.
Wlaśnie zakładam swój trzeci ogród.
Pierwszy był na piasku.Położony na skraju lasu i częściowo ocieniony rosnącymi tam sosnami.
Całe lato czułam się jak strażak latając godzinami z wężem do podlewania.
Lata ulepszałam glebę targajac wory gliny, przekompostowanej kory , kompostu.Cudnie tam rosły lilie.
Jak piaseczek przemienił się uprawną ziemię ,przeszliśmy z mężem na emeryturę .Kupiliśmy dom na Mazurach aby być bliżej córki, mieć świeże powietrze, spokój.
Dom miał ogród, który był nie uprawianyod 15lat.Łany podagrycznika, perzu ,pokrzyw.
Oszczędzę Wam opisu tej harówki aby to wszystko oczyszczyć. Miał cudowną glebę na której wszystko rosło jak szalone.
Przeniosłam wszystkie rośliny z poprzedniego ogrodu oddalonego o 140 km.
Nie nacieszyłam się nim długo .Po 2 latach mój mąz rozchorował się i zmarł.
Teraz mieszkam u córki. Zakładam ogród przy nowo pobudowanym domu.
Cudna działka , położona na skarpach ale ziemia to glina
Glina porośnięta perzem, skrzypem.
Znowu ryję , wydzieram po kawału chwaściskom i glinie miejsce na moje po raz drugi przenoszone rośliny tym razem tylko 60 km .
Dodawałam glinę do pasku w pierwszym ogrodzie, dodaję teraz piasek do gliny .
Pozdrawiam Babi
W cieniu - zacieniona 20:44, 03 maj 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ciekawa jestem tego cytrynca jak zakwitnie U mnie tez jakas plaga slimakow, pedrakow i juz w ziemi pozjadaly mi lilie Jak posypalam nienieski proszek to dopiero zobaczylam ile tego. Pozdrawiam serdecznie
Jednoroczny...to będziemy czekać razem na kwitnienie.Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 20:42, 03 maj 2014

Do góry
Ciekawa jestem tego cytrynca jak zakwitnie U mnie tez jakas plaga slimakow, pedrakow i juz w ziemi pozjadaly mi lilie Jak posypalam nienieski proszek to dopiero zobaczylam ile tego. Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 20:32, 03 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Danusiu jak pięknie Ci wszystko kwitnie! Czosnek tegoroczny??? U mnie w zamkniętych pąkach jeszcze!
I dobrze widzę? Kalina też kwitnie już??? Niesamowite, ja opóźniona jestem bardzo...

Pamiętam Twoje lilie po gradzie w zeszłym roku, tak mi było ich szkoda...Nie martw się o przymrozki, teraz prognozę oglądałam, mamy mieć +2

Pozdrawiam Danuśka I dziękuję za słowa otuchy

Kasiu tak juz kwitnie czosnek u mnie Kalina rowniez, nawet juz oprysk robilam bo mszycy tyle.
W tym roku nie zauwazylam., ze lilie mi stonka zjada a w ziemi pędraki, dopiero jak posypałam to ruszyly ale polowe lilii mi nie wyszło i sie zastanawiam czy to nie mroz jednak je zniszczyl. Pozdrawiam i oby nas omijały mrozy, grady i inne kataklizmy.

Liliowo i kolorowo:) 20:09, 03 maj 2014

Do góry
Danusiu jak pięknie Ci wszystko kwitnie! Czosnek tegoroczny??? U mnie w zamkniętych pąkach jeszcze!
I dobrze widzę? Kalina też kwitnie już??? Niesamowite, ja opóźniona jestem bardzo...

Pamiętam Twoje lilie po gradzie w zeszłym roku, tak mi było ich szkoda...Nie martw się o przymrozki, teraz prognozę oglądałam, mamy mieć +2

Pozdrawiam Danuśka I dziękuję za słowa otuchy

Ogród z łezką 19:53, 03 maj 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu teraz czytam jakie kataklizmy u Ciebie, wspolczuje bo wiem jakie to uczucie bo w zeszlym roku tez mi grad tak poniszczyl i jaki czlowiek jest zly. a u mnie sucho i nic nie podlało a deszcz bardzo potrzebny. Teraz to sie martwie, czy nie wymrozi bo zimno tam jest koszmarnie i czy rano biało nie bedzie. Wnerwia mnie ta pogoda bo co rusz jakies anomalie pogodowe i nic nie zrobimy Pozdrawiam serdecznie

Pamiętam Twoje lilie w zeszłym roku po gradzie...nawet o Tobie myślałam, jak swoje lilie poszarpane oglądałam...ale u mnie będą kwitły, nie jest najgorzej.
Nie wymrozi u nas Danusiu, dopiero prognozy oglądałam, u nas w nocy ma być 2 stopnie, potem już tylko cieplej...z burzami
Buziolek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies