Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Zagospodarowanie rabatki 20:41, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lilie pasują ale powinny rosnąć pomiędzy różami, a tu gdzie lilie posadź coś wyższego na pniu, żeby korony górowały nad różami. Ogród nie będzie pusty i nudny.

Wokół rabatki posadź obwódkę z bukszpanu.

Przepraszam za krzywy rysunek, ale coś ręka mi drży

1. Lilie przesadzone w róże (najlepiej białe wszystkie
2. Trzmielin na pniu (żółte)
3. Lawenda Hidcote
4. Obwódka z bukszpanu gęsto posadzona i ładnie przycięta

Dodaj też jeszcze jedną różę. Obok tych.

Pani Danusiu ... udaje mi się stworzyć na nowo rabatę dzięki Pani podpowiedzi i troszkę własnej wyobraźni
Jest trzmielina , są bukszpany , jest lawenda i będą lilie

Proszę spojrzeć do linku :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4565-i-co-dalej-w-moim-ogrodzie?page=3

Jak dosadzę bukszpanów ... jak zakwitą róże Chopina które mam do posadzenia w środku rabaty to pokażę

Dziękuję ślicznie ♥
Kwiaty z ogródka Marty :) 18:14, 01 cze 2014

Do góry
coraz bardziej odgrodzona od ulicy...

lilie troszkę zostały obżarte, pryskałam juz drugi raz i jest lepiej

ta róża bardzo ucierpiała podczas remontu nawierzchni, o dziwo w tym roku zakwitła i ma się nieźle

i hortensja - najprawdopodbniej pinky winky
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:47, 01 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i powoli zaczyna się to na co czekam najbardziej... lilie i liliowce.
Lili w tym roku u mnie ubyło przez przeóbke rabaty i nornice, ale będę to naprawiał

Liliowce zaczęły obficie wypuszczać pędy kwiatowe... niestety opóźnione tegoroczne nowości nie zakwitną, ale nawet tego nie komentuje.

Łukasz podzielę się z tobą liliami jesienią

Mój 4 arowy azyl... 23:56, 31 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wpadam na chwilę, bo ledwo żyję. Narobiłam się dzisiaj bardzo. Przycięłam cisa, jedną kostkę bukszpanową, berberysy i wycięłam kawałek trawnika - znowu - pod żurawki Pod darnią było pełno kamieni, 'bawiłam się' w wybieranie. Sadzić będę w poniedziałek.
Lilia - wczoraj jedna, dziś już dwie

Lilie już kwitną?To Lolypop...też je mam.Pozdrawiam.
Brzydka zielona woda w stawie 21:01, 30 maj 2014

Do góry
W tej chwili w stawie i wokół stawu mam zbyt dużo gatunków roślin. Znudziło mi się i chcę zrobić staw mniej "'pstrokaty". Irysów za to będzie mnóstwo, do tego lilie wodne no i rośliny natleniające. Czekam z niecierpliwością na lepsza pogodę, żeby można było wreszcie zacząć prace.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:34, 30 maj 2014

Do góry
Aniu co ja bym dał za taką wsiową niby mam dwie, ale w całości nie stanowią nawet 1/5 twojej. W przyszłym roku dorobie się kolejnej, ale wiem, że to ciągle mało. Róże piękne, ale nikt mnie do nich nie przekona
Piwonie.. kolejna konieczność konieczna... ciekawe czy na piasku będą rosły.
Ps mnie lilie już zakwitły pomarańczowe azjatki ale zawsze coś.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:19, 30 maj 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Aniu piwonie to masz królewskie .
Pozdrawiam

Pierwsze piwonie mam Białostockie od Mamy.. a potem co w ręce wpadło, a potem co się zamarzyło... i mam ich sama nie wiem ile.. ale połowa to maluszki...
Obrazki się skończyły.. to lilie też już prawie, prawie... pierwsze lilie też mam białsotockie... bo to mama mnie zaraziła kwiatami dając mi to i owo na początek..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:53, 30 maj 2014

Do góry
Łukasz zachwycasz swoją wiedzą, umiejętnościami w doborze roślin. Nową rabatę już chwaliłam, pozostałe zresztą też, już widzę jak będzie pięknie jak ruszą lilie i liliowce. Przyjdę zobaczyć na pewno. (Dodatkowy plus za segregację odpadów)
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:39, 30 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

W sierpniu jestem

Jesteś u siebie czy u mnie??? Bo spędzam dziewczynki na wycieczkę (aluzja, bo czytasz dokładnie co u kogo piszę.... szacun wielki.. za ten wyczyn) .. ale jak byś była u mnie to radosć nie mniejsza
Lilie kwitną, z dnia na dzień coraz wiećej, tylko dlaczego tak zimno.. całe +10.. koszmar...
Piękne odbicie w wodzie....... mi się podoba, pomimo szrekowej wody ..

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:01, 30 maj 2014

Do góry
No i powoli zaczyna się to na co czekam najbardziej... lilie i liliowce.
Lili w tym roku u mnie ubyło przez przeóbke rabaty i nornice, ale będę to naprawiał

Liliowce zaczęły obficie wypuszczać pędy kwiatowe... niestety opóźnione tegoroczne nowości nie zakwitną, ale nawet tego nie komentuje.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:08, 30 maj 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Aniu zdjęcia słodziaśne , ja też tego poskrzypkowego dziada miałam na liliach, zamordowałam go chemią. Bo się brzydzę dziada takiego hi hi hi. W zeszłym roku zjadły mim lilie .
Pozdrawiam

Madzia dziękuję Mówisz że tak chemią go? A on taki ładny Ja ręczną eksterminację prowadzę w tym przypadku chociaz ostatnio machnęłam szałera chemią na mszyce bo zgroza ile tego było to może i ten czerwony sobie pojadł Lilii szkoda. Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 21:26, 29 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Krzewuszkę masz Bogusiu ładnie poprowadzoną ja te swoje co rosną z przodu porządnie poprzycinam bo zrobiły się za szerokie a między nimi jest kalina i boję się, że ją zagłuszą a lilie będą kwitły no i bodziszek ładnie się rozrasta a jak pomidorki?
Prowadzę ją w formie parasola,bo pod spodem podsadziłam ja serduszką.
Z pomidorów chyba nic nie będzie,były już pozawiązywane owoce wielkości wisienek...grad sie z nimi rozprawił...
Nie wiem jak teraz wyglądają...nie zaglądam na Zacienioną,bo Z.po operacji nadal w szpitalu.
W cieniu - zacieniona 21:09, 29 maj 2014

Do góry
Krzewuszkę masz Bogusiu ładnie poprowadzoną ja te swoje co rosną z przodu porządnie poprzycinam bo zrobiły się za szerokie a między nimi jest kalina i boję się, że ją zagłuszą a lilie będą kwitły no i bodziszek ładnie się rozrasta a jak pomidorki?
Na Francuskiej 19:26, 29 maj 2014

Do góry
Iwonko, dla Ciebie i innych zaglądających - nowe zdjęcia, cyknięte na szybko w deszczu.

Zacznę od hortensji ogrodowej w donicy Uwielbiam ją w takiej postaci

Lilie w donicach- pąki są, ale spodziewałam się większej ilości. Zobaczymy, jakie będą kwiaty.

Kwiatowy ogródek Monteverde 12:59, 29 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, nadrobiłam troszkę zaległości U Ciebie już lilia kwitnie? Chyba z wiosennego zakupu i podpędzana w doniczce?

Tak Vivo kwitnie z doniczki ale nie podpędzana rosły w donicach na tarasie w rajskim wyciągnęłam tylko z piwnicy nawet ziemi im nie zmieniałam tylko podsypałam osmocote to są lilie niskie ale zaraz rozkwitną już "józefki" które mam w ziemi i też nie pędzone pozdrówka
Ogród Danuszy - odsłona 2 12:38, 29 maj 2014

Do góry
trochę kwiecia

krzewuszka zaczyna kwitnąć

lilie wodne

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:47, 29 maj 2014

Do góry
Aniu zdjęcia słodziaśne , ja też tego poskrzypkowego dziada miałam na liliach, zamordowałam go chemią. Bo się brzydzę dziada takiego hi hi hi. W zeszłym roku zjadły mim lilie .
Pozdrawiam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:16, 29 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Aniu- zdjęcia super. Też -od kiedy mam lepszy aparat - uwielbiam robić takie zbliżenia. Oczywiście ładne są jak jest co obfocić, ale jak widzę, to nawet wstręciucha , robaka ustrzeliłaś. I jak się prezentuje?
Ale nie ma co- ogródek piękny, to i zdjęcia nie mogą być inne.

Buziak, a na fiołki się piszę. Pamietasz

Dziękuję Kasiu za pochwałę fotek A ten wstręciuch to taki ładny - no w każdym razie mnie siem podoba - jednak no niestety - lilie podobają mi się bardziej
O fiołkach pamiętam oczywiście, że tak ... Posłać Ci je? Miałam zamiar do Kindzi je dostarczyć ale Kindzia nie wracała do Pszczyny przed Bogdzią a ja i tak nie byłam w posiadaniu autka więc nic mi z tego nie wyszło....
Fajnie bylo Cię zobaczyć na fotkach
W cieniu - zacieniona 21:47, 28 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu Twój ogródek się odnawia jak Feniks z popiołu będzie dobrze
...odnowi się...ale ile to potrwa? Cały sezon stracony.Ciekawe,czy lilie będą kwitnąć....
Moje zmagania ogrodowe 20:06, 28 maj 2014

Do góry
Marta, w ogrodzie mnóstwo pracy, niepotrzebnie brałam się za robienie rabaty przed płotem - podłe miejsce do pracy - glina pomieszana z dachówkami i cegłami (pozostałości po starej drodze), a w tym wszystkim rośnie perz i skrzyp. Kręgosłup odmówił posłuszeństwa i domaga się kilku dni urlopu. Upały dały się we znaki trawnikowi, który brzydko wygląda, więc latałam i wszystko podlewałam (pewnie i dlatego kręgosłup siadł). Ale nie narzekam, kwitną orliki (zakochałam się w nich dzięki Małej Mi), naparstnice i czosnki, zaraz zakwitną jeżówki i lilie, także coś się dzieje ciągle
Żurawki od Igi żurawkowej (dokładniej mogę Ci na PW podać), mam już u niej specjalny rabacik i sadzonki bez niespodzianek, więc najczęściej u niej się zaopatruję.

W balii tym razem bez hortensji, które w takim słońcu nie wytrzymywały, a aksamitka i pełne petunie/surfinie dają radę (dosadziłam jeszcze z przodu małą hostę i "chochlę", która gdzieś w cieniu się marnowała)

nowy pierwiosnek

i ptaszek, który usilnie od kilku dni próbuje wejść do domu (tu akurat uciekł w inne miejsce, ale generalnie siedzi na kuchennym oknie i nas podgląda )

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies