Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 22:27, 05 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Agatko miłego dnia jutro.

Bożenko, dziękuję, Tobie również i dnia, i najpierw tej nocy dobrej, spokojnej zyczę. Lecę do Twojego wątku poczytac sobie
agatanowa 22:51, 05 cze 2014

Dla Ciebie, Bogdziu.

Takie oto kwiaty miałam na ślubie, jak widać nie skłamałam z ulubioną kolorystyką A zamiast tradycyjnej pary gołąbków (często z Matką Boską) za plecami wisiały tylko kwiatki w probówkach

Katkak 23:00, 05 cze 2014

Agatka jak tam dzisiaj? Lepiej nastrojona? Ściskam
Bogdzia 23:03, 05 cze 2014

Agatko cudnie, bardzo mi sie podoba a ten bukiet z ostatniego zdjęcia to arcydzieło.
malgorzata_s... 23:09, 05 cze 2014

Cały wystrój cudny Delikatny i bardzo wdzięczny Pozdrawiam Agatko
mira 23:43, 05 cze 2014

MarekW napisał(a)
no nawet się nie ujawniła a co do nasadzeń to nie lilie a asfodele czyli złotogłowy - takie białe z ciemnymi żyłkami A w Krasiczynie to byłem nawet dziś, ale służbowo i nie miałem czasu na zwiedzanie parku niestety. Prawdę mówiąc to przydałby się tam ogrodnik bo trochę brakuje dobrej ręki.

O to ja popieram, bo jest tam pięknie, cudny park tylko sporo pracy trzeba wykonać, ja niestety nic nie przywiozłam brzydko było to może mniej widziałam hehe
Mala_Mi 23:52, 05 cze 2014

MarekW napisał(a)
no nawet się nie ujawniła a co do nasadzeń to nie lilie a asfodele czyli złotogłowy - takie białe z ciemnymi żyłkami A w Krasiczynie to byłem nawet dziś, ale służbowo i nie miałem czasu na zwiedzanie parku niestety. Prawdę mówiąc to przydałby się tam ogrodnik bo trochę brakuje dobrej ręki.

Fakt... ale te stare drzewa kocham w Krasiczynie .. i jak tylko tam jestem.. to do parku mus zajrzeć

agatanowa 23:52, 05 cze 2014

Kasik napisał(a)
Ależ kanciki Mężuś wypracował. Pochwały godne i wcale się nie dziwię, że dumny jest ze swojej pracy. Poidełko cudne- o takim myślę, ale czekam na jakąś okazję. Kwitnąco u Ciebie.
Róża piękna; w tym roku -wiosną- też ją posadziłam i kilka innych, ale rachityczne jakieś. I te pączki u mnie też jakby zasychały- to chyba od deszczu i zimna. Kindzia mówi, że róże dopiero w trzecim roku pokazują się w całej krasie- trzeba czekać.

to dobra wiadomość, bo moich część też spiczniała, niewielka. Może do czasu, kiedy mają pokazać krasę nie padną

wyrwałam dziś 2 wilki spod Eden Rose (ta mnie zachwyciła: kwiat piękny, wielki, cięzki gną się pod nim gałązki i liczny, a mam ją pierwszy sezon przecież) i drugi spod Cinderella (ta dopiero w pąkach niewielkich). Zrobiłam to niefachowo, bo nie wycięłam po uprzednim podkopaniu się, tylko po prostu wyrwałam. Mam nadzieję, że nie zaszkodzę roślinom.

tych jeszcze nie umiem dobrze pielegnować, a już mi zaczęła chodzić po głowie Elmshorn, co to ją ma Mała Mi
agatanowa 23:56, 05 cze 2014

Katkak napisał(a)
Agatka jak tam dzisiaj? Lepiej nastrojona? Ściskam

a jakże! dziś obiektywu nie zepsułam, więc jest dużo lepiej

No i wsadziłąm sadzonki do donic (a czekały już z 2 tyg, aż od tego zmarniały). Na razie wyglądają nedzowato, ale może się zabiorą po wsadzeniu

No i trochę popieliłam (przez co wstać z kanapy nie mogę i chyba całą noc przesiedzę na ogrodowisku )
agatanowa 00:11, 06 cze 2014

mira napisał(a)

O to ja popieram, bo jest tam pięknie, cudny park tylko sporo pracy trzeba wykonać, ja niestety nic nie przywiozłam ...

gdyby tak kazdy zaczął przywozić, co mu się spodoba... ooo, Mała Mi np. stare drzewa by wywiozła

na marginesie: a zauwazyliście, że deby i lipy mają tabliczki pamiatkowe z imionami dzieci rodu Sapiehów i datę urodzin? wzruszające