Kręcę się wokół tego samego, ale trudno wymyślić mi już coś nowego. Narysowałam coś takiego. Różnice niewielkie. Pokazywałam wcześniej podobny projekt z kółkiem i dwoma zejściami z tarasu. Teraz jedno zejście i kółko większe,a mimo to wydaje mi się, że optycznie ogród na planie z większym kółkiem wygląda na większy, niż z mniejszym. A może za wielkie to rondo? Nie wiem też czy tak jak kiedyś proponowała inka74 poszerzyć ścieżki - zejście z tarasu + ta biegnąca w poprzek ogródka. Wprowadziłam też jeszcze jedną ścieżkę, jakoś mi tam pasowała, bo nawiązuje do ścieżki do furtki. Można tam np. jakąś rzeźbę postawić.
Można jeszcze spróbować zamiast ronda zrobić kwadrat ale nie wiem czy by się wszystko niezakwadraciło - chyba rondo trochę łagodzi całość.
Co myślicie?
wersja 1
rabaty takiej samej głębokości
wersja 2
rabaty przy płocie o 1m szersze od tych przy tarasie,gdybym czymś żywopłotowym obsadziła płot to reszta miejsca na rabatach (przy płocie i przy tarasie) byłaby wizualnie zbliżona.
Iwonko, popatrzę jeszcze jak radzisz - jak to wyglądałoby z okiem, ale to jutro, ka będzie jasno

I ten środkowy pin też mi się podoba - super go określiłaś - połączenie geometrii z buszem

A łamańca z kółkiem nie da się sensownie połączyć, ale nawet nie wiem czy jeszcze chcę

tu jeszcze piękności Vity. Rewelacja
https://pl.pinterest.com/pin/807340670700092738/