Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Gosialuk 07:43, 22 maj 2021

Kawał rabaty zrobiony. Jak ładnie wygląda przy tym areale trawnika. Faktycznie odsunięty kancik zrobiłby takie wykończenie jak u Danusi. Ja akurat mam z tym problem, bo dosadzam do samego brzegu, żeby chwasty nie rosły, choć w pobliżu domku się staram przynajmniej taki rowek wokół rabatek robić, żeby się odróżniały.
Fajnie, że róże już w pączkach. Ciekawe jaki ten rok będzie dla nich.
Na razie czekam aż rozkwitną orliki.
danuta_szwajcer 10:45, 22 maj 2021

Ładny ten wielosił, Ula a w tej skoszonej trawie to nie gromadzą się ślimaki? U mnie plaga straszna, nawet irysy mam pozjadane, mokro to im dobrze. Już za chwile będą róze Pozdrawiam i miłej soboty u nas znowu deszczowo Zarosne trawskiem.
Urszulla 12:15, 22 maj 2021

Gosialuk napisał(a)
Kawał rabaty zrobiony. Jak ładnie wygląda przy tym areale trawnika. Faktycznie odsunięty kancik zrobiłby takie wykończenie jak u Danusi. Ja akurat mam z tym problem, bo dosadzam do samego brzegu, żeby chwasty nie rosły, choć w pobliżu domku się staram przynajmniej taki rowek wokół rabatek robić, żeby się odróżniały.
Fajnie, że róże już w pączkach. Ciekawe jaki ten rok będzie dla nich.
Na razie czekam aż rozkwitną orliki.

Co roku robiłam rowek i wkurzam się bo tam chwastowisko się robi. Raczej odwrócę darń do góry nogami żeby było na płasko i można było po tym jeżdzić kosiarką a latem spryskam rundapem. Ja mam lekko wyniesione rabaty.
Urszulla 12:20, 22 maj 2021

danuta_szwajcer napisał(a)
Ładny ten wielosił, Ula a w tej skoszonej trawie to nie gromadzą się ślimaki? U mnie plaga straszna, nawet irysy mam pozjadane, mokro to im dobrze. Już za chwile będą róze Pozdrawiam i miłej soboty u nas znowu deszczowo Zarosne trawskiem.

Kulki pójdą w ruch bo u mnie też plaga. Trochę chcę ograniczyć rośnięcie chwastów. Ślimaki liliowców nie jedzą
Urszulla 19:03, 22 maj 2021

Liliowcową widzę z okna domu, ale fotki nie mogę pokazać bo wtedy dom sąsiada mam w kadrze. Dlatego zdjęcie jest z innego ujęcia i widać mój kompostownik pod oknami(który się przerabia do przyszłego roku pod upatrzone róże).

Liliowcowa ma z przodu obwódkę bodziszkową a z tyłu musi Sylwia przypomnieć co mi dawała bo zapomniałam nazwy pośrodku mam molinie- już je widać bo ciemnozielone są. Na końcu dąb błotny kolumnowy.
Ta rabata to będzie rarytasik lata choć jeszcze nie wygląda.
sylwia_slomc... 21:33, 22 maj 2021

Liriope
Urszulla 12:36, 24 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Liriope

Dzięki za pomoc rosną

Wypionizowałam buka tricolor. Anabelkowa fajnie rośnie, oj ile tam pracy mam a ręce odmówiły posłuszeństwa.

Urszulla 12:39, 24 maj 2021

Gosia czeka na orliki, mam wysokie fioletowe i niższe białe, wszystkie się wysiewają więc rabatka się zapełnia.

Agania 13:41, 24 maj 2021

Ula jeju ale dużo się już napracowałaś w ogrodzie
Plewimy wiem że i tak nie damy rady, ale ogród ma być dla nas nie odwrotnie,
Anabelkowa ładniejsza niż moja, gratulacje dałaś radę
Kalina piękna buki też, ciesz się ogrodem i staraj się wypoczywać
kasiek 19:20, 24 maj 2021

Ojej jak ładnie! Kawał roboty zrobiony. I liowcowa wyspa obiecująca