Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka. 19:10, 20 kwi 2013

Do góry

To lilie u Ciebie Bogusiu? Takie wielkie już? Cudo !!!! A jakie grubaski. Ślicznie wschodzą. Moje stare jeszcze mikroskopijne, albo wcale nie widać...świeżoki dopiero zakopane...oj, przyjdzie mi na swoje poczekać Ale za to Twoje będę szybko podziwiać !
Nigdy nie mów nigdy 11:54, 20 kwi 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Kochana wiosna jak się patrzy
to na ostatnim zdjęciu to agrest? Lilie? Takie duże?
U Ciebie też wszystko przyspieszyło i tulipanek śliczny.
Z robotą brukarską też widzę, że prawie koniec, ale będzie pięknie. Macie pracowity czas.

Tak, agrest na pniu Pod spodem widać korony cesarskie. Ciekawe, w tamtym roku wielka była, ale nie miała kwiatu, zobaczymy jak teraz...
Nigdy nie mów nigdy 11:45, 20 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Witaj Kindziu widzę u Ciebie też już wiosnę a czemu lilie trzymasz w lodówce? pozdrawiam

Tak, wyłazi z ziemi
Już nie trzymam Mus był, nie można było sadzić, wegetację trzeba było zatrzymać
Mój kawałek raju II 00:28, 20 kwi 2013

Do góry
U mnie róże garażowe przekwitły, przycięłam krótko. Czekam aż zakwitną może drugi raz.
U Bogusi chyba zakwitły lilie fioletowe też w garażu.
Rododendronowy ogród II. 21:27, 19 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogdzia. nie dość że przylaszczki, to i zawilce leśne i jeszcze fiołków moc Taki bukiet dostałam od Ciebie

Mam nadzieję ze Ci sie podoba a w poniedziałek do tego wszystkiego jeszcze lilie martagon wyslę.
Działeczka koło Muzeum 20:30, 19 kwi 2013

Do góry
Nie wiem też co można by dać im do towarzystwa z przodu - lilie mają ok 1 m, mieczyki (jeśli to one ) też, dziwaczek tak samo. Róg jest północno-zachodni, ale niespecjalnie ciemny.

Działeczka koło Muzeum 20:23, 19 kwi 2013

Do góry
Dziś wreszcie udało mi się wyrwać na działkę i troszkę podziałać.

Oprócz zagrabienia i oczyszczenia terenu pod trawnik miałam nie lada zadanie. Obdarowana przez babcię dwiema torbami z roślinami, zabrałam się do sadzenia.

Potrzebuję Waszej pomocy w zidentyfikowaniu tego co mam w tym rogu działki.

Ta kępa pośrodku już była, dosadziłam do niej dwie podobne, które dostałam od babci. Czy są to mieczyki?
Potrzebuję czegoś wysokiego z tyłu, za tymi kępami - jest to róg który "ozdobiony" jest zardzewiałą latarnią, którą chciałabym przesłonić.

Z prawej strony zasadziłam znalezione na działce lilie - rosły gdzie popadło więc wsadziłam je razem. Niżej 3 bulwy dziwaczka mirabilis jalapa, których nie widać. Musiałam je wsadzić ale nie wiem czy to ich docelowe miejsce. Ten róg będzie mi tymczasowo służył za przechowalnię roślin, bo leży nieco na uboczu i nie grozi mu stratowanie.
Zastanawia mnie jeszcze ten wiecheć z prawej - wystawały z niego takie łodyżki i coś z ziemi odbija: czy to coś co warto zachować?

Przepraszam za zdjęcia ale robione były na sam koniec, kiedy już sił brakowało i czasu
Nigdy nie mów nigdy 17:11, 19 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kochana wiosna jak się patrzy
to na ostatnim zdjęciu to agrest? Lilie? Takie duże?
U Ciebie też wszystko przyspieszyło i tulipanek śliczny.
Z robotą brukarską też widzę, że prawie koniec, ale będzie pięknie. Macie pracowity czas.
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:26, 19 kwi 2013

Do góry
szachownica - chyba? przesadzałam w zeszłym roku i nie jestem pewna

zakwitł ciemiernik

lilie zazieleniły się i wyciągają łebki do słonka

cebulica

Mazury i mój kawałek ziemi 12:37, 19 kwi 2013

Do góry
U mnie pogoda ok chodź mniej słonecznie niż wczoraj.W niedzielę byłam na giełdzie samochodowej i tam lilie były po 10 zł 6 sztuk ,można było wybierać było 8 rodzai .
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:24, 19 kwi 2013

Do góry
Maleństwa:

Pierwszy żonkil Tete-a-tete - miniaturka:

Te normalnej wielkości, pełne, białe, niedługo po raz pierwszy zakwitną u mnie Mam nadzieję że białe?? Takie kupiłam...

Czosnku niedźwiedziego coraz więcej:

Mini brateczki samosiejki ubiegłoroczne:

I pierwsze lilie w balii wystają spomiędzy bratków:
Nigdy nie mów nigdy 10:12, 19 kwi 2013

Do góry
Witaj Kindziu widzę u Ciebie też już wiosnę a czemu lilie trzymasz w lodówce? pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 23:00, 18 kwi 2013

Do góry
Fajne zakupy Ewa Ja dzisiaj sadziłam biedronkowe lilie, liatry, jeżówki i różę z lidla - ha ha ha - niezłe mamy "centrum ogrodnicze" Cebule lilii w większości dobrze wyglądały (tak na moje oko) co do jednej (lilii) mamm tylko wątpliwości - ale wsadziłam - zobaczymy wyrośnie to świetnie, nie to trudno...
Pozdrawiam serdecznie. Wyśpij się spokojnie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:20, 18 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Ale masz ładną wiosenkę A ja ostatnio tak się staram wykorzystać czas do pracy że nawet nie widzę co już kwitnie... Na pewno jednak nie mam tulipanków jeszcze, hiacynty też dopiero wyłążą... ale dzisiaj chyba widziałam fiołeczki... i prymulki... musze jutro przejść sie po ogrodzie z aparatem bo jeszcze przegapię se wiosnę co nie daj boże
Dzisiaj przesadzałam żurawki - dwie największe podzieliłam - jestem ciekawa czy mi się przyjmą...posadzilam lilie... a jutro ma padać u mnie ponoć.... żałuję bo jeszcze mi tyle zostało do zrobienia...
Ciekawa jestem jakie hortensje bukietowe wybierzesz...

Aniu,ja codziennie klikam zdjęcia,bo niektóre kwiatki szybko przekwitają,a na zdjęciu kwitną i kwitną....
A żurawka napewno Ci się przyjmnie,jest to łatwa do uprawy roślinka
A hortensje wszystkie mi się podobają,ale mam już kupione 2 Limki,więc może jeszcze dokupię i będzie jak znalazł
Aniu a Tobie jakie się podobają ?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:46, 18 kwi 2013

Do góry
Ale masz ładną wiosenkę A ja ostatnio tak się staram wykorzystać czas do pracy że nawet nie widzę co już kwitnie... Na pewno jednak nie mam tulipanków jeszcze, hiacynty też dopiero wyłążą... ale dzisiaj chyba widziałam fiołeczki... i prymulki... musze jutro przejść sie po ogrodzie z aparatem bo jeszcze przegapię se wiosnę co nie daj boże
Dzisiaj przesadzałam żurawki - dwie największe podzieliłam - jestem ciekawa czy mi się przyjmą...posadzilam lilie... a jutro ma padać u mnie ponoć.... żałuję bo jeszcze mi tyle zostało do zrobienia...
Ciekawa jestem jakie hortensje bukietowe wybierzesz...
Liliowo i kolorowo:) 22:27, 17 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Aniu no nie spuscił( ale trzymaj kciuki, tak pachnie ta wiosna zapewne pracujesz chociaz codziennie troszeczke na tyle ile ci czas pozwala tez zawsze jak wracalam z pracy to potem szybciutko do ogrodu))

Danuś ale jest lepiej co? Dobrze, że nie spuścił bo byś poszalała a musisz się całkiem wykurować... Trzymam mocno, żeby to było jak najszybciej. Robię w ogródku ile mogę - pomału to idzie ale do przodu jutro planuję posadzić w końcu moje lilie bo jeszcze nie było kiedy... ale jutro mam taki plan. I będę trzymać kciuki też za to żeby wyrosły
Pozdrawiam Cię Danuś gorąco - to naprawdę wkurzające jak tu wszyscy piszą że robią a Ty musisz czekać, ale zdrowie najważniejsze... Trzymaj się i zdrowiej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:19, 17 kwi 2013

Do góry
Dziękuję za odwiedziny, Parapet obstawiony roślinkami, jak u wszystkich, ja juz część wywiozłam, ale zamówione w marcu lilie przyszły natychmiast, i już miesiąc siedzą w donicach. I jak je wywozić teraz? Zostawię w domu, jak zakwitną, t o dopiero wywalę na dwór, do ziemi. U nas jeszcze przymrozki zapowiadają koło 20-tego. Trzymaj się!
W cieniu - zacieniona 19:59, 17 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bosko kwitną te lilie i mam nadzieję pachną i wiem, że z wielkiego sniegu juz jest wiosna
...masz racje Irenko...nastały piękne,słoneczne dni...nic,tylko się cieszyć późną wiosną.
W cieniu - zacieniona 19:56, 17 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia sadziłam te lilie z doniczek prawie połowa miała taki zielony nalot czy to grzyb?
boje się że mi to w ziemi zgnije.
...powinny być czyste...wygląda na jakiegoś grzyba...ja miałam zdrowe.
W cieniu - zacieniona 17:59, 17 kwi 2013

Do góry
Bosko kwitną te lilie i mam nadzieję pachną i wiem, że z wielkiego sniegu juz jest wiosna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies