Ja Wszystkich odwiedzających mnie przepraszam, że nieraz reaguję z dużą zwłoką, ale... moje oczy to się tylko do baletu nadają... A przeszczepów nie ma...
Melduję, że dziś znalazłam następną nornicę nieopodal tej, którą pokazywałam – czyli Normix działa. Ale w rejonie zakola rabaty – poziom ziemi podniósł mi się o jakieś 10 cm! Przesadzone liliowce podkopane, świeżo posadzone lilie Józefki w powietrzu... Wszystko pięściami wpychałam z powrotem do ziemi... A tam właśnie chciałam dziś nabyte czosnki posadzić!!! Przecież to chamstwo je zeżre!!! ... No nie wiem... żrą czosnki, czy nie żrą?
witaj, znalazłam cię przez ogród dendrologiczny fajnie że ktoś tak blisko ma podobne pasje zauroczył mnie clamatis lilie i oczywiście funki widziałamładne egzemplarze, chyba wpadnę po sadzonki domu nie kojarzę ale chyba przy drodze jak się jedzie do barlinka ?
fajnie będę zaglądać i do ogrodu też chodzę czesto to pewnie się spotkamy
pozdrawiam i zapraszam do siebie
Super, że jest ktoś na forum i to tak blisko No to chyba trzeba będzie na kawkę się spotkać Dom przy drodze do Barlinka - prawa strona, część w kolorze żółtym
A ja dziś po weekendzie pracy w Barzkowicach.Dziś miałem chwilę na bieg po stoiskach, więc obejrzałem wieńce...
... i zrobiłem drobne zakupy. Poza deskami do decou kupiłem roślinki.
Zakupy naprawdę niewielkie, wziąłem powojnik 'Hakuookan', który ma stworzyć kompozycję z różą 'Graham Thomas'. Poza powojnikiem moja pierwsza jeżówka 'Pink Double Delight'. Natomiast na skalniak dojdzie lewizja długopłatkowa 'Little Plum' oraz dziewięćsił bezłodygowy. Wziąłem także jedną sasankę 'Rubra', bo moja niestety nie przeżyła moich przeróbek rabaty.
Jutro wolne, więc ogrodowych prac ciąg dalszy... byle pogoda dopisała
witaj, znalazłam cię przez ogród dendrologiczny fajnie że ktoś tak blisko ma podobne pasje zauroczył mnie clamatis lilie i oczywiście funki widziałamładne egzemplarze, chyba wpadnę po sadzonki domu nie kojarzę ale chyba przy drodze jak się jedzie do barlinka ?
fajnie będę zaglądać i do ogrodu też chodzę czesto to pewnie się spotkamy
Witaj Kindziu- proszę przypomnij mi kto ofiarowywał irysy , lilie itp. a chciał w zamian floksy, bo nie mogę znaleźć. A mam dla niej floksy w sadzonce. Dzięki za pomoc
Poczytałam, obejrzałam.... i dalej do swojego wracam... a ten robal okropny ... za to kowalik cudniasty
Próbowałam naczaić Twoje lilie... wiec kilka z nich ma sporo pączków.... jak nie ochłodzi się na amen to zakwitną....... ale żółtej pączków jeszcze nie widac.... tzn nie widć jeszcze żółtego... a tak wogle to nie wiem która to..... jak zakwitnie bedzie niespodzianka
nie zrezygnuję z przechowywania bulwek
Co roku dokupuję nowe i zwiększam swoją kolekcję.
Bogusiu - ostatnio też zaczęłam chorować na begonie. Przechowywałam mamie kilka bulw i zostawiłam sobie dwie, w maju dokupiłam jeszcze żółtych małych na balkon - kolekcja i u mnie się powiększa
nie zrezygnuję z przechowywania bulwek
Co roku dokupuję nowe i zwiększam swoją kolekcję.
Bogusiu - ostatnio też zaczęłam chorować na begonie. Przechowywałam mamie kilka bulw i zostawiłam sobie dwie, w maju dokupiłam jeszcze żółtych małych na balkon - kolekcja i u mnie się powiększa