Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:35, 20 cze 2020

Do góry
Tar, dzięki .
Magda, fajnie że wpadłaś . Deszcz potrzebny ale jak za dużo to też niedobrze. Miłego rycia .

A dziś działamy z trawnikiem. EM uparł się na glebogryzarkę i dziś przerył miejsce pod trawnik. Teraz czeka nas wybieranie chwastów .
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:19, 20 cze 2020

Do góry
Ciągle pada, nie można się nawet nacieszyć ogrodem, nie wspomnę już o jakiś przyjemnych pracach ogrodowych Trawa rośnie w tempie błyskawicznym, koszenie na okrągło, czekamy tylko na dzień w którym trawa będzie sucha, żeby jakoś poszło Za to roślinki wyglądają na szczęśliwe, dostały naprawdę dużo wody, bujnęły niesamowicie, wszystkie hortensje pięknie rosną (oprócz kilku sztuk zeżartych przez ślimaki).

Rodki kończą, w tym roku Nova Zembla dała niesamowity pokaz, aż klapnęła od ilości i ciężaru kwiatów. Szkoda, że padający deszcz skrócił jej spektakl.

Żurawki 'Lime Marmalade' - bardzo ładnie odbiły, chociaż na wiosnę wyglądały marnie, nie zdążyłam ich podzielić, ale jak widać może jeszcze nie było im to potrzebne.

Klony 'Shirasawy Aureum' też fajnie świecą w leśnym zakątku Wokół nich posadziłam tiarellki 'Pink Skyrocket' - niesamowite, że one mają jeszcze kwiatki! Co to będzie za rok, jak już się u mnie zadomowią!

A tu klony 'Shirasawy Aureum' w innej części ogrodu, bardziej słonecznej, widać, że są przebarwione na bardziej żółty kolor, niż te na leśnej rabacie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:01, 20 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Róże obłędnej urody a naparstnice dają ten "smaczek", kadr z nimi jest niezwykle malowniczny
Ogród bez reguł 10:51, 20 cze 2020

Do góry
Magara napisał(a)
Asia, te Twoje zdjęcia to zawsze jakieś takie mega optymistyczne są, nawet jak piszesz, że deszczu nie ma
Chyba Ci się oczy same śmieją do tego co widzisz na żywo oraz w obiektywie i stąd efekty
Dawaj więcej, bo optymizm zawsze potrzebny
Och Ty Ciągniesz mnie za uszy do góry
Proszę bardzo - żarcik przyrody: ten hibiskus zawsze kwitł na różowo...

...i chyba nic się nie zmieni - to kwiatek liliowca
Pszczelarnia 10:29, 20 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zapomniałam powiedzieć, że w tym roku moja naj jest p. 'Koenigin Wilhelmina', za zapach, sztywność, delikatna budowę a siłę i elegancję

Jak będę kiedyś w okolicy, to się wpraszam na wizytę po Twoim ogrodzie. Nawet nie wiem co cytować, tak jest pięknie
Piwonię sobie zapisuję, zwłaszcza z Twoim podsumowaniem
Ogród bez reguł 10:26, 20 cze 2020

Do góry
syli_a napisał(a)

Dziękuję tak zrobię do samego pełna a zaglądać tu lubię. dużo się tu ciekawych rozmów toczy
Super, zapraszam Jak fajna rozmowa, to się włączaj, będzie jeszcze fajniejsza

Dorii napisał(a)
Pięknie
Dorii, rzeczywiście robi się coraz ładniej Bardzo dziękuję za dobre słowo

Magleska napisał(a)
Asia róże w stipie mnie zaczarowały moje w rozplenicy ,ale jakaś ona tam marniutka jest -chyba odgapię od Ciebie i dosadzę sobie tam stipę

rabata pod murem boska -a mur i brama robią świetne tło
Madzia Ja też je uwielbiam, co pewnie widać po ilości zdjęć .
Ale polecam też niższe miskanty - tutaj jest Adagio i też fajnie wygląda

Teraz, co wejdę do ogrodu, to się cieszę, że dziewczyny mnie namówiły na to malowanie No i kolor udało się dobrać wręcz idealnie, jest jakby stworzony do ogrodowego tła

Buziaki
U zająca Poziomki 10:22, 20 cze 2020

Do góry
Szpaler Hortensji Limelight (14 sadzonek wysadzanych podwójnie), A przed nimi lawenda i Ostnica Pony Tails.
Nie wiem czy to dobre połączenie Nie wiem czy to dobre połączenie Najbardziej boję się tego że jak Trawka zacznie zrzucać nasiona to całe dnie będę musiała plewić chwasty z kory
Ogród bez reguł 10:16, 20 cze 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Jaaaakie widoki!!!!
Mnie tam biorą

I te róże w stipie też
Ok, postaram się zapewnić stałą dostawę

Nowa12 napisał(a)
A co ty masz za drut kolczasty ?
Ja na róże zawsze chętnie przychodzę. A myślałam że ta MW to Ascot jest.
Drut kolczasty nie mój, jest stałą ekspozycją na sąsiedniej posesji Po wyciepaniu starego żywopłotu stał się dosyć widoczny, ale nowy szybko to zakryje - takie jest założenie i tego będę się trzymać

Na tym zdjęciu po prawej jest Ascot, po lewej, schowana w stipie MW. Jednak angielki dłużej budują krzak i niemka Ascot z przodu jest już większa. Na razie nie ruszam żadnej, zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie
U zająca Poziomki 10:08, 20 cze 2020

Do góry
Od kwietnia walczę z nową rabatą na którą nie mam dalej pomysłu

A oto ci ona:
Ogród bez reguł 10:07, 20 cze 2020

Do góry
Chyba nad ranem coś popadało, albo tylko mżawka byłą, trudno orzec. Ulice są wilgotne, ale nie mokre, woda nie stoi. W powietrzu wilgoć, jakaś taka mżawka się unosi. Wybieram się do ogrodu, żeby rzecz sprawdzić organoleptycznie, tj. wsadzić palec do ziemi.

Ogród to moje hobby 10:02, 20 cze 2020

Do góry
FrancoPolo napisał(a)

Piękny widok, Franko. Marzę o takim dopieszczonym ogrodzie, jak Twój. Będę chętnie tu zaglądać.
Sezon 2017 u Hanusi 09:45, 20 cze 2020

Do góry
Wiem, filozofuję, ale własne życie też trzeba przeanalizować. Plusy na jedną, minusy na drugą stronę. A waga jest nieomylna

Wszystkim życzę tej przeważającej z plusami.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 09:44, 20 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Kasiu, szczepienie powinno być pod ziemią. W szkółkach w donicach, u mnie również, szczepienie jest zawsze nad ziemią. Po pierwsze to kontrola, miejsce szczepienia dobrze widać, po drugie więcej miejsca w donicy dla korzeni. Korzenie muszą się dobrze rozwinąć, a donice są przecież małe. Im większa donica tym róża droższa. Tańsze róże lepiej idą

Ewo, bardzo dziękuję. Dzięki Tobie będę mogła bez obaw posadzić swoją Ballerinę

Dzisiaj u nas leje jak z cebra, ale znalazłam chwilę przerwy i zrobiłam zdjęcie Kiss me Kate Z daleka, jeszcze jej nie widać

Pierwsze zdjęcie z 11 czerwca, a dzisiaj już są pąki Czekam z niecierpliwością jak rozkwitnie

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 09:43, 20 cze 2020

Do góry
marba napisał(a)

Kasiu, mój dąbek ma prawie identyczne listki jak ten Twój. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ma bardzo niewielkie przyrosty przez te dwa lata, od kiedy go mam. Chyba nieprędko będę mieć z niego okazałe drzewo. Nie przycinałam go, formowane drzewa nie za bardzo wpisują się w swobodny charakter mojego ogrodu. U Ciebie może się sprawdzić.

Basiu, u mnie dąbki dość ładnie przyrastają, ale mają miejsca "łyse" i zastanawiałam się, czy gdyby przyciąć młode przyrosty, to wtedy drzewka ładniej by się zagęściły? Chyba spróbuję, jak coś to przecież odrosną

Zdjęcia z dzisiaj

Ten środkowy, po zakupie był tak równiutko obrośnięty, a teraz ma "przerwy"

Dwa pozostałe, które były dużo mniejsze lepiej się prezentują

Bylinowa łąka 09:32, 20 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Jak ładnie. Cieszy oczy taki widok.
Mój 4 arowy azyl... 09:24, 20 cze 2020

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wreszcie trafilam na rozwinięte kwiaty lnu.

Uroczo wygląda ten len. To bylinka? Jak długo kwinie?
Ogród to moje hobby 09:03, 20 cze 2020

Do góry
Witam Was wszystkich którzy tutaj zaglądacie.Dawno mnie tu nie było.Mój ogród się starzaje a ja wraz z nim.Pracy nie ubywa ,wręcz przeciwnie coraz więcej roboty.Wszystko rośnie i trzeba przycinać,przesadzać.Ogród po latach wygląda trochę inaczej bo uległ pewnej modernizacji nasadzeń i przebudowy oczka .Spowodowała to wymiana foli która została zniszczona przez korzenie bambusa chińskiego który zapuścił korzenie 2m pod folię i ją uszkodził.Trzeba było wszystko przesadzać,dlatego ten fragment ogrodu się trochę zmienił.Parę zdjęć po zmianach.Pozdrawiam wszystkich ogrodomaniaków.
W Dolinie Muminków 08:37, 20 cze 2020

Do góry
Bardzo ładny widok masz z tego miejsca. Gdyby była tu ławeczka to można siedzieć i patrzeć i patrzeć...
A jak schody będą skończone to już całkiem będzie pięknie

Widok przy drzwiach do domku...

W samym słońcu 08:11, 20 cze 2020

Do góry
Chyba odkryłam czego mi brakuje na rabacie.
Mam takie trzy tawułki arendsa- dwie chyba jednakowe,a trzecia zakupiona w tym roku.wssystkie są białe.
Powiedzcie mi czy te większe można będzie podzielić - jesienią??
Ewentualnie polećcie mi takie, które by pasowały,żeby je w taki sam trójkąt posadzić- te białe czy może jasny róż??
Help
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies