Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 31 mar 2014

Do góry
I to jest świetne już widzę, ze u innych magnolia gwiaździsta przekwitła, a u mnie dopiero zabiera się do roboty
Bajkowy ogród Weroniki 15:07, 31 mar 2014

Do góry
Ach, ta biała magnolia i te czosnki!!! mega wielkie i piękne, podaj proszę nazwy
Nie udało się przez telefon, nie było u ciebie zasięgu, hosta jest i nawrot też, ale muszę wiedziec kiedy, na świeżo chcę wykopać
i Ta róża, u ciebie wręcz oszałamia
pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:16, 31 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Twoje trawy już takie duże? A moje jeszcze śpią , tylko hakone nieśmiało sie wychyla .

pozdrawiam

Ta turzyca palmowa i szerokolistna, co rok tak szybko ruszają, potem trzcinnik i hakone, a potem rozplenica i reszta
magnolia ma lekki cień, więc moja gwiaździsta się ociąga, ale dzięki temu, dłużej kwitnie

w ubranku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:46, 31 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

O, jaki efekt! Jestem pod wrażeniem. Dobrze to wygląda. Jakiej wysokości są cisy i jaka odmiana? Drzewko w środku cisowej rabaty jak się nazywa (dynda metka)?

Niesamowita praca wykonana!

Cisy Baccata; wysokość różna, nie są równe, ale kiedyś będą
tak między 50-70 cm wysokości
w środku magnolia parasolowata.....przesadzaliśmy ją z innego miejsca, chyba przeżyje, bo puszcza pąki
dzięki

a tu juz kwitną tulipany, jednych w ogóle nie kojarzę, że sadziłam.....ale szybko się zapomina
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:45, 31 mar 2014

Do góry
Alefajne fotki i kolorów tyle...
Moja magnolia w podobnej fazie, przyczajona czeka żeby wybuchnąc kwiatami....uwielbiam ten moment
A twój "obibok" podobnie jak moja suczka, cały weekend łaziła za mna, rzucała patyki pod nogi do zabawy, trącała łapą po plecach jak odwrócona do niej tyłem grzebałam w rabatach....w końcu cięzko "obrazona" poszła plazować sie na słońcu........
Nie do uwierzenia to słońce marcowe dawało tak mocno wczoraj że biegałam po ogrodzie z wertykulatorem ( niedziela!!??!! .....a co tam ) i pociłam sie w południe.........a rok temu o tej porze sałałam w ogrodzie na sankach z moja wnusia w śniegu po kolana....
Gdzieś na końcu świata... 09:57, 31 mar 2014

Do góry
Sobotni zakup Magnolia Biała Kobus

Sąsiad będzie sadził od swojej strony cisy więc osłonią ją od przewiewów zimą oprócz magnolii dokupiliśmy tuje szmaragd i dosadziliśmy do reszty już rosnących aby tworzyły ładny ciąg. (foto później zamieszczę)
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:36, 31 mar 2014

Do góry
Vita - oj ciebie to trzeb do tablicy wywoływać.. a ja tak lubię twój ogród Pokazuj i ciemierniki i przylaszczki.. to piękne kwiaty.. no i Twój rejon jest sporo zimniejszy niż mój ...

Gabriela - moczę.. tylko ile?? A z roślinami jak z ludźmi nie każdemu pasuje to samo Dziś mi sie śniły jakieś mega wielkie krety co kopały tunele i wszytko do nich wpadało..... Narcyzów miałą mduuużo.. i pozamiatało.. trudno..

Kasiek - a może robiąc rewolucje na rabatach po prostu przekopałaś te tulipany?? Ja czasami tak zapominam.

Madżen - niemożliwe... buksik posadzony??

Haniu - załapały jakąś chorobę grzybowa.. i zgniły... niestety cebule warto kupować pewne..

Elżbieta - tulipki i tulipki są wczesne, średnie i późne.... co posadziłaś??

Mirella - moje tulipany oprócz wczesnych to nawet pąków jeszcze nie mają.. magnolia gwiaździsta kwitnie, bo to jej pora, jedna pokazała kolor, a Nigra, Susan i Yellow są w pąkach... dużo zależy od odmiany i stanowiska.. Kraków powinien mieć podobnie jak Rzeszów

Nikita - pachną hiacynty.. je to czuć

Mariola - jesteś kochana... ale program naprawczy musi być.. bo ledwo u siebie odpowiadam.. i na szwendactwo nie mam już czasu

Alinka - krokusy kremowe to krokus Cream Beauty
Miejska ogrodniczka :) 09:34, 31 mar 2014

Do góry
Wróciłaś! Jak było??
Magnolia BOSKA!!!
nadrobisz, co to dla Ciebie zazdraszczam wyjazdu.
pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 22:56, 30 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ilości tulipanów powalają,,fakt! Kanciki superaśne! Magnolia piękna! Żurawek znaczne ilości zauważyłam choć ja za nimi nie przepadam! Wiosna na całego!

Już nie mogę się doczekać jak zakwitną tulipany Kanty robione od początku marca - wczoraj skończone!
Magnolia tydzień temu została odwinięta i dlatego taka kwitnąca Za żurawkami też nie przepadam tak je mam z przymusu Pozdrawiam!
Lawenda - Lavandula 22:42, 30 mar 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
Przeczytalam gdzies, ze lawenda nie lubi towarzystwa rozy i na wspolnych rabatach zalecane jest wsadzanie rozy do plastikowego kubelka bez dna. Czy macie jakies doswiadczenia z sadzeniem roz w sasiedztwie lawendy?

Jakie odmiany polecacie. Ja znalazlam wczoraj taka:

I co wyczytałaś jeszcze? Że nie rośnie w takim duecie róża, czy lawenda, czy może obie ? Ciekawam...

U mnie to duet idealny, róża potrzebuje więcej wody, ale jak się ukorzeni, to może wytrzymać i suszę, a poza tym leję punktowo - pod róże, a pod lawendę już nie. Obie lubią moją wapienną glinę, choć oczywiście róże mają sypany kompost i nawozy, lawenda nic...Lawenda to krzewinka, nie korzeni się na metry, tylko na centymetry.

Na foto jest lawenda wąskolistna, odmiana nie jest podana. Wąskolistna to własnie lawenda zimująca w Polsce.

Tu połączenie róż i lawendy u mnie.

Już tak nie będzie, ale nie z powodu złego połączenia. Magnolia się rozrosła. Ale róże i obwódka lawendowa będzie, tylko gdzie indziej, pokaże w lipcu jak wyszło.

Życie w wiejskim ogrodzie 22:29, 30 mar 2014

Do góry
Ilości tulipanów powalają,,fakt! Kanciki superaśne! Magnolia piękna! Żurawek znaczne ilości zauważyłam choć ja za nimi nie przepadam! Wiosna na całego!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:20, 30 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Za chwile władzę przejmą jednak wiśnie

Marzenko bój się B...a 1 dzień mnie nie było a tu z 20 stron do przeczytania piękne wiśnie i magnolia, a ja Koju bym nie cięła tylko posadziła jako tło dla ogrodu albo jako soliter w obwódce bukszpanowej lub cisowej piękny pokrój ma
Ogród w budowie - nieustającej 22:15, 30 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Gabriela ...takie obrazki to ja rozumiem ....to moja wiosna mniej więcej idzie podobnie ..w tym roku zakwitła wreszcie dwoma kwiatkami magnolia queen Elizabeth ,,,to pewnie ze strachu jak usłyszał moje pogróżki ...że 7 lat czekać na kwiatki to trochę za długo . ale siewki tak mają ...myślę jednak żeby sobie jeszcze jakąś dokupić ...tylko najpierw dokładne planowanie miejsca , bo już mi przeszła faza kiedy goniłam z kwiatkami po ogrodzie i szukałam na chybił trafił miejsca

Jak na siewkę, to i tak dość wcześnie zakwitła, moja znajoma czekała kilkanaście lat na swoją magnolię.
Ja sobie wymyśliłam gwiaździstą i miejsce dla niej też, więc latania by nie było i gucio, są same piękne, ale nie biała gwiaździsta. Albo chociaż w ogóle jakaś biała.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:14, 30 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzena ...widziałam ten szelmowski uśmiech zza stożka ...cokolwiek teściowa dostała za tego buksa , to wart był tych fantów ... kurczę nie uwierzysz Magnolia Queen Elizabeth która nie kwitła 7 lat usłyszała moje pogróżki w tym roku i zakwitła dwoma kwiatami ..ale się cieszę i tak z niej bo cień daje fantastyczny ...

Teściowa w zamian dostała cięcie lawend, obwódki bukszpanowej, róż, traw i horetnsji, dostala nowego rh, dwie azalie, obietnicę obwódki z trawek i dwóch kulek bukszpanowych. Ucięliśmy starą frsycje, ktora nie kwitła, M ogolil jałowca. Za miesiąc kolejna rewolucja u teściowej, na ktora juz sie cieszy, bo to teściowa zaraziła mnie miłością do bukszpanów i róz mój pierwszy ogródek to wlasnie kawałeczek ziemi u teściowej przed 21 laty
Ogródek Anity 22:09, 30 mar 2014

Do góry
Krysiu
No ja też do tej pory miałam tylko pnące powojniki i nawet rosły, jeden bidulek tylko zmarniał. Ale bylinowe też są fajne- ma się wrażenie jakby pełno kwiatków rosło miedzy róże jak znalazł! No i nie przemarzną chyba, bo na wiosnę ciach do ziemi i wyrastają na nowo!
Kondzio
Mam nadzieje, na niebieską rzeczkę!
Nikita
Taki pomysł z szałwią dała mi Magnolia z Ogrodowiska. Miała być obwódka z tawuły golden princess, ale jest w końcu szałwia! Tam musi być cos co zamiera na zimę, bo M odgarnia na tą rabatę śnieg....
Ogród w budowie - nieustającej 21:59, 30 mar 2014

Do góry
Gabriela ...takie obrazki to ja rozumiem ....to moja wiosna mniej więcej idzie podobnie ..w tym roku zakwitła wreszcie dwoma kwiatkami magnolia queen Elizabeth ,,,to pewnie ze strachu jak usłyszał moje pogróżki ...że 7 lat czekać na kwiatki to trochę za długo . ale siewki tak mają ...myślę jednak żeby sobie jeszcze jakąś dokupić ...tylko najpierw dokładne planowanie miejsca , bo już mi przeszła faza kiedy goniłam z kwiatkami po ogrodzie i szukałam na chybił trafił miejsca
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:10, 30 mar 2014

Do góry
Rozwijające się sasanki przypominają mi pisklaki w gnieździe, z rozwartymi dziobami.
Fajna krokusowa łączka, fajna magnolia gwiaździsta, gdzie nie wejdę to prawie w każdym ogrodzie ją widzę, chcę też kupić, a nigdzie nie ma.
Nie pamiętam co to jest ta montana co kwitnie...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:00, 30 mar 2014

Do góry
Forsycje

Magnolia gwiaździsta

Pędzelek sasankowy

Sasankowy potwór

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 30 mar 2014

Do góry
Marzena ...widziałam ten szelmowski uśmiech zza stożka ...cokolwiek teściowa dostała za tego buksa , to wart był tych fantów ... kurczę nie uwierzysz Magnolia Queen Elizabeth która nie kwitła 7 lat usłyszała moje pogróżki w tym roku i zakwitła dwoma kwiatami ..ale się cieszę i tak z niej bo cień daje fantastyczny ...
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:46, 30 mar 2014

Do góry
Dzisiaj był przepiękny ciepły dzień, zerwałam się rano za wcześnie, no bo to zmiana czasu, ale przynajmniej spokojnie wypiłam kawkę przed wyjazdem Nie mam dużo zdjęć aparat mi cosik nawala
Magnolia

zdjęcia nie za bardzo robiłam z okna po powrocie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies