Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Początki 20:43, 23 cze 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie Katarzynki604. To buk pendula purpurea, niebagatelne drzewo, o cudnym kształcie i niepowtarzalnym pokroju i pięknych bordowych liściach. Rarytas ogrodowy

Marysiu, Kasiu - to nie jest Purpurea Pendula tylko Purple Fountain .
Będzie z niego całkiem pokaźne drzewko - na razie rośnie w moim ogrodzie dopiero od roku. Bardzo lubię to drzewo - za niesamowite bordowe liście i nietypowy pokrój.

Zawitko - bardzo dziękuję.

Kondziu - miło Ciebie widzieć w wątku - dawno Ciebie nie było! Szkoda, że nie dałeś rady dołączyć do Święta Róż.

Magnolia - witam serdecznie!
Ogród do kwadratu 20:27, 23 cze 2013

Do góry
Noooo i za info o czasopiśmie Magnolia i domku dla owadów dziękuję ... Buziole .. Wielkieeeee
Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:29, 23 cze 2013

Do góry
Zagladam na chwilke krociotenka tylko Ale sie wczoraj dzialo. Bylo cudnie, Mowie tym, ktorzy nie mogli byc. Aj tam, zadne slowa nie wyraza tych fajerwerkow i wybuchow radosci. Ale jestem naladowana pozytywna energia

Julita, a roze som sliskie??? Ja marzem o gladkich jak skora niemowlaczka, bez zadziorka. Jak ktos podpowie to posadze. Slowo harcerza

Bogda, nom zardzewialam Spokojnie anabelki na sloncu dadza rade, tylko trzeba im zabezpieczyc wode i bedzie gites

Lukasz, bardzo dziekuje, milo mi Tak to sa podklady kolejowe

Magnolia, dziekuje, a Ty jestes urzekajaca, cieplunia, zwiewna i kochana. Strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam

Madzen, Ty jestes dopiero swietna. Ja nie moge jaki wulkan energii, a zgrabniocha, a usmiechnieta, a wesola
Tiaaa, serwisuje gosciow i domownikow Dali mi chwile to przylecialam, ale na rewizyty chyba nie mam wielkich szans dzisiaj, aaaaaaa

Anulka, Ty fiesz, ze ja Ciebie ajlafju Te Twoje ciepelko jest po prostu powalajace

Magda, az mnie skreca, jak sobie mnie wyobrazalas??/ Wiekszosc osob tak mi mowila, ale nie fiem co siem pod tym kryje Gdzie tam szwendaczka, upalowana w domu

Jolusia, dzieki, odpowzdrawiam. A Ty wiesz, ze niektorzy patrzyli na ten identyfikator i pomrocznosc jasna Ale, ze ja rozdarta to szybko sie wszytko wyjasnialo

Megi, siostro, rudasku, za malo czasu bylo i za duzo sie dzialo jednoczesnie. Ale jestem przeszczesliwa, ze Cie poznalam. I uwielbiam Twoje piegi, zawsze chcialam miec a nie mam - i to mowie absolutnie szczerze
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:57, 22 cze 2013

Do góry
Magnolio, Boćku jestem zachwycona, że Was poznałam, po prostu bociek powala swoim szczerym uśmiechem i kolorem włosów, Magnolia wydała mi się romantyczna i delikatna, szkoda, że czasu było tak mało, bo mam niedosyt, że choć na chwilkę nie usiadłyśmy, by sobie spokojnie zamienić więcej niż kilka słów

zostawiam ślad po spotkaniu

Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:24, 22 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
.....na żywo też jesteś świetna Rudzielcu

I ja potwierdzam

Ale jak Bociek Boćkiem pewnie na kominkach siedzi
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:59, 22 cze 2013

Do góry
.....na żywo też jesteś świetna Rudzielcu
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 22:56, 22 cze 2013

Do góry

Aldonka, Adaśko, Magnolia, Leida, Kuklik, Goniak

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 22:43, 22 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Magnolia i Bociek

A was dziewczyny zuuuupełnie inaczej sobie wyobrażałam super laski! A koszula z boćkami??????? hahaha dobre Bociuś!!!!!
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 22:31, 22 cze 2013

Do góry
A to zdjęcie chyba mam najładniejsze
Kuklik, Goniak, na środku Magnolia, Gabik, a w różowym Leida i kawałeczek Gabrysi.

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 22:08, 22 cze 2013

Do góry
Magnolia i Bociek

Prezent upolowany w Anglii, dostałam taki wazon od Debry

Dołaczyła Irenka

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:48, 21 cze 2013

Do góry
Wreszcie pada, było tak parno że i bez montan można było zasłabnąć.
Pociąć trzeba deski na dość krótkie, tak żeby zakręty wyszły.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:41, 21 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
'jeżówki się jeżą'- świetne hasło, bardzo ładne, prawie jak jeżówki.
Róze śliczne, mięknę na ich widok.
Dzięki za zdjęcie montany- mam do nich słabośc. U mnie ruszyły wszystkie, nawet jakąś podzieliłam ( bo nie wytrzymałam).
Może macie jakies stare deski po budowie?- wtedy M. mógłby Ci zrobić z nich tymczasowy krawężnik. Bez zbijania, tylko rowek i kołki z drewna co przytrzymają deski. To jest dość estetyczne i bardzo wygodne, może oszczędzi Ci roboty. Przetrwa kilka sezonów, potem wywalisz. W parkach czasem spotyka się takie rozwiązania, ja tez tak mam miejscami.
Tylko pewnie gdzieś w styczniu M. będzie miał na to chwilkę, co? Albo Kondzia zmusić ( tylko jak- kijem, marchewką?)

Magnolio, nie podoba mi się, że miękniesz na widok róż i słabniesz na widok montany Coś na wzmocnienie musisz łyknąć.
Moje montany też ruszyły wszystkie, tylko jedne są super duże, a inne maluchy straszne. Ciekawe dlaczego tamte tak skromnie rosną.

Z tymi deskami to nie wiem jak zrobić półkole, przecież tam wszędzie półokrąg.. Masz pomysł? W styczniu mówisz... Może jednak Kondzia jakąś marchewką. Jak nie poskutkuje, to weźmiemy kije
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 11:50, 21 cze 2013

Do góry
kraania napisał(a)
Aaaa i zapomniałabym. Magnolia mam też dla Ciebie tą białą hostę. Chcesz?

tak, tak, poproszę.
Pamiętałaś- niezła jesteś
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 11:50, 21 cze 2013

Do góry
kraania napisał(a)
magnolia szałwi mam dużo, bo też mi się rozsiała, ale baaardzo dziekuję za chęci . Chętnie za to bym przygarnęła jakąś sadzoneczkę Twojej lawendy, bo muszę swoją wymienić. CHciałam ostatnio kupić w Auchanie, ale były jakieś resztki.
Przy szałwi jest kłosówka i ścianam ją dość często, bo chcę żeby mi zarosła tamten obszar. Nawet nie wiedziałam, że po kwitnieniu brzydko wygląda.

Ok, wezmę doniczkę
a szałwię dla Kasiog ( ja lubię bezczelne babki)
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:47, 21 cze 2013

Do góry
wielka robota, całkiem dużo już robiłaś. Przeszłaś chyba połowę?
Trzymam kciuki.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:22, 21 cze 2013

Do góry
'jeżówki się jeżą'- świetne hasło, bardzo ładne, prawie jak jeżówki.
Róze śliczne, mięknę na ich widok.
Dzięki za zdjęcie montany- mam do nich słabośc. U mnie ruszyły wszystkie, nawet jakąś podzieliłam ( bo nie wytrzymałam).
Może macie jakies stare deski po budowie?- wtedy M. mógłby Ci zrobić z nich tymczasowy krawężnik. Bez zbijania, tylko rowek i kołki z drewna co przytrzymają deski. To jest dość estetyczne i bardzo wygodne, może oszczędzi Ci roboty. Przetrwa kilka sezonów, potem wywalisz. W parkach czasem spotyka się takie rozwiązania, ja tez tak mam miejscami.
Tylko pewnie gdzieś w styczniu M. będzie miał na to chwilkę, co? Albo Kondzia zmusić ( tylko jak- kijem, marchewką?)
Ogród Leny. 07:14, 21 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Magdziu - oglądam fotki i oglądam i dochodzę do wniosku, że różne odcienie zielonego ogrodu są najpiękniejsze. To jak liście buksików połyskują w przefiltrowanych przez świerki promieniach słońca... bajeczne ujęcia... Zielona zieloność najczystsza doskonałość Lenko - mistrzostwo... Będę chyba do tego dążyć, ale tylko w rabatach podwyższonych - tam będzie sama zieleń ew. ciut bieli... Tak mi się zamarzyło - to oddech dla oczu... rewelacja!!!

Aguśka nieraz Ci wspominałam że mnie zachwycają zielone ogrody - sama mam marzenie takich dzielących ogród żywopłotów,przejść,niższych,wyższych - ogólnie chciałabym stworzyć ramy wokół domu aby czuć się jak w innej bajce Generalnie totalna sielanka w nowocześniejszym wydaniu....ależ naplotłam

Myślimy podobnie
Buziaki

Magnolia ależ cię u mnie dawno nie było
Apeluję raz jeszcze o wątek !!! Widziałam twój gabionowy murek i lawendę z karatawskim - czad !
Pozdrawiam i czekam

Karolina pnąca przy pergoli to Eden Rose 85 Ÿa jasna to Pastella Ÿ - kupione w Rosarium

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:02, 20 cze 2013

Do góry
Aaaa i zapomniałabym. Magnolia mam też dla Ciebie tą białą hostę. Chcesz?
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:58, 20 cze 2013

Do góry
yyyyyyy moge być beszczebelna????

Magnolia jak nie masz co z tą szałwia zrobić to ja chętnie..... ....ale mi głupio...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:55, 20 cze 2013

Do góry
magnolia szałwi mam dużo, bo też mi się rozsiała, ale baaardzo dziekuję za chęci . Chętnie za to bym przygarnęła jakąś sadzoneczkę Twojej lawendy, bo muszę swoją wymienić. CHciałam ostatnio kupić w Auchanie, ale były jakieś resztki.
Przy szałwi jest kłosówka i ścianam ją dość często, bo chcę żeby mi zarosła tamten obszar. Nawet nie wiedziałam, że po kwitnieniu brzydko wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies