Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Celina 08:33, 21 sie 2013

Witaj W Zabrzu pochmurno i chłodniej .

U mnie dzień jak codzień
Mala_Mi 12:45, 21 sie 2013

Już sobie przypomniałam co mi to przypomina......... to chyba jest wiciokrzew japoński Aureoreticulata, podobne liście ma kalina hordowina Variegatum, ale tu mi pędy nie pasują i raczej bym obstawiała z zachowania na wiciokrzew.
Kindzia 20:45, 21 sie 2013

Celina napisał(a)
Witaj W Zabrzu pochmurno i chłodniej .

U mnie dzień jak codzień

Teraz przeczytałam priva Celinko, zaraz odpiszę.

W ciągu dnia się rozpogodziło, nawet w krótkim rękawku robiłam, a było co...
Kindzia 20:47, 21 sie 2013

asc napisał(a)
Już sobie przypomniałam co mi to przypomina......... to chyba jest wiciokrzew japoński Aureoreticulata, podobne liście ma kalina hordowina Variegatum, ale tu mi pędy nie pasują i raczej bym obstawiała z zachowania na wiciokrzew.

Wiciokrzew??? To ma kwitnąć??? Muszę poczytać...zresztą to jest Bogusi...muszę dokładnie Ją wypytać...

Dzięki Aniu, jak zawsze, można na Ciebie liczyć
Kindzia 20:55, 21 sie 2013

Podzwoniłam po szkółkach, z Kapiasami też rozmawiałam, bo to przecież blisko...ale mnie pani zniechęciła...pytam o azalię Orlice, a ona mówi, że takich nie mają, mają tylko japońskie i wielkokwiatowe...nie lubię tej szkółki.. rh Haagi też nie mieli.
Za to Pisarzowice sprawdzało, oddzwoniło i jak przyjechaliśmy to już stało naszykowane. Lubię Pudełka...i drugiego Pudełek też.

Obkupiłam się na maxa...zresztą eMuś załatwił sobie przy okazji prezent urodzinowy dla mnie
Samochód spory mamy, ale dość obładowany przyjechał

Kindzia 20:58, 21 sie 2013

róża na zapchanie dziury po Chopinku nieodratowanym...

potem jeszcze taki motylek nas zaszczycił (co to? ktoś wie?)

eMuś lulać, a ja do sadzenia się wzięłam
Kindzia 21:03, 21 sie 2013

Posadziłam wszystko na skarpie. 19 żurawek ( w przerwy posadzę swoje z podziału), 6 berberysów karłowatych i 2 kuliste tujki. Zaraz inaczej

potem obudził się eMuś i najpierw róża, potem azalia

Kindzia 21:07, 21 sie 2013

eMuś wyeksmitował mozgi poza włości, magnolia odetchnęła

już niedużo zostało. Podzielić żurawki, posadzić sosenki, rozsadzić lilie i posadzić te od Bogusi. Acha...jeszcze przesadzić rh Goldbukett i posadzić Haagę Może się wyrobimy...okna chyba muszą poczekać na mycie...w przyszłym tygodniu prawdopodobnie wrócę do pracy...ten tydzień urlopu odbiorę sobie we wrześniu chyba

eliza3 21:19, 21 sie 2013

Kasiu, kawał dobrej roboty wykonałaś
Piękne roślinki kupiłaś, będzie pięknie... Widzę, że urlop spędzasz aktywnie i pożytecznie, aż zazdraszczam aktywności i pracowitości ... u mnie jakaś niemoc... ale mam zamiar się zebrać w sobie... tylko nie wiem kiedy to będzie
Kindzia 21:29, 21 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu, kawał dobrej roboty wykonałaś
Piękne roślinki kupiłaś, będzie pięknie... Widzę, że urlop spędzasz aktywnie i pożytecznie, aż zazdraszczam aktywności i pracowitości ... u mnie jakaś niemoc... ale mam zamiar się zebrać w sobie... tylko nie wiem kiedy to będzie

Ale mnie gnało...nie mogłam się doczekać koloru na skarpie

Jak to BĘDZIE ??? Już jest

Ja jestem owsik, nie mogę bez ruchu...chociaż obiecuję sobie, że będę się lenić...ale jak mam się lenić skoro tyle roboty ciągle

Ty się dość nalatałaś całe wakacje, teraz zasłużyłaś na odpoczynek!