Nawet jeśli obsesja, to miła. Ja zresztą mam myślenie dość wąskie- dzieci ( jest trójka, więc wymiennie, po jednym do martwienia się) i ogrody- swoje, cudze. Wspomnienia kojarzę z kolorami i z zapachami, po męczącym dniu śni mi się schylanie lub noszenie, po przyjemnym kwiaty.
Także umysł już całkiem 'przeżarty' niezdrowa obsesją.
Muszę mieć tego pigwowca bym kupila tą brzozę ale jak ja ja przewiozę, mówi Gaby
Magnolia Elizabeth, prześliczna, mam w warmińskim, ale została skoszona kosiarka nie przeze mnie
W dali magnolia Aleksandria zakwitła po 6 latach ciągle była przesadzana.i Concerto kremowe.
Tulip. Glucki też pomylone, są różne i nie wiadomo które odpowiadają nazwie. Pierwsze trzy to moje stare tu rosły wcześniej.
Liliokształtne Alladyn, Mona Liza, Marylin biały z czerwienią.
Balerina
Evuś, to co tej magnolii podsypać? To odmiana Galaxy, ponoć, zanim ją dostałam to zakwitła jednym kwiatem.
Irenko, również macham, pozdrawiam .
Chloroza? Jeżeli z resztą jest wporządku, to nie ma się co martwić, ta gałązka może być uszkodzona po zimie i źle w niej krążą soki, niedożywiając liści.
Cieszę się, że przyczyniłam się do zwiększenia liczby róż, a co .
Będę miała gdzie podziwiać róże w tym roku , sporo ich przybyło w różnych ogrodach.
ADR nie zawsze oznacza super zdrowotność, ale na pewno warto inwestować w róże z tym odznaczeniem, szczególnie te nowsze odmiany są coraz staranniej wybierane do tej nagrody .
Przejaśniało I od razu lepiej.
Może daj oprócz tego jednego bukszpana jeszcze ze dwa do towarzystwa i jakieś bylinki? Szałwię może, dwa razy kwitnie, może lewendę, bodziszka -też dwa razy kwitnie po przycięciu. Albo róże okrywowe?? Dużo róż okrywowych pod magnolią w towarzystwie bukszpanów?
Marzenko! przez dwa tygodnie byłam zmęczona pracą w ogrodzie, a dziś lataniem po ogrodniczych.kupiłam świerki nazwy nie słyszałam (Gwiazdkowy) bez formowania , zmówiłam sosny Warella berberysy tylko dwa Erika kupione , magnolia Nigra.
Ma przyjść przesyłka buki, graby na podsadzenie żywopłotu istniejącego z berberysu, wyprowadzę razem na wyższy.
Już wyjeżdżam do Auchan.
Pusz sie z dumy i nadymaj, należy Ci się.
Zawilce jak byłam mała, nazywałyśmy z moimi siostrami 'łabędzikami'.
Z sesleria jest prosta sprawa- ścinasz kiedy zaczyna Cie wnerwiać- to wskaźnikowa reakcja, warto jej słuchać.
Reni, Zuza cieszę się, bo ogród sam się podlewa, a jaki soczyste kolory są po deszczu, jutro coś wstawię.
No niestety i migdałek i magnolia trochę ucierpiały. Ale dokładnie tak jak mówi Zuza, trawa szczęśliwa
Iwonko, cieszę się i postaram się dostarczyć nowe porcje. Dziś też zachwycałam się jak soczyście cały ogród wygląda, piękne kolory.
Wpadam
Ty sobie bardzo dobrze radzisz sama. Przecież ułożyłaś to bardzo ładnie. A Podstolcowi nie przepuszczę na przedwiośniu, też zamówię jarzmiankę u niego. Jakiś czas temu posiałam jarzmiankę, ale narazie nic nie ma jeszcze. Brak mi cierpliwości do nasionek.
Na ostatnim zdjęciu mam jednak wątpliwość czy molinia nie zasłoni jarzmianki- ułóż je może tak żeby jarzmianka była przed nią, albo między- to kwestia zamiany 1 szt , tej środkowej z molinią.
Sesleria Ci kwitnie?- u mnie też. U Ciebie być może nie będzie trzeba , bo młoda, ale ja za kilka tyg swoją zetnę- wtedy zajmie się rozrastaniem się i byciem 'krzepką', zamiast bujaniem w górę.
Zawilce zakwitają?
Pierwszy raz spotykam się z tym miejscem o karkołomnej nazwie
Ale ta magnolia normalnie powala .. A miłość psiurów do ich Właścicieli rekompensuje w pełni pewne niedociągnięcia ... A jemu czy teź jej ,tak ta magnolia Twoja smakuje ?? ... Bo mnie zimą leśna zwierzyna wyżarła bez czarny ,ale jak płakałam na forum , to mnie wszyscy opieprzyli ,że głodujące zwierzaki trza dokarmiać i nie mam marudzić
Ewuniu, magnolia Susan piękna.. ale te cudne niezapominajki podbijają moje serce Chciałam ostatnio kupić.. ale znalazłam białe Biel za mną widocznie przepada, a ja przepadam w bieli
Czerwony to też nie mój ulubiony kolor. Mam czerwonego Rh, kupiony spontanicznie... muszę go jakoś wtopić w tą moją biel, bo czerwień z bielą to zbyt duży kontrast jak dla mnie.....
tiarelki dają czadu
już są listki buka trickolor, jeszcze jasne......2.paulownia listki
magnolia parasolowata, pąków kwiatowych nie ma 2. a tu miodownik royal blue, jednak ocalał
dziękuję to magnolia w Bolestraszycach
niestety u mnie ma ok 0,5 m co roku dokładnie przycinana przez mojego psiaka
Twoje 30 m2 jest lepsze od niejednych hektarów Bądź dumna ,