Dlatego jeszcze jej dosieję,powiększymy o kawałeczek z lewej strony.
Boisko pójdzie w poprzek a z czasem dalej w głąb działki.
Dzisiaj zachwycałam się ogrodem p.Marii Chmury ( Ogród pod chmurką) nie ma jej na O.
Sypie trawę skoszoną pod rabaty . Jestem pod wrażeniem 35 a ogarnęła sama w 5 lat!
Nie do końca jednak wierzę że sama . Bardzo przemyślane nasadzenia jak na amatora!
Ale może niektórzy tak mają że nawet jak wsadzi byle gdzie to to ma sens hehe
Ogród po chmurką znam doskonale jestem z Marysią na grupie jeżówkowej
Ogród piękny i piękne połączenia w nim są ..choć na początku oczywiście tak nie wyglądał ..nasadzenia były w całkiem innym klimacie
Myślę,że Marysia w dużym stopniu inspiruje się właśnie Ogrodowiskiem , widać w jej ogrodzie znane Nam doskonale połączenia choć Ona nic o tym nie wspomina
Ale jest tak prawda ? że ogrody "Ogrodowiskowe" można wyczuć na odległość ?
Jedna osoba choćby siedziała w ogrodzie 24 na dobę. To stworzenie ogrodu lub poprawienie to zajmują lata zanim dojdzie do takiego stanu.
Wykonanie zawsze i może być własne,ale wg czyjegoś projektu.
Jest tu taki ogród nad którym są ochy i achy .
Właściciel nie wymyślił tego sam. Danusia zrobiła projekt resztę wykonał inwestor
Ale to moja słodka tajemnica.
Dzięki jeszcze go musimy dopieścić - był siany na szybko , kolega nam zrobił wszystko agregatem - a że ziemia była wilgotna , to z grubsza wydłubałam perze, mąż obleciał wałem i sypał jak zboże z ręki hehe .
Potem trochę udeptywałam .
Jest Ok, teraz sobie myślę lepszy taki niż tumany kurzu i chwasty.
Powoli kształtuje mi się obraz ogrodu .
Jutro akcja przesadzanie i dzielenie traw ozdobnych
Witam Sąsiadkę. No może nie tak całkiem ale to jednak to samo województwo. Fajnie zaczęliście, będę zaglądać. Też mam trójkę dzieci, teraz zdalne nauczanie i na zewnątrz ciężko czasami cokolwiek zrobić. Pozdrawiam.