Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 17:48, 02 lut 2020

To jeszcze pokażę, jak wyglądają byliny na początku lutego

pysznogłówka

chryzantemy

astry

i na dokładkę barbula - którą zawsze na wiosnę tnie się do ziemi, bo część nadziemna przemarza...

O budlejach nie wspomnę, bo przecież są całe w liściach...
jolanka 18:37, 02 lut 2020

Asia, nieprawdopodobne jak wiosna u Ciebie puka do drzwi, jednak u mnie rośliny jeszcze tak nie wystartowały, czują jeszcze respekt
Oczary masz piękne, muszę zaplanować chociaż jednemu jakąś miejscówkę
deszczowymaj 18:43, 02 lut 2020

Niesamowite jak ta wiosna w tym roku śpieszy się do nas ..

Pysznogłówkę też mam w takim stadium ..uwielbiam te małe listeczki

U mnie też już prawie wszystkie cebulowe na wierzchu.. dzisiaj dostrzegłam kły czosnków ( Gladiator)

galgAsia 18:52, 02 lut 2020

jolanka napisał(a)
Asia, nieprawdopodobne jak wiosna u Ciebie puka do drzwi, jednak u mnie rośliny jeszcze tak nie wystartowały, czują jeszcze respekt
Oczary masz piękne, muszę zaplanować chociaż jednemu jakąś miejscówkę

Myślę, że to dużo deszczu i brak mrozu przyczyniły się do takiej "wiosny" W ub. roku sezon zaczynałam w połowie lutego, w tym można by już startować. I tylko resztki zdrowego rozsądku mnie od tego powstrzymują
Oczary mnie zachwyciły i jestem wręcz szczęśliwa, że je rzutem na taśmę w listopadzie kupiłam
galgAsia 18:56, 02 lut 2020

deszczowymaj napisał(a)
Niesamowite jak ta wiosna w tym roku śpieszy się do nas ..

Pysznogłówkę też mam w takim stadium ..uwielbiam te małe listeczki

U mnie też już prawie wszystkie cebulowe na wierzchu.. dzisiaj dostrzegłam kły czosnków ( Gladiator)

Listeczki pysznogłówki - z tym rumieńcem - są prześliczne
Ja z czosnków mam tylko główkowate - to nawet ich nie pokazuję, bo one mają "szczypiory" od grudnia już Ale że hiacynty już noski wystawiają z ziemi - to się zdziwiłam mocno... Wydawało mi się, że one takie wrażliwe na chłód... Tylko gdzie ten chłód
Dominika11 19:27, 02 lut 2020

Szukałam u siebie wiosny, ale bez rezultatów, przynajmniej na razie
Zana 19:38, 02 lut 2020

Szwendam się po wątkach i w wielu już wiosenne obrazki. U Ciebie też, oczary dają czadu. Krokusiki już za chwileczkę, już za momencik.
Ania111 23:05, 02 lut 2020

galgAsia napisał(a)
To jeszcze pokażę, jak wyglądają byliny na początku lutego

pysznogłówka

chryzantemy

astry

i na dokładkę barbula - którą zawsze na wiosnę tnie się do ziemi, bo część nadziemna przemarza...

O budlejach nie wspomnę, bo przecież są całe w liściach...

Asiu.

U Ciebie to już wiosną na dobre

Poproś by do mnie też zawitała
galgAsia 16:23, 03 lut 2020

Dominika11 napisał(a)
Szukałam u siebie wiosny, ale bez rezultatów, przynajmniej na razie

U mnie dzisiaj wiosna w powietrzu - nie padało (a miało), słońca nie było, ale ciepło tak jakoś... Szkoda, że jeszcze taki dzień krótki i już szarawo, bo bym chyba poleciała jak na skrzydłach do ogródeczka . Już mnie nosi, już mnie korci...
galgAsia 16:34, 03 lut 2020

Zana napisał(a)
Szwendam się po wątkach i w wielu już wiosenne obrazki. U Ciebie też, oczary dają czadu. Krokusiki już za chwileczkę, już za momencik.

Anulka, za momencik to będą forsycje kwitły , mają już takie nabombane pąki że hej! I będziemy ciąć róże w lutym
Niebywałe są te zmiany, niebywałe...