Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 18:16, 05 lut 2020

Chwile ze słońcem - aż nie mogę sobie wyobrazić, jak będą wyglądały moje oczary, jak trochę podrosną
Feuerzauber i Diane

Dotarły ustrojstwa techniczne - pompa i przyłącza do beczek. Beczki w drodze... No, zanim się dokulają, chwila minie

Dominika11 18:21, 05 lut 2020

O proszę jaki zakupy

U mnie dzisiaj wiało i to mocno
Gruszka_na_w... 18:54, 05 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Dziewczyny i chłopaki - nie pada! widać błękit!

Raport pogodowy:

wschód słońca 07:36
zachód słońca 16:51
długość dnia 09:15
do wiosny zostało 43 dni

Dzień zaczyna się wydłużać w postępie niemal geometrycznym.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:55, 05 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Chwile ze słońcem - aż nie mogę sobie wyobrazić, jak będą wyglądały moje oczary, jak trochę podrosną
Feuerzauber i Diane

A ja mogę! Cudnie będzie, psze Pani.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 18:59, 05 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dzień zaczyna się wydłużać w postępie niemal geometrycznym.

Tak, to jest pocieszające bardzo. Dziś, jak wyszło słońce, to poczułam, jak długo go nie widziałam i nie czułam.

A tyle było w słońcu ok. 15

Gruszka_na_w... 19:02, 05 lut 2020

U mnie -1, ale odczuwalnie jeszcze mniej.
To nie jest sprawiedliwe!
galgAsia 19:05, 05 lut 2020

Sprawiedliwie... Hahaha
W Szklarskiej śniegu po kolana - to jest sprawiedliwie?!
A idąc o kijkach z roboty przyuważyłam wyłażące baaardzo nachalnie liliowce...
W zasadzie to już nawet nie próbuję zrozumieć - co ma być, to będzie Wiosna - prędzej czy później - też
Aurelllia 23:14, 05 lut 2020

O widzę, że deszczówka będzie zbierana Ja już w dwie beczki zaopatrzona jestem - żeby przyoszczędzić na zbiornikach do deszczówki, to w zaprzyjaźnionym sklepie co to mydło i powidło, kupiłam beczki w których transportowana była kapusta, albo ogórki kiszone - oni ich używają maksymalnie 5 razy i odstawiają, bo w transporcie się obijają i nie mogą byc ponownie takie w użyciu
galgAsia 08:13, 06 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To nie jest sprawiedliwe!

Hania, znalazłam coś sprawiedliwego - u Ciebie słońce wschodzi o 13 minut wcześniej niż u mnie - dzisiaj o 7:21
galgAsia 08:19, 06 lut 2020

Aurelllia napisał(a)
O widzę, że deszczówka będzie zbierana Ja już w dwie beczki zaopatrzona jestem - żeby przyoszczędzić na zbiornikach do deszczówki, to w zaprzyjaźnionym sklepie co to mydło i powidło, kupiłam beczki w których transportowana była kapusta, albo ogórki kiszone - oni ich używają maksymalnie 5 razy i odstawiają, bo w transporcie się obijają i nie mogą byc ponownie takie w użyciu

Deszczówka jest zbierana już od 4 lat, ale okazuje się, że to za mało na panujące latem susze. Więc będzie drugi punkt poboru wody i koniecznie duże zbiorniki, żeby zrobić zapasy. Teraz woda się przelewa, a latem nie ma
Więc będą 4 beczki - razem 1400l - a potem, po przygotowaniu miejsca, jeszcze 2-3 1000l.