Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

deszczowymaj 22:29, 12 lut 2020

O a tu siem już maluje i winko jest to przycupne i też poczekam
Dorii 22:39, 12 lut 2020

Do winka to ja wolę camembert.
antracyt 23:28, 12 lut 2020

To ja jeszcze wtrącę swoje 3 grosze. Jako że jestem posiadaczką antracytowej elewacji pozwolę sobie napisać, że rośliny na jej tle wyglądają naprawdę dobrze Trzeba tylko ograniczyć ilość tych o ciemnych liściach, bo albo znikają na tle ściany, albo robi się ponuro. Druga strona medalu to nagrzewanie się takiej ściany. W miejscu gdzie mam cały dzień słońce, ciemna ściana strasznie się nagrzewa i oddaje ciepło. Ma to plusy i minusy. Moja lawenda to uwielbia, pomidory też, ale ja już mniej. Mimo wszystko jestem wielką fanką antracytu i grafitu w ogrodzie
April 07:56, 13 lut 2020

Ja też mam część ścian elewacyjnych w kolorze antracytowym i rośliny wyglądają na niej super. Ustawiam je wprawdzie w białych donicach ale i tak zieloności fajnie się odbijają
Też jestem za kolorem środkowym. Odcień docelowy z pewnością jeszcze będzie zależał od ilości warstw farby. Pytanie za którym razem osiągnie to co na próbniku.
galgAsia 08:23, 13 lut 2020

jolanka napisał(a)

Idziesz spać z ta czapką ii latarką? Ale perwersja

A żebyś wiedziała - zasnąć nie mogłam przez to światło, a czapka w łeb grzała niemiłosiernie

Helen napisał(a)
Winko tak, ciasteczka niekoniecznie.
Buźka czekamy na zdjęcia murku.

Oj, żebyś odcisków nie dostała wiesz gdzie od tego siedzenia i czekania...

deszczowymaj napisał(a)
O a tu siem już maluje i winko jest to przycupne i też poczekam

O, następna Chyba Wam tego winka trzeba donieść, czekanie może się przeciągnąć

Dorii napisał(a)
Do winka to ja wolę camembert.

Voila! jest serek smacznego
galgAsia 08:29, 13 lut 2020

antracyt napisał(a)
To ja jeszcze wtrącę swoje 3 grosze. Jako że jestem posiadaczką antracytowej elewacji pozwolę sobie napisać, że rośliny na jej tle wyglądają naprawdę dobrze Trzeba tylko ograniczyć ilość tych o ciemnych liściach, bo albo znikają na tle ściany, albo robi się ponuro. Druga strona medalu to nagrzewanie się takiej ściany. W miejscu gdzie mam cały dzień słońce, ciemna ściana strasznie się nagrzewa i oddaje ciepło. Ma to plusy i minusy. Moja lawenda to uwielbia, pomidory też, ale ja już mniej. Mimo wszystko jestem wielką fanką antracytu i grafitu w ogrodzie

Powoli się przekonuję, bo te kolory to lubię bardzo, tylko w ogrodzie kompletnie ich nie widziałam.
Odnośnie nagrzewania - też miałam takie wątpliwości, ale mam nadzieję, że nie odbędzie się to ze szkodą dla roślin
galgAsia 08:32, 13 lut 2020

April napisał(a)
Ja też mam część ścian elewacyjnych w kolorze antracytowym i rośliny wyglądają na niej super. Ustawiam je wprawdzie w białych donicach ale i tak zieloności fajnie się odbijają
Też jestem za kolorem środkowym. Odcień docelowy z pewnością jeszcze będzie zależał od ilości warstw farby. Pytanie za którym razem osiągnie to co na próbniku.

Pomalujemy, zobaczymy Ten pierwszy nie zmienił koloru po drugiej warstwie, i w ogóle był znacznie jaśniejszy niż na puszce. Poza tym, tam jest duuużo słońca, więc pewnie nawet czarny nie byłby bardzo czarny
galgAsia 08:39, 13 lut 2020

Raport pogodowy:

wschód słońca 07:09
zachód słońca 17:18

długość dnia 10:09

do wiosny zostało 35 dni

Oj, jak jasno . Po 6 na wschodzie już jaśniało, niebo czyste, widać było księżyc i gwiazdy. Teraz świeci słońce, a ja w robocie, zamiast malować murek No dobra, trochę zimno jak na malowanie - napisane jest, że malować można od temp. +10C
Pszczelarnia 09:48, 13 lut 2020

Asia, szukając wśród farb natknęłaś się na takie do metalu?
Zana 09:52, 13 lut 2020

Asia, a Ty ten murek to chcesz teraz już na tip-top pomalować czy tylko próbkę machnąć?