Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 12:00, 25 maj 2020

greg66 napisał(a)

No więc macie przeciek z pierwszej ręki: od czerwca po lekkim rebrandingu będzie to Polskie Radio "Trójca", a kadrowo ponad 50 osób ze szkoły medialnej redemptorystów zasili zubożone kadry. Dyrektor ma być odwołany, zastąpi go niejaki Ojciec Tadeusz. Kilka programów, jakie wskoczą na miejsce obecnych/przeszłych:
1. OFFczarnia
2. Trzy wymiary wiary
3. ABC God-kultury
4. Powtórka z rekolekcji
5. Audycja pod-nóżka
6. Białe plamy na sutannie
7. Biegam do spowiedzi, bo lubię
8. Czarnoksiądznik
9. Ministranci wiedzą lepiej
10. Watykan od kuchni
11. Fajna msza
12. Różańcem i piórem
13. Klub Trójcy.
14. Trójca pod księżycem
15. Zapraszamy do Trójcy
16. Lista oczywista - przygotowanie do spowiedzi
17. Tadeuszomania
18. Maxicross
19. Potrójne pasmo błogosławienia
20. Puls Trójcy

Czytałam, bardzo w punkt.
A teraz chyba wszystkie audycje są bez prezenterów? tylko muzyka? no comments...
galgAsia 12:02, 25 maj 2020

Margerytka40 napisał(a)
Śliczne kwiatuchy Asiu, buziaki imieninowe

anabuko1 napisał(a)
Asiu wszystkiego najlepszego!!
I samych radości zyciowych i ogrodowych

Magara napisał(a)
Asiu galgAsiu, Tobie i wszystkim forumowym Asiom - wszystkiego najlepszego
Dziewczyny, bardzo dziękuję Tyle dobrych życzeń
galgAsia 12:08, 25 maj 2020

Wczoraj kilka razy padało, ale znów bez szaleństwa. Dziś - wg radarów - tylko jakieś drobne chmurki, ale od rana spadło chyba więcej wody niż przez weekend.
Nic to, ważne, że pada.

W warzywniku momentalnie buraczki poszły do góry, mimo, że były przecież podlewane Posiane ogórki i cukinie też mam nadzieję zaraz ruszą.
W tunelu za to wzeszły siewki pomidorków z ubiegłorocznych spadów . Wyrywam garściami O ogóreczniku i nagietkach nie wspomnę
Kawa 13:00, 25 maj 2020

Asiulek 100 lat!

pięknie u Ciebie szałwia mnie powaliła zapomniałam o niej zupełnie że miałam kupić!
galgAsia 13:48, 25 maj 2020

Kawciu, dziękuję

Szałwia na pewno warta posadzenia. Teraz jej chyba nigdzie nie ma, ale może za kilka tygodni znów się pojawi. A kwitnie całe lato i jesień.
galgAsia 21:21, 25 maj 2020

Popadywało dziś przez cały dzień. Sporo napadało - w deszczomierzu było 13l / m2 Ziemia wilgotna, miękka. Dużo wilgoci.
Okoliczności przyrody nie sprzyjały działalności ogrodowej. W przerwach między deszczem a deszczem trochę popieliłam. I tyle. No dobra, zrobiłam jeszcze kilka zdjęć. Ze względu na chmury, światło było takie trochę niesamowite. Miałam przy sobie tylko telefon, ale też fajnie wyszło - mam nadzieję

Najfajniej wyglądała cienista. Fascynuje mnie taka różnorodność faktur i odcieni zieleni.

galgAsia 21:26, 25 maj 2020

galgAsia 21:34, 25 maj 2020

Helen 21:35, 25 maj 2020

Cóż to za piękna róża? A pod spodem kłosowiec czy coś innego?
Gruszka_na_w... 21:37, 25 maj 2020

Torciku nie było?

U mnie też popadało solidnie. Na szczęście jeszcze nie ma inwazji ślimaków. Za to jeż mi galopuje na froncie każdego wieczora.
Cienista piękna! Nieco mnie niepokoi jedynie odległość między klonem a wiązem. Wiąz rośnie mocno na boki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies