O Jezoooosie!!! Tydzień mnie nie było i po nadrobieniu Twojego wątku mam wrażenie, jakbym film przygodowy obejrzała!
No powiem Ci, że Tatulek murka nie żałował… Lej jak po bombie lotniczej!
Jestem pod wrażeniem i od razu mnie mniej plecy bolą, jak na poczynania Twojego Małżona patrzę…
Warzywniczka to Wam zaczynam zazdrościć. Te bym se sałatę na wyścigi pojadła… Ech, mama dała mi tydzień temu swojego szczypioru i doszłam do wniosku, że za rok muszę mieć swój…
Miejsce jest, trzeba tylko zagospodarować.
Miałam cytować Twoje czosnki, bo jak wiesz, uwielbiam… ale mam swoje A tak pięknych jarzmianek i szałwii niestety nie mam… Śliczne są!
Tej odmiany szałwii w ogóle nie znałam. Ona jednoroczna czy wieloletnia?
U mnie dzikie bzy za płotem też powoli zaczynają, ale szkoda je zrywać, bo robią ładne tło dla wewnętrznych nasadzeń. Odmianowy w ogrodzie jeszcze daleko w tyle.
Cóż... tydzień do ulgowych nie należał Ale już za nami, ufff
Od warzywnika zaczęłam moje ogrodniczkowanie. Inaczej się nie dało
Szałwia
Teoretycznie wieloletnia, ale nie w naszych okolicznościach przyrody. Trzeba zrobić sadzonki albo kupić nowe. Ja zrobiłam jedno i drugie
Już nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez niej