Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gosiek33 19:31, 23 maj 2020

Wysiew konopii siewnych
Johanka77 19:33, 23 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Moja ulubiona piękność - szałwia Love and Wishes

Jarzmianki

O Jezoooosie!!! Tydzień mnie nie było i po nadrobieniu Twojego wątku mam wrażenie, jakbym film przygodowy obejrzała!
No powiem Ci, że Tatulek murka nie żałował… Lej jak po bombie lotniczej!
Jestem pod wrażeniem i od razu mnie mniej plecy bolą, jak na poczynania Twojego Małżona patrzę…

Warzywniczka to Wam zaczynam zazdrościć. Te bym se sałatę na wyścigi pojadła… Ech, mama dała mi tydzień temu swojego szczypioru i doszłam do wniosku, że za rok muszę mieć swój…
Miejsce jest, trzeba tylko zagospodarować.

Miałam cytować Twoje czosnki, bo jak wiesz, uwielbiam… ale mam swoje A tak pięknych jarzmianek i szałwii niestety nie mam… Śliczne są!
Tej odmiany szałwii w ogóle nie znałam. Ona jednoroczna czy wieloletnia?
antracyt 19:46, 23 maj 2020

galgAsia napisał(a)
A tak w ogóle to zakwitł już czarny bez Czas na robienie syropku i lemoniadki

U mnie dzikie bzy za płotem też powoli zaczynają, ale szkoda je zrywać, bo robią ładne tło dla wewnętrznych nasadzeń. Odmianowy w ogrodzie jeszcze daleko w tyle.
AnnaCh 21:24, 23 maj 2020

Jarzmianki mnie urzekają

Asia, pada I to tak ładnie od 3 godzin, równiutko, a do tego z map wynika, że conajmniej całą noc jeszcze popada
Nowa12 21:29, 23 maj 2020

galgAsia napisał(a)
kielichowiec Hartlage Wine

naparstnica w objęciach róży

rusza montana od Hani

a na cienistej szaleje remota

Czym się różni montana od remoty?
galgAsia 21:33, 23 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

O Jezoooosie!!! Tydzień mnie nie było i po nadrobieniu Twojego wątku mam wrażenie, jakbym film przygodowy obejrzała!
No powiem Ci, że Tatulek murka nie żałował… Lej jak po bombie lotniczej!
Jestem pod wrażeniem i od razu mnie mniej plecy bolą, jak na poczynania Twojego Małżona patrzę…

Warzywniczka to Wam zaczynam zazdrościć. Te bym se sałatę na wyścigi pojadła… Ech, mama dałą my tydzień temu swojego szczypioru i doszłam do wniosku, że za rok muszę mieć swój…
Miejsce jest, trzeba tylko zagospodarować.

Miałam cytować Twoje czosnki, bo jak wiesz, uwielbiam… ale mam swoje A tak pięknych jarzmianek i szałwii niestety nie mam… Śliczne są!
Tej odmiany szałwii w ogóle nie znałam. Ona jednoroczna czy wieloletnia?
Cóż... tydzień do ulgowych nie należał Ale już za nami, ufff

Od warzywnika zaczęłam moje ogrodniczkowanie. Inaczej się nie dało

Szałwia

Teoretycznie wieloletnia, ale nie w naszych okolicznościach przyrody. Trzeba zrobić sadzonki albo kupić nowe. Ja zrobiłam jedno i drugie
Już nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez niej
Johanka77 21:36, 23 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Cóż... tydzień do ulgowych nie należał Ale już za nami, ufff

Od warzywnika zaczęłam moje ogrodniczkowanie. Inaczej się nie dało

Szałwia

Teoretycznie wieloletnia, ale nie w naszych okolicznościach przyrody. Trzeba zrobić sadzonki albo kupić nowe. Ja zrobiłam jedno i drugie
Już nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez niej

No chyba poszukam jej!
galgAsia 21:37, 23 maj 2020

antracyt napisał(a)

U mnie dzikie bzy za płotem też powoli zaczynają, ale szkoda je zrywać, bo robią ładne tło dla wewnętrznych nasadzeń. Odmianowy w ogrodzie jeszcze daleko w tyle.
Oj, no przecież wszystkiego nie musisz zrywać Albo poszukaj innego miejsca, to nie powinien być problem. Bzy rosną wszędzie na nieużytkach...
galgAsia 21:42, 23 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Jarzmianki mnie urzekają

Asia, pada I to tak ładnie od 3 godzin, równiutko, a do tego z map wynika, że conajmniej całą noc jeszcze popada
No widzisz, będziesz miała lepiej niż ja U mnie tak długo nie padało...
Jarzmianki cudne Absolutnie niezbędne w każdym ogrodzie
galgAsia 21:48, 23 maj 2020

Nowa12 napisał(a)

Czym się różni montana od remoty?
Montana ma szersze listki od remoty, jest bardziej sztywna. Ciut inny kolor. I chyba się rozchodzi rozłogami, co właśnie zauważyłam na cytowanym zdjęciu
Montana jest u mnie pierwszy sezon, więc nie wiem o niej jeszcze zbyt wiele...