Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

sylwik69 22:02, 26 cze 2020

Asia u mnie wreszcie solidnie podlało ale wiatr nas bardzo wystraszył!
galgAsia 22:04, 26 cze 2020

jolanka napisał(a)
Widzę, że kupiłaś miscanta Rosi. Będziesz z niego baaaardzo zadowolona, cudny jest
Uczciwie przyznam - przez Ciebie go kupiłam Oglądała, oglądałam, wahałam się pomiędzy nim a Memory... No i jak wpadł mi do koszyka, to go wzięłam Bardzo mi się podoba
galgAsia 22:08, 26 cze 2020

Margerytka40 napisał(a)
Fajne zakupy. Chciałam zamówić sobie u nich bodziszki i żurawkę krwistą ale pomyślałam, że teraz to będzie szło i szło. Twoje zamówienie szybciutko zrealizowane. Może jeszcze się skuszę
Asia, aktualnie mają 7 dni roboczych i jak widać, dają radę
Helen napisał(a)
Asia, takie zacne zakupy to w A...r?
Tak, to alb... Fakt, mają sporo roślin niedostępnych, ale to, co mają, jest bardzo przyzwoite.
Helen napisał(a)
Asia, pomimo suszy, ogród naprawdę ładnie wygląda
Ale jakim cudem, to ja nie mam pojęcia... A teraz wyobraź sobie, jak by wyglądał porządnie podlany
galgAsia 22:10, 26 cze 2020

sylwik69 napisał(a)
Asia u mnie wreszcie solidnie podlało ale wiatr nas bardzo wystraszył!
A u nas nadal ani kropelki... Po prostu załamka... Cały czas się zastanawiam, dlaczego tak się dzieje, dlaczego u nas tak mało pada...
Magara 22:41, 26 cze 2020

Asia, zakupki udane (zazdroszczę - ja dziś, po rozmowie telefonicznej, zupełnie przypadkowej ze strony sprzedającego, dostałam zwrot kasy, niby fajnie ale roślinek nie mam ), widoczki roślinne u Ciebie też fajne (też zazdroszczę ), a że u Ciebie nie pada - no to jest masakra jakaś, skoro wszędzie leje U mnie niestety znowu też
Pokażesz przy okazji te swoje śś???
Gosiek33 22:59, 26 cze 2020

U mnie pada niewiele ale rzeka właśnie wylewa
galgAsia 09:42, 27 cze 2020

Magara napisał(a)
Asia, zakupki udane (zazdroszczę - ja dziś, po rozmowie telefonicznej, zupełnie przypadkowej ze strony sprzedającego, dostałam zwrot kasy, niby fajnie ale roślinek nie mam ), widoczki roślinne u Ciebie też fajne (też zazdroszczę ), a że u Ciebie nie pada - no to jest masakra jakaś, skoro wszędzie leje U mnie niestety znowu też
Pokażesz przy okazji te swoje śś???
Hmm, chociaż tyle dobrego, że nie masz już zamrożonej kasy, ale straciłaś czas i nerwy... Może jesienią uda się zrobić sensowne zakupy, jak już minie ten szał...? Przyznam się, że trochę z przekory zrobiłam u B. zamówienie Niewielkie, dwie pachnące hosty i języcznik. Akurat na to mogę poczekać, nie spieszy mi się Ale jestem ciekawa, jak długo będę czekała...

Co do zakupów, to ogarnęła mnie rezygnacja. Bo nic nie mogę zrobić, a z nerwów (i innych przyczyn też) spać nie mogę... Po prostu pod wieczór będę lała z węża, ile wlezie, pewnie na raty, żeby woda miała szansę wsiąknąć, a nie spływać. Nic innego nie wymyślę.

Śś pokażę, czemu nie, ale u mnie to dopiero chude patyczaki, nie bardzo jest co oglądać
galgAsia 09:43, 27 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
U mnie pada niewiele ale rzeka właśnie wylewa
Ranyjulek, no co się dzieje... Jak nie kijem, to pałą... Gosia, mam nadzieję, że nie zalało Ciebie...?
Gosiek33 10:20, 27 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Ranyjulek, no co się dzieje... Jak nie kijem, to pałą... Gosia, mam nadzieję, że nie zalało Ciebie...?

Wydawało mi się, że jakiś czas temu miałaś napełnione zborniki po ... 300 litrów? To nie u Ciebie takie zapasy się zrobiły?

Na szczęście jeszcze woda do ogrodu nie weszła. Nad rzeką mam awanturnego sąsiada, który nie daje żyć służbom. Na domek gdzie w sezonie mieszka i teraz go zalewa. Drugi raz przyjeżdżają strażacy i wypompowywują wodę do rzeki. Dobrze, że to czas przed najbliższą niedzielą
Inaczej byłoby jak zawsze
galgAsia 10:51, 27 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)

Wydawało mi się, że jakiś czas temu miałaś napełnione zborniki po ... 300 litrów? To nie u Ciebie takie zapasy się zrobiły?

Na szczęście jeszcze woda do ogrodu nie weszła. Nad rzeką mam awanturnego sąsiada, który nie daje żyć służbom. Na domek gdzie w sezonie mieszka i teraz go zalewa. Drugi raz przyjeżdżają strażacy i wypompowywują wodę do rzeki. Dobrze, że to czas przed najbliższą niedzielą
Inaczej byłoby jak zawsze
Gosia, ja te zapasy nadal mam , ale wiesz, podlanie pomidorów to już 100 litrów... Boję się pozbywać zapasów, wolę je mieć. Wbrew pozorom, bardzo szybko można się ich pozbyć. Ja podłączyłam sobie licznik. Jedno podlanie ogrodu to jedna beczka, 360l.