Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Dorii 21:17, 20 mar 2021

Pobiegłam zobaczyć co zapowiadają u mnie na przyszły tydzień, wychodzi na to że nieźle 6-12 stopni w dzień i słońce. Oby się sprawdziło i nie wiało to muszę podziałać choćby w ramach rehabilitacji bo przemęczanie puki co nie wskazane.
Dorii 17:40, 23 mar 2021

Krokusy się rozkręcają
Roocika 18:01, 23 mar 2021

Pięknie
MiluniaB 18:02, 23 mar 2021

Jak będą w pełnym rozkwicie to będzie efekt WOW
Dorii 18:25, 23 mar 2021

Już oko cieszy ale cały czas przebieram nóżkami czekając na efekt wow.
Pod koniec tygodnia ma być 11-13 stopni więc jest szansa. Dziś też pewnie było lepiej ale wyszłam z domu jak już rabata była w cieniu.

Na drugim kółku też muszę dosadzić krokusów na całości. Znalazłam w garażu cebulki wykopane latem, spróbuję może jeszcze coś z nich będzie.
jolanka 21:30, 24 mar 2021

Witam się u Ciebie. Podziwiam ogrom pracy, cudowny warzywnik, piękne kolory no i te ostatnie zdjęcia krokusowego rondka.
Współczuję gliny, wiem ile wysiłku kosztuje sadzenie w niej czegokolwiek. Ja mam odwrotnie - czyściutki piaseczek więc aby coś posadzić muszę kupować tony ziemi. Że też ńie można wypośrodkować naszych oczekiwań Dziękuje za radę u mnie
Katte 21:01, 25 mar 2021

Ekstra!
Piękne krokusy!
Ja u siebie czekam na przebiśniegi?!! Nawet patykiem od loda zaznaczyłam gdzie są, ale coś im się nie spieszy chyba że coś je zjadło....
Buziaki pozdrowionka
Dorii 22:48, 25 mar 2021

jolanka napisał(a)
Witam się u Ciebie. Podziwiam ogrom pracy, cudowny warzywnik, piękne kolory no i te ostatnie zdjęcia krokusowego rondka.
Współczuję gliny, wiem ile wysiłku kosztuje sadzenie w niej czegokolwiek. Ja mam odwrotnie - czyściutki piaseczek więc aby coś posadzić muszę kupować tony ziemi. Że też ńie można wypośrodkować naszych oczekiwań Dziękuje za radę u mnie

Witam i dziękuję za miłe słowa
Glina ma swoje plusy ale niestety mordęga to uprawiać.
Mam dużo gliny na zbyciu, chcesz? Oddam za darmo W zamisn piasku przygarnę. Niestety nie każdy ma czarnoziem Choć po moich doświadczeniach wymagania mam sporo mniejsze. Uszczęśliwiła by mnie zwykła ziemia ogrodowa.
Dorii 22:54, 25 mar 2021

Katte napisał(a)
Ekstra!
Piękne krokusy!
Ja u siebie czekam na przebiśniegi?!! Nawet patykiem od loda zaznaczyłam gdzie są, ale coś im się nie spieszy chyba że coś je zjadło....
Buziaki pozdrowionka

Krokusy dziękują
A masz zwykłe czy odmianowe. Bo zwykłe to już powinny kwitnąć. A liście chociaż są?
Dorii 11:01, 26 mar 2021

W końcu udało się uchwycić krokusy w pełnym słońcu. Ale i tak nie potrafię zrobić zdjęcia oddającego prawdziwe widoki.